Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


Terrassa localitza 52 persones dormint al carrer i al servei municipal d'allotjament i acollida nocturna L'AndanaUn total de 148 voluntaris han participat en el recompte

La comissió de treball del sensellarisme a Terrassa, formada per l'Ajuntament, els agents de salut i set entitats de la ciutat, ha localitzat 52 persones pernoctant al carrer al terme de Terrassa. En concret s'han comptabilitzat 29 individus dormint al carrer i 23 al servei municipal d'allotjament d'urgència i acollida nocturna L'Andana. D'aquestes, 46 són homes i sis són dones. Fonts municipals han revelat que la xifra resultant és molt similar a la que tenia la comissió, basada en l'activitat quotidiana de les entitats i dels serveis municipals que tenen contacte habitual amb aquest col·lectiu, com ara Serveis Socials o Policia Municipal. L'objectiu d'aquesta actualització de dades és conèixer amb més precisió la realitat de les persones sense llar a la població i, si s'escau, poder millorar els recursos i serveis d'atenció relacionats. El recompte l'han dut a terme 148 persones voluntàries (95 dones i 53 homes) que, repartides en diferents equips, han recorregut el terme municipal entre la mitjanit i les dues de la matinada.

Amb aquest recompte Terrassa respon a la crida feta pel Parlament Europeu en què s’instava a posar fi al sensellarisme. En el mateix sentit es va expressar el Parlament de Catalunya el 2016, posant de manifest la necessitat de definir les actuacions d'acompanyament, per part de l'administració i les entitats, de les persones en exclusió residencial, i demanant que es fessin recomptes a tot el territori català de forma periòdica.Terrassa és un dels set municipis que formen part d'una prova pilot que ha de definir l'estratègia de país sobre exclusió residencial. En aquest sentit, la Comissió del sensellarisme està treballant per quantificar la població en situació d'exclusió residencial en totes les seves categories (sense sostre, sense habitatge, amb habitatge insegur i amb habitatge inadequat, segons la classificació de la UE), identificar els recursos disponibles en cada cas per fer-hi front i impulsar mesures per a reduir la població en totes aquestes situacions. La comissió de treball del sensellarisme a Terrassa, es va crear el 2016 per iniciativa de l'Ajuntament de Terrassa. Està formada per diversos serveis municipals (Serveis Socials, Foment, Habitatge Terrassa i Policia Municipal), el Consorci Sanitari de Terrassa, MútuaTerrassa i les entitats Aide, Associació Alba, ACAU, Prohabitatge, Càritas, Fundació Busquets i Creu Roja.

Desallotgen un bloc de pisos de Sabadell després que un home morís electrocutat a la dutxa

La Policia Municipal ha evacuat l'edifici 48 hores després com a mesura de precaució i en comprovar que l'imm...

Crema el magatzem d'un supermercat Dia a Llinars del Vallès i obliga a evacuar 14 veïns

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en l'extinció del foc, que no ha deixat ferits El magatz...

El Grup Especial d'Intervenció dels Mossos fa baixar el pres enfilat unes cinc hores a Quatre Camins

L'intern va pujar en un dels sostres del centres a dos quarts de set de la tarda El Grup Especial d'Intervenció del...

Un conductor ferit greu després d'accidentar-se amb el cotxe a l'AP-7 a Vallgorguina

L'home ha estat evacuat en un helicòpter del SEM a l'Hospital Sant Pau Un home ha resultat ferit greu aquest divend...

Els porcs senglars del Vallès Occidental disminueixen més de 400 exemplars en un any per una vacuna anticonceptiva

La Comissió de Protecció dels Drets dels Animals del Col·legi d'Advocats de Catalunya celebra l'&egrav...