Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El primer regidor de Sabadell citat a declarar per la querella d'Smatsa confia en el sobreseïment del cas

23 Maig 2018 Redacció:



Lluís Perarnau (Crida per Sabadell), adverteix que l'empresa ha optat per la via penal perquè veu que els seus privilegis "estan en perill".

ACN Sabadell .- El regidor de Serveis Municipals de Sabadell, Lluís Perarnau, confia que el jutge determinarà el sobreseïment de la querella per un presumpte delicte prevaricació presentada per l'empresa Smatsa, concessionària del servei de neteja viària i recollida de deixalles a la població. Perarnau ho ha dit a les portes del Jutjtat de Sabadell, abans d'entrar a declarar. El regidor considera que la companyia ha optat per la via penal per "impedir la tasca de fiscalització" que el govern local ha volgut dur a terme. En aquest sentit ha recordat que l'executiu ha obert diversos expedients a Smatsa després de detectar irregularitats en el contracte. "Aquesta actitud referma el nostre convenciment que l'Ajuntament està tocant privilegis que venen del govern anterior en què es va permetre aquesta relació amb l'empresa sense cap tipus de control".
Lluís Perarnau ha lamentat que l'empresa no hagi volgut fer servir la via del contenciós i hagi preferit optar per la penal. En aquest sentit ha remarcat que Smatsa ha adoptat aquesta postura quan ha vist que el govern de Sabadell ha volgut "agafar les regnes del servei". 

Des del seu punt de vista això és el que ha defensat l'executiu amb les seves indagacions, els expedients oberts i les declaracions davant el jutge.

Perarnau ha rebut el suport de l'alcalde de la ciutat, Maties Serracant, el de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, la diputada de la CUP, Maria Sirvent, i la Plataforma Sabadell en Defensa del Serveis Públics, entre d'altres.

Dijous vinent està previst que declarin davant el jutge el regidor d'Espai Públic i l'exregidor de Serveis Centrals, Albert Boada. Dimarts 31 de maig compareixerà l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant. 
 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès