Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'alcalde de Cerdanyola retreu a Millo que "tingui la gosadia" de dir als batlles com han de garantir la cohesió socialRecorda que la feina dels alcaldes és garantir els drets bàsics dels veïns, entre ells la llibertat d'expressió.

ACN Cerdanyola del Vallès .- L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà Sánchez (CompromísxC), ha criticat que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, "hagi tingut la gosadia" de demanar als batlles catalans que garanteixin la neutralitat de l'espai públic per evitar enfrontaments per la presència de símbols partidistes. En una carta, Escolà qualifica de "sorprenent" que "un càrrec no electe, i per tant nomenat a dit" digui a la resta d'alcaldes del país, "que sí són càrrecs electes", com han d'exercir la seva responsabilitat política. A la missiva, Escolà recorda que "garantir els drets democràtics i civils més bàsics, i entre ells la llibertat d'expressió" és una tasca on els ajuntaments "tenen una responsabilitat fonamental" que implica, entre d'altres, que l'espai públic "sigui un àmbit de llibertat" on els veïns puguin expressar i manifestar les seves idees.
L'alcalde de Cerdanyola retreu a Millo que l'anterior comunicació seva que va rebre el consistori va ser també una carta a principis de setembre de l'any passat on, sota l'eufemisme "d'advertència", llançava amenaces sobre les possibles conseqüències penals que podrien derivar-se en cas de col·laborar en el referèndum de l'1-O. Unes amenaces que no impedir que la consulta tirés endavant gràcies a l'esforç de molta gent i tot i l'operatiu policial "violent i desproporcionat" que va muntar. 

El batlle també recorda a Millo que la principal amenaça per a la convivència i la cohesió als pobles i ciutats de Catalunya "és la creixent desigualtat social" i li reclama que si "està amoïnat" per aquesta qüestió "s'abstingui d'enviar amenaces als alcaldes i alcaldesses i treballi activament per garantir que els ajuntaments disposin dels recursos i instruments per poder fer front de veritat a l'emergència social que estan vivint tantes famílies". 

Per últim, li reclama que si vol garantir la cohesió social defensi el model d'escola catalana i d'immersió lingüística, un model, afegeix a la carta, "que és un dels principals instruments de cohesió social i igualtat d'oportunitats a Catalunya". "Si vostè està realment amoïnat per la convivència i la cohesió social, penso que hauria de defensar fermament aquest model educatiu i no posar-se, com fa actualment, del costat dels que volen provocar una fractura social a Catalunya en funció del lloc de naixement i la llengua d'ús habitual", apunta. 

Torra, sobre la Guerra Civil: "No podem permetre que ens devori l'oblit"

El president de la Generalitat ha visitat les exposicions dels bombardejos del 1938 al Museu de Granollers, acompanyat per ...

El govern espanyol anuncia que aixecarà els peatges de l'AP-7 el 2021

ACN Barcelona .- El ministre de Foment, José Luis Ábalos, confirma aquest dilluns en una entrevista a 'El Pa&...

L'alcalde de Sabadell demana als CDR tancats a l'Ajuntament que es replantegin l'acció

Serracant s'ha reunit amb el grup de persones que ha entrat al consistori amb la intenció de passar-hi el cap de set...

El PSC ofereix 200 places per acollir refugiats en ciutats com Lleida, L'Hospitalet o Terrassa

Jaume Collboni aplaudeix la nova política d'acollida del govern espanyol i demana a Sánchez que la traslladi ...

Jordi Ballart crea el partit Tot per Terrassa i no descarta presentar-se a les properes eleccions municipals

L'exalcalde de la ciutat aposta per una candidatura "progressista, plural i que no depengui de cap direcció nacional...