Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Saló Internacional Caravaning triomfa en ple auge del sector

19 Octubre 2018 Redacció: Saló Internacional Caravaning



El Saló Internacional del Caravaning ha encetat la seva 33a edició amb números de rècord. El certamen, organitzat per Fira de Barcelona i que finalitza aquest diumenge, ocupa més de 63.000m² dels pavellons 3 i 4 del recinte de Gran Via mostrant tot el potencial d'un sector que viu un moment dolç. El saló compta amb més de 700 vehicles en exposició i més d'un centenar d'empreses expositores, incloses les principals marques, que estant donant a conèixer les últimes novetats i productes del sector. L'oferta es completa amb cinc àrees temàtiques a través d'un ampli programa d'activitats. 

En aquesta edició, el Saló Internacional del Caravaning ha penjat el cartell de "sold out" i és camí de ser una de les més exitoses de la seva història. El certamen, referència del sector a Espanya i al sud d'Europa, ha crescut un 43% en superfície expositiva respecte l'edició del 2016 i ocupa un total de 63.000m², la major edició de la seva història. A causa de la gran demanda comercial rebuda, el certamen ha canviat d'espais i enguany ocupa els pavellons 3 i 4 del recinte de Gran Via, fet que permet incrementar l'espai expositiu en 20.000m² més que en l'edició de fa dos anys. 

Números de rècord

El nou emplaçament possibilita encabir més vehicles exposats fins arribar als 700 exemplars, 200 més que en el certamen de 2016. Hi ha 111 empreses expositores, un 10% més que fa dos anys. Entre elles, les principals marques del sector com Adria, Benimar, Bürstner, Carado, Caravelair, Comanche, Dethleffs, Elnagh, Fendt, Frankia, Hobby, Hymer, Knaus, Illusion, Laika, Mercedes, Pilote, Rapido, Rimor, SEA, Sterckeman, o Volkswagen, que ofereixen les últimes novetats en caravanes i autocaravanes, productes i serveis complementaris, així com propostes de turisme a l'aire lliure. 

Segons el director del certamen, Josep Antoni Llopart, "la major oferta del saló, el bon moment que viu el sector, i la coincidència del pont del Pilar, representen grans actius per a poder augmentar l'afluència d'aficionats al turisme a l'aire lliure i estar a l'altura de les expectatives comercials dels nostres expositors".

El sector del caravàning viu un bon moment i, segons dades d'Aseicar, les autocaravanes segueixen empenyent amb un creixement constant. En els nou primers mesos de l'any, les matriculacions d'autocaravanes noves han pujar un 13,7% respecte al mateix període de l'any passat, fins els 5.622 exemplars. Els vehicles destinats al lloguer i els de segona mà també segueixen una tendència alcista. Els primers pugen un 17,4%, passant de 960 models el setembre de 2017 als 1.127 d'aquest any, mentre que els de segona mà creixen un 9,8%. En canvi, les caravanes continuen retrocedint i acumulen una caiguda del 3% en els primers nou mesos de l'any. 

Pel president del Caravàning, Ramon Nuez, "amb més de 30 anys de trajectòria, el saló s'ha situat com l'esdeveniment dedicat al món del caravàning líder a Espanya i un dels principals en el sud d'Europa. Una edició més es converteix en una excel·lent oportunitat per conèixer de prop les principals novetats d'un sector que travessa el seu millor moment després d'anys de recessió ".

Autocaravanes i camper, en alça

El sector de les autocaravanes guanya pes en aquesta edició i enguany està representat per 22 empreses expositores, 12 més que l'edició de 2016, ocupant una superfície de més de 28.000m², amb un espectacular creixement de prop d'un 600% respecte a fa dos anys.

Un altre dels sectors que més s'està popularitzant els últims anys és el de les furgonetes camper, vehicles convencionals transformats en habitatge, amb un gran creixement especialment entre el públic jove, atès que normalment tenen un preu més assequible que el de les autocaravanes. En línia amb aquesta tendència, la zona del saló dedicada a aquest tipus de vehicles és una de les que més creix i enguany compta amb 25 expositors, 8 més que en l'edició de 2016, ocupant un espai de més de 3.000m², el doble que dos anys enrere. 

Glamping i 4x4

L'exposició comercial es complementa amb cinc àrees temàtiques, incloent dues novetats destacades: la zona Barcelona Overland i la nova àrea de Glamping, integrada dins la secció Camping City. La primera, que ocupa un espai de més de 1.000m², mostra les principals tendències i alternatives d'aquesta modalitat de caravaning que converteix en habitacles vehicles tot terreny.

Està formada per una dotzena de models, entre els que destaca un de 19 tones, amb un interior digne del millor apartament de luxe i una moto inclosa; exemplars amb gran aïllament tèrmic, aptes per a viatjar a zona amb temperatures extremes; així com remolcs quatre per quatre, solucions de mobiliari, tendes que s'instal·len al sostre dels vehicles i tot tipus d'accessoris. 

De la seva banda, la zona Glamping és un espai dedicat a aquest tipus de turisme d'alt nivell, també conegut com a glamorous càmping i que combina l'experiència d'acampar a l'aire lliure amb el luxe dels millors hotels. L'àrea, que comparteix espai amb la Barcelona Overland, compta amb una exposició amb tendes de campanya prèmium, tipus safari, cabanes de la Polinèsia, barraques africanes, tendes mongoles, tipis indis, o bungalows. 

Viatges, família i gastronomia

L'oferta de la 33a edició del Saló Internacional del Caravaning es completa amb l'àrea Travelvaning, un espai de trobada organitzat per Buena Ruta, agència especialitzada en viatges i lloguer d'autocaravanes, on experts i bloggers compartiran consells, vivències i destinacions. Caravaning kids és l'espai per als més petits de la casa, amb una guarderia, autòmats creats a partir de ferralla reciclada i tota mena de jocs. Mentre que Gastrovaning es converteix en el punt de trobada dels més gourmets amb mil i una propostes gastronòmiques en caravanes vintage.

El Saló Internacional del Caravaning, organitzat per Fira de Barcelona amb la col·laboració d'ASEICAR i del Gremi d'Empresaris de Caravaning de Catalunya (GREMCAR), està presentant una de les seves millors edicions dels últims anys amb més espai i expositors. Va començar el 12 d’octubre i s’allargarà fins el dia 21 d'aquest mes en el recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

 

Notícia patrocinada per Càmping Vall de Bianya i Càmping l'Ampolla

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès