Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Àlvarez confia que el nou Govern contribuirà a "normalitzar" la situació i a fer possible l'alliberament dels presos

19 Maig 2018 Redacció:



El secretari general d'UGT acusa Rivera d'haver estripat el carnet del sindicat "per prestigiar-se" a ulls dels seus votants i revela que el 2018 l'ens fregarà les 96.000 altes.

ACN Granollers .- El secretari general d'UGT, Josep Maria Àlvarex, confia que el noou Govern contribuirà a "normalitzar" l'actual situació política i social a Catalunya i permetrà obrir "un nou espai en què les persones que es troben a la presó puguin sortir i defensar-se des de casa seva perquè no han de seguir retinguts de forma preventiva". El dirigent sindical ha fet aquestes declaracions a Granollers (Vallès Oriental) en el marc de la conferència 'Lluita sindical, negociació col·lectiva i estat del benestar'. Àlvarez també s'ha referit a les baixes que el sindicat ha registrat a causa del posicionament d'UGT envers el procés i ha remarcat que representen una "xifra insignificant". En aquesta línia ha acusat el president de Ciutdans, Albert Rivera, d'haver estripat el carnet de la UGT "per prestigiar-se" a ulls dels seus votants. Àlvarez ha revelat que el 2017 l'ens va registrar el nivell d'altes més elevat de la seva història amb 74.000 nous membres i ha apuntat que el 2018 aquesta xifra s'enfilarà fins les 96.000.
Josep Maria Àlvarez, ha demanat al president Quim Torra "diàleg i entesa" perquè considera que el camí per resoldre els conflictes no és la unilateralitat sinó l'acord. En aquest sentit ha demanat un executiu que "afronti les demandes de la societat catalana" i ha reclamat "molta tranquil·litat" per resoldre el "tema català". Així mateix ha fet una crida per emprar "noves estratègies", ja que des del seu punt de vista la "via judicial i la de la negació dels diàleg" no contribuiran a millorar la relació entre Catalunya i la resta de l'Estat.

Àlvarez també ha expressat el seu desacord amb que hi hagi polítics i dirigents socials a la presó i ha dit que espera que amb el nou executiu es pugui obrir "un espai en què les persones que es troben en presó puguin sortir i defensar-se des de casa seva perquè no tenen perquè seguir tancat de forma preventiva". 

El sindicalista ha criticat el nivell democràtic que hi ha a l'Estat espanyol i ha dit que és "substancialment millorable". En aquest sentit ha expressat que és inacceptable "que s'enviï a la presó rapers, que 300 sindicalistes estiguin pendents de judici per participar en una vaga i que veïns de Múrcia que protesten per la construcció d'un mur siguin sancionats amb 40.000 euros". Per Àlvarez, la Llei Mordassa és la responsable d'aquesta manca de drets.

Acusa Rivera d'haver-se "aprofitat" 

El secretari general d'UGT també s'ha referit a les baixes que el sindicat ha registrat a causa del posicionament del sindicat envers el procés i ha remarcat que representen una "xifra insignificant". Àlvarez ha acusat el president de Ciutdans, Albert Rivera, d'haver estripat el carnet de la UGT "per prestigiar-se" a ulls dels seus votants i ha manifestat que no confia en ell. "S'estava aprofitant del sindicat perquè necessitava prestigiar-se", ha revelat el sindicalista que ha retret que les persones "de tot es puguin desfer dependent del moment en què es troben". 

En aquesta línia Àlvarez ha recordat que el 2017 l'ens va registrar el nivell d'altes més elevat de la seva història amb 74.000 nous membres i ha apuntat que el 2018 aquesta xifra s'enfilarà fins les 96.000. "Els que tenen tantes ganes de destruir-nos els dic que s'estiguin tranquils perquè encara els costarà", ha advertit.

Consciència col·lectiva

En la seva intervenció, Àlvarez ha carregat contra la situació de frau fiscal amb més de 80.000 euros que s'escapen i ha considerat que per negociar el conveni col·lectiu cal establir un sou mínim de 1.000 euros. 

El líder sindicat considera que els nous moviments feministes i de pensionistes que han sorgit estan contribuint a crear una "consciència col·lectiva" i ha afirmat que és hora que els sindicats s'organitzin des dels centres de treball per articular una demanda global. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès