Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'alcalde de Terrassa (PSC) demana "respecte" per l'espai públic i insta els ciutadans a expressar-se en l'àmbit privat

27 Maig 2018 Redacció:



Alfredo Vega aconsella als batlles catalans que siguin "prudents" i vagin amb compte per no impulsar mesures que generin "més tensió social i problemes"

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega (PSC), demana als ciutadans "respecte" per l'espai públic del municipi. En una entrevista a l'ACN el batlle ha recordat als terrassencs que els carrers, parcs i places de la localitat són de tots els habitants i per això els ha convidat a què expressin les seves conviccions en els àmbits personals o privats enlloc de fer-ho en els compartits. Vega ha fet aquestes declaracions després que el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, anunciés que faria arribar una carta a tots els alcaldes catalans demanant-los "neutralitat" en l'espai públic. Tot i que el batlle afirma que encara no ha rebut aquest escrit, aconsella la resta de responsables municipals que siguin "prudents" i tinguin una "sensibilitat especial" a l'hora de decidir quines mesures impulsen per gestionar aquests espais. Tot plegat diu, per no generar "més tensió i problemes".

Alfredo Vega ha assegurat que tots els alcaldes volen tenir una ciutat neta, sense pintades ni elements que suposin un "maltractament" per a l'espai públic. Tot i que no ha manifestat si està a favor o en contra que es pengin pancartes, llaços o altres elements per reclamar la llibertat dels presos polítics o la unitat d'Espanya, sí que ha demanat "civisme" i ha recordat que a l'espai públic "han de tenir cabuda tots els pensaments polítics". "Faig una crida perquè la ciutadania el respecti, sense entrar a valorar les conviccions de cada persona que són legítimes", ha expressat el socialista que ha valorat que cada individu "té dret a pensar el que consideri més adient i a manifestar-ho en aquells espais que són personals o privats". Vega ha fet aquestes valoracions coincidint amb la carta que el delegat del govern espanyol, Enric Millo, ha enviat aquesta setmana als ajuntaments de tot Catalunya per demanar als responsables dels consistoris "neutralitat" a l'espai públic. Tot i que ha dit que encara no ha rebut l'escrit, l'alcalde de Terrassa ha aprofitat per aconsellar als alcaldes i alcaldesses catalans que siguin "prudents" abans d'implantar mesures que puguin contribuir a "generar més tensió social i problemes".

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès