Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Jordi Puigneró, un enginyer TIC com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública

21 Maig 2018 Redacció:



El fins ara secretari de Telecomunicacions i Ciberseguretat de la Generalitat serà un dels dirigents destacats amb carnet del PDeCAT al nou Govern.

ACN Barcelona .- Jordi Puigneró (Sant Cugat del Vallès, 1974) serà el proper conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública. L'actual secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat serà d'aquesta manera un dels dirigents destacats amb carnet del PDeCAT a l'executiu de Quim Torra. El departament de Puigneró perdrà competències com afers religiosos, habitatge i l'Escola d'Administració Pública de Catalunya -respecte l'anterior executiu-, però assumirà l'àmbit de polítiques digitals, una prioritat per a Carles Puigdemont. Com a responsable de Ciberseguretat, Puigneró també ha presidit el Centre de Seguretat de la Informació i va coordinar la defensa del ciberatac que va patir el Govern durant el procés participatiu del 9-N de 2014.
Puigneró va iniciar la seva carrera política a la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) -aleshores vinculada a CDC, i ara al PDeCAT- l'any 1999. El 2003 va entrar a formar part de l'equip de govern municipal de CiU a Sant Cugat com a cap de gabinet de l'alcalde Lluís Recoder (1999-2010). El 2004 Puigneró va presentar una esmena per demanar que CDC no donés suport a la Constitució Europea si no reconeixia l'oficialitat del català "al mateix nivell" que la resta de llengües. La proposta es va aprovar, tot i tenir-hi la direcció del partit en contra. 

El 2005 va prendre possessió com a regidor, passant per diversos càrrecs, fins a ser segon tinent d'alcalde de Governació, Seguretat, Mobilitat i Tecnologia. El 2009 Puigneró era escollit president local de CDC a Sant Cugat. A partir d'aleshores CiU va guanyar totes les eleccions a la ciutat, amb ell al capdavant. El 2013 assumia el càrrec de director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, per ascendir el 2016 a secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital del Govern. El mateix any el futur conseller va formar part de l'assemblea fundacional del PDeCAT.

L'entorn de Puigneró el descriu com un amant de la muntanya i l'excursionisme. De fet, el 2014 va coronar tots els cims de "més de 3.000 metres que tindria una Catalunya independent", en una travessa que acabaria en una publicació de l'Editorial Alpina. Des del PDeCAT veuen en el futur conseller una figura forta de la formació, que sense ser del pinyol ni de la sala de màquines del Partit Demòcrata, tampoc no és hostil a la coordinadora general, Marta Pascal.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès