Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


Els hotelers del Vallès Oriental es mostren "francament preocupats" pel futur de la Fórmula 1 i reclamen un nou GovernAlerten que tenen les "inversions aturades" a l'espera que es renovi el contracte i adverteixen que el 40% dels empleats del sector podrien perdre la seva feina.

ACN Granollers .- El sector hoteler del Vallès Oriental està "francament preocupat" per la continuïtat de la Fórmula 1 al Circuit de Barcelona- Catalunya. Així ho ha assegurat a l'ACN el president de l'Associació Hotels d'aquesta comarca, Enric Gisbert, que ha recordat que l'actual contracte expira l'any que ve. L'hoteler ha fet una crida a la classe política "perquè es formi un nou govern en els properes setmanes i es desencalli la situació actual", ja que assegura que la majoria d'establiments tenen les inversions i les estratègies comercials pels propers anys "totalment aturades". Alhora recorda que l'activitat de la instal·lació esportiva representa entre un 10 i un 25% del volum de negoci del sector en aquest territori i adverteix que sense ella no podrien subsistir: "No tenim cap altra eina turística que pugui substituir aquesta icona", afirma Gisbert. Així mateix alerta que el 40% dels treballadors podrien arribar a perdre la seva feina. Tot plegat quan els establiments de la comarca es troben gairebé al 100% de la seva ocupació coincidint amb al celebració del Fórmula 1 Gran Premi d'Espanya Emirates el proper cap de setmana.
Tot i que els hotelers del Vallès Oriental viuen aquesta setmana l'esdeveniment estrella de la temporada, amb unes xifres d'ocupació que gairebé freguen el 100%, la incertesa pel futur del Circuit de Barcelona – Catalunya i la continuïtat de la Fórmula 1 a la comarca han enfosquit el moment. "Estem francament preocupats", confessa Enric Gisbert, president de l'Associació Hotels Vallès Oriental, que recorda que els ingressos derivats del Circuit representen un percentatge d'entre el 10 i el 25% dels comptes d'explotació d'aquests establiments. "Són massa importants com per permetre'ns el luxe de no tenir l'activitat al Circuit com s'ha posat en dubte", adverteix Gisbert que assegura que en aquesta comarca no hi ha cap altre "esdeveniment d'aquets nivell que pugui substituir la qualitat que o els ingressos que representa".

Per tot plegat fa una crida perquè es formi un nou Govern que permeti iniciar un diàleg amb els responsables del Circuit i els de la Fórmula 1 per renegociar el contracte actual de la prova que finalitza el 2019. "La situació política ens té preocupadíssims són diners públics els que financien el Circuit", recorda l'hoteler que confia que en els properes setmanes es pugui resoldre l'actual bloqueig. "Esperem un nou contracte, que sigui llarg i que ens doni una estabilitat mental i econòmica per poder mirar al futur en format d'inversió i que ens permeti mantenir la qualitat de nostres hotels".

En aquest sentit Gisbert explica que molts dels propietaris tenen les inversions congelades i estan a l'espera de saber com evolucionarà tot plegat per executar remodelacions i millores pendents. Alhora indica que la majoria no ha definit cap estratègia comercial pels propers anys, ja que la seva activitat gira al voltant de la del Circuit. "Ara mateix el futur per nosaltres acaba l'any 2019", ha indicat. 

Així mateix ha revelat que prescindir d'aquests ingressos suposaria una pèrdua de llocs de treball que podria arribar a ser del 40% del total del sector. "Hi ha algun municipi com Caldes de Monbui o La Garriga que tenen les seves dinàmiques pròpies gràcies al termalisme, però la resta tindríem molts problemes per sobreviure", conclou. 

Granollers torna bolcar-se amb la F1

Els establiments comercials i restaurants de Granollers han tornat a guarnir-se amb banderes i algunes botigues han decorat els seus aparadors coincidint amb la celebració del Fórmula 1 Gran Premi d'Espanya Emirates. A banda, aquests dies es duu a terme la segona edició de la iniciativa 'Granollers també és motor' que inclou simuladors, exposicions, jocs de taula, conferències, concursos, cotxes a pedals i una ruta de tapes per diferents hotels de la capital vallesana, entre d'altres propostes. "L'objectiu és apropar el Circuit a l'àmbit local", comenta Gisbert. 

Un pres de Quatre Camins s'enfila al sostre d'un dels edificis del complex

L'home hi ha pujat cap a dos quarts de set i a dos quarts de dotze encara hi era Un pres del centre penitenciari de Quatre...

El Grup Especial d'Intervenció dels Mossos fa baixar el pres enfilat unes cinc hores a Quatre Camins

L'intern va pujar en un dels sostres del centres a dos quarts de set de la tarda El Grup Especial d'Intervenció del...

Terrassa vol incentivar les empreses a trobar solucions als problemes de les persones majors de 80 anys que viuen soles

El consistori impulsa un projecte pilot per sensibilitzar les companyies i fomentar la responsabilitat social corporativa ...

L'Hospital de Terrassa s'escalfarà amb la caldera de biomassa forestal més gran de Catalunya

S'alimentarà de 3.200 tones de fusta de boscos de gestió sostenible i generarà energia suficient per a...

Montcada i Reixac transformarà els pilars de la C-33 en una galeria d'art

La localitat acollirà el Festival MIRA'MIR amb l'objectiu "d'abandonar l'estigma de ciutat dormitori, de municipi de...