Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'alcalde de Terrassa (PSC) creu que Rajoy hauria de publicar el decret de nomenaments però vol un govern

26 Maig 2018 Redacció:



Alfredo Vega considera que s'ha de donar una "oportunitat" a Torra després que ja s'hagi disculpat per les "manifestacions desafortunades"

L'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega (PSC), considera que l'executiu espanyol hauria de publicar el decret de nomenaments del nou Govern de Quim Torra perquè el president té dret a escollir els seus consellers. Amb tot, adverteix que Catalunya necessita un govern "efectiu" amb representants que tinguin "presència real" en el territori. Vega ho ha dit en una entrevista a l'ACN en què també ha valorat que s'ha de donar una "oportunitat" a Torra després que ja hagi demanat disculpes per les "manifestacions desafortunades" que va fer a través de les xarxes socials i en els seus articles. L'alcalde no ha entrat a valorar que el primer secretari del PSOE, Pedro Sánchez, titllés el president de "racista", però ha dit que cal donar-li "un marge de confiança" i veure quines accions i polítiques impulsa. Així mateix ha dit que confia que en el moment en què hi hagi un Govern amb "plena operativitat", Mariano Rajoy complirà el compromís que va adoptar el Senat i aixecarà el 155.

Alfredo Vega s'ha mostrat expectant amb el nou executiu i ha dit que confia que sigui "un Govern de tots els catalans i catalanes" que afronti els problemes reals que té la ciutadania i els ajuntaments que porten temps esperant per resoldre les seves necessitats.L'alcalde considera que l'executiu espanyol hauria de publicar el decret de nomenaments de Quim Torra perquè "el president té dret a formar Govern i que aquest es publiqui". Amb tot, ha exigit consellers que tinguin "presència real" en el territori. "La ciutadania el que necessita és que els polítics estiguin al carrer perquè sinó quin coneixement poden tenir del país?", s'ha preguntat. Vega opina que no n'hi ha prou amb manifestar una "bona predisposició" i alerta que no es pot governar "vivint a 500 quilòmetres de distància". Pel que fa a la figura de Quim Torra, l'alcalde de Terrassa ha reconegut que el president va expressar "algunes manifestacions desafortunades" a través de les xarxes socials i en els seus articles però ha advertit que "ha demanat perdó" per les seves paraules. "Se li ha de donar una oportunitat i esperar per veure quins són els fets, esperem que sigui un president que governi per tothom", ha comentat el socialista que ha apostat per donar-li "un marge de confiança". El batlle egarenc també ha afirmat que confia que en el moment en què es formi un "govern efectiu" Mariano Rajoy aixecarà l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya tal i com va comprometre's el Senat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès