Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Del 10 al 13 de maig, 68a Fira i Festes de l'AscensióLes festes han començat aquest dimarts amb el pregó de la florista Roser Soldevila

Aquest dijous 10 de maig a les 18 hores, a l'estand institucional al Parc Firal tindrà lloc la inauguració de la 68a Fira de l'Ascensió amb la presència de l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, el diputat delegat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Isaac Albert, el director territorial del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Josep Pena, el president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, David Ricart, i els alcaldes de Canovelles, Emili Cordero, o de Les Franqueses del Vallès, Francesc Colomé, entre d'altres.


Fins diumenge, 13 de maig, es podrà visitar la Fira de l’Ascensió amb la carpa multisectorial que té uns 170 expositors amb una important presència de l’àmbit del turisme i del comerç de la ciutat i també l’estand institucional de Granollers. La Mostra Gastronòmica arriba a la 14a edició amb la participació de 7 restaurants i del propi Gremi d’Hostaleria i amb la novetat que s’hi podrà pagar amb targeta i s’hi faran servir coberts ecològics. La carpa Jugar x Jugar fa 13 anys com una opció més que consolidada que acollirà, a més, l’11è concurs ciutat de Granollers. Es mantenen també els àmbits d’alimentació, indústria i promoció econòmica. Com en les darreres edicions, l’automoció té una presència destacada amb més de 3.000 m2; amb la col·laboració de l’UEI Cerclem hi haurà més de 100 vehicles exposats, la presència de noves marques i també del Festival de Motor. I com a novetat, hi haurà un espai dedicat a la bicicleta amb fabricants i distribuïdors, venda d’accessoris i productes i també mercat de segona mà en aquesta iniciativa feta en col·laboració amb Granollers Pedala.

Propostes turístiques
El turisme pren un protagonisme destacat. Enguany ens visiten la comarca de Lleida, amb l’estand «Tu i Lleida», TURALCAT - Associació de Turisme Rural de Catalunya, el Moianès, càmpings de muntanya i hotels rurals. Propostes per conèixer nous productes i paisatges. Al marge de l’oferta turística no hi faltarà una àmplia representació del comerç local de la ciutat i la Mostra Gastronòmica, que arriba a la tretzena edició. El passeig per la fira estarà acompanyat de moltes activitats familiars i per al públic infantil. Així, trobarem el rocòdrom, els campionats de futbol benjamí, les passejades amb ponis...

Mostra de bicicletes i Mercat de Pagès
El visitant també trobarà un nou mercat de segona mà de bicicletes, bicis elèctriques i altres vehicles de pedals, així com les infraestructures i activitats vinculades a aquest vehicle. Un dels espais més visitat de la fira és la carpa agrícola ramadera, on trobem el Mercat de Pagès, que arriba directe del productor. Hi haurà una carpa on es faran tastets i diferents tallers. També es podran veure els animals de corral i de granja: vaques, garrins, ovelles, cabres... Enguany hi haurà una carpa de tallers i tastets amb activitats diverses com un taller de creativitat amb texans reciclats, un altre de munyir vaques i tast de productes làctics, i un tercer de tast de productes de temporada km 0.

Diversió a Jugar x Jugar
L’espai on hi ha jocs de tot tipus, amb presència d’autors importants i organització de campionats i tornejos, és la carpa de Jugar x Jugar que arriba a la 13a edició: hi trobarem l’espai Lego i el de figures Playmobils, tallers de jocs i el campionat del joc Carcasonne. Els voluntaris i voluntàries de l’associació benèfica Ayudar Jugando assessoraran els visitants en tot el relacionat amb el món del joc.
Vine a la Fira amb bus gratuït

Desplaçar-se fins al Parc Firal serà molt fàcil; com cada any circulen busos gratuïts divendres, dissabte i diumenge, de 17 a 21 h, perquè l’accés a la fira sigui àgil i ràpid. Cada 10 minuts i amb sortida des de la plaça de la Constitució, un bus farà parada a Instituts, plaça de les Hortes, Primer de Maig i Piscines Municipals, amb final a la rotonda del pg. Fluvial amb el carrer del Camp de les Moreres i tornada.

El Pregó de Roser Soldevila

La ciutat també s’omplirà d’activitat amb les Festes de l’Ascensió. Dimarts la florista, Roser Soldevila, ha estat la 15a dona consecutiva que fa el pregó d’acord amb un compromís personal del propi alcalde per compensar la llarga història de pregoners homes. Roser Soldevila i Estrada, florista, persona ben coneguda a la ciutat, ha pronunciat el pregó davant una Sala Tarafa plena d'assistents. La pregonera va arribar acompanyada en cercavila dels Gegants Grossos, l’Esteve i la Plàcida. Nascuda al carrer de Corró, just al costat de la Sala Tarafa, Roser Soldevila ha fet de la floristeria la seva professió i devoció per tercera generació. En el pregó compartirà records i vivències profundament granollerines.

Fem un llibre, Orquestra Maravella, Barraques, bèsties d’aigua...

Nens i nenes estan convidats a crear un cop més la seva història a Fem un llibre divendres al matí a la Porxada (10.30 h), una activitat que arriba a la 38a edició, organitzada pel Casal del Mestre, la llibreria La Gralla i la col·laboració de l’institut Celestí Bellera. Les inscripcions es podran fer fins a les 12 del migdia. El mateix dia, l’Orquestra Maravella oferirà triplet de sardanes, concert i ball, entre les places de l’Església i de la Porxada (17.30 h, 19.30 h i 22 h).
L’endemà dissabte, les Barraques oferiran activitats i música en directe al parc del Congost, a partir de les 16 h fins a la mitjanit, amb una oferta també de propostes familiars. Dissabte, La Mostra de Bestiari de l'Ascensió programada pel Drac de Granollers queda ajornada, per motius aliens a l'organització.
Diumenge, el cap de setmana acabarà amb la trobada castellera i les actuacions de Sagals d’Osona, Castellers de Castellar del Vallès i els amfitrions, Xics de Granollers (11.30 h, Porxada) i les “Havaneres en femení”, amb el grup Ultramar (17.30 h, Porxada).
El diumenge 19 de maig, el programa festiu es tancarà amb l’”Ascensió en dansa”, una ballada organitzada per l’Esbart Dansaire amb la participació de l’Esbart Català de Dansaires de Barcelona, Esbart Fontcoberta de Banyoles i els granollerins (18 h, Porxada).
La programació festiva de l’Ascensió compta amb la col·laboració d’una dotzena de col·lectius: Amics del Gegants i Capgrossos de Granollers, Casal del Mestre, Llibreria La Gralla, Institut Celestí Bellera, Blancs, Blaus, Diables, Jovent Ignorat, Xics de Granollers, Drac de Granollers i Esbart Dansaire de Granollers.

Passada amb saltimbanquis
Els saltimbanquis seran els protagonistes de la Passada, dissabte 12 de maig. El carrer Anselm Clavé tindrà sis pistes on actuaran, a partir de les 6 de la tarda, diversos grups mentre que el número final es farà a la plaça Barangé.
A l’escenari de la pl. Maluquer actuaran els alumnes d’interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre de Barcelona, que representaran dos espectacles: Bufó i Commedia dell’arte; a la pista 1, la contorsionista Shakti Olaizola; a la pista 2, el mestratge en el domini de les baldufes de Pablo Potocnjak, el senyor baldufes; a la pista 3 podrem veure la complicada utilització de la bàscula i els plats xinesos de la Bella Tour i la destresa dels equilibris mà a mà del duo Leti&Fer; a la pista 4, els malabars de rebot de Fernando Pose; a la pista 5, Escarlata Circus oferirà un compendi d’arts del circ; i a la pista 6, els funambulistes de La Coupole, l’Olivier i la Valerie Roustand, amb la col·laboració de la companyia La Corcoles de Mariona Moya, travessaran la plaça Barangé. Es tracta d’un espectacle dissenyat amb el desaparegut compositor Carles Santos que incorpora la seva música.
A més, la Passada també comptarà amb les sorprenents irrupcions del pallasso Claret Clow i la música de la banda de circ Zampone Brass. A partir de les 17 h, arribaran els saltimbanquis, que es distribuiran per 6 pistes, ubicades a la carretera, entre la pl. Maluquer i Salvador i el Museu. Cal estar atents als horaris dels espectacles, que s’iniciaran a les 6 de la tarda; el darrer començarà a les 8 del vespre, a la plaça Barangé.
Projecte “Cultura accessible”

L’Ajuntament, a través del Servei de Cultura i Sírius, impulsa el projecte “Cultura accessible”, amb l’objectiu de millorar les condicions d’accessibilitat a la cultura de les persones amb diversitat funcional, pensant en persones amb mobilitat reduïda i gent gran. Així, el projecte es proposa, entre altres, vetllar per la seguretat i comoditat d’aquestes persones en els actes festius i populars; oferir espais reservats i facilitar-hi l’accés; i indicar visualment la zona accesible. Les activitats a places i carrers d’aquesta Ascensió, doncs, tindran un espai reservat i senyalitzat amb una banderola. També, es distribuiran 50 cadires pintades del color blanc i blau reservades a persones amb mobilitat reduïda.


Horaris de la Fira de l’Ascensió
Dijous, de 17 h a 21 h
Divendres, dissabte i diumenge, de 10 h a 21 h
Horaris Mostra Gastronòmica
Dijous, de 19 h a 23.30 h
Divendres i dissabte, de 13 h a 16 h i de 20 h a 23.30 h
Diumenge, de 13 h a 16 h
Demà dijous 10 de maig a les 18 hores, a l'stand ins


Dissabte, veredicte i lliurament de premis de l'11è Concurs Ciutat de Granollers de Creació de Jocs

Diumenge la carpa de Jugar x Jugar acollirà la presentació del llibre de Màrius Serra "La novel·la de Sant Jordi", en què els jocs de rol tenen un paper rellevant      

En el marc de la fira Jugar x Jugar de l'Ascensió, dissabte 12 de maig, a les 20 h, es farà el lliurament de premis de l'11è Concurs Ciutat de Granollers de creació de jocs.

Sis són els autors que han arribat a la final, escollits d'entre els 20 seleccionats pel jurat d'entre els 73 jocs presentats enguany.  La deliberació va tenir lloc el cap de setmana passat i dissabte es farà públic el veredicte del jurat i lliurament de premis. Els jocs i autors que han arribat a la final són Fondation de Nicolas Lieber (Luxemburg); Gádir de Raúl Fernández (San Fernando, Cadis); Inquisitio de Francisco Manuel Recio (Massanassa, València); Màgic Cabanyal de Félix Bernat (València); New Brick City de Javier Martínez (Rivas Vaciamadrid, Madrid); Ukishima d'Eloi Pujades (Barcelona).

D'altra banda, l'escriptor Màrius Serra serà diumenge, 13 de maig, a la carpa de Jugar x Jugar per presentar el seu darrer llibre, novetat de Sant Jordi i titulat, precisament, "La novel·la de Sant Jordi", una història en què els jocs de rol tenen un paper protagonista. Oriol Comas, director de la Fira Jugar x Jugar, és un dels personatges que apareix a la darrera novel·la de Serra, un retrat satíric del món literari, centrat en la Diada del Llibre. Autor i personatge signaran exemplars de l’obra a les 5 de la tarda i proposaran participar els assistents en una partida especial  d’un dels jocs centrals de la trama: l’Eleusis de Robert Abbott.

La Fira Juga x Jugar ocupa dues carpes de 500 i 100 m2, a més d'un espai ampli a l’aire lliure d’uns 200 m2, al Parc Firal.
Els aficionats als jocs de taula de totes les edats podran escollir entre la desena d'estands (Homo Ludicus, Devi, GdM Games...) i espais de jocs (Lego, Playmobil, Wadub). Alberto Corral, Víktor Bautista, Miquel Bruque,Toni Serradesanferm... seran entre els autors convidats. També hi haurà una sessió de treball en xarxa ("networking") per a professionals dels jocs de taula, tallers, taules rodones i el primer campionat del joc  Carcassonne per parelles, entre moltes altres activitats. Els voluntaris i voluntàries de l'entitat benèfica Ayudar Jugando assessoraran els visitants.

Recordem que l'horari de la Fira Jugar x Jugar és dijous, de 17 a 21 h, i divendres, dissabte i diumenge, de 10 a 21 h.

Per a més informació visiteu el lloc www.granollers.cat

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Santi Baró: "Les riuades 62 al Vallès Occidental, la catàstrofe natural més gran a Espanya"

Retrata a 'La filla de la tempesta' la immigració andalusa a Catalunya dels 60 i com Terrassa va patir els aiguats ...

Mor un noi de 14 anys atropellat per un tren mentre caminava per les vies a Gualba

El menor anava amb un amic Mor un noi de 14 anys atropellat per un tren mentre caminava per les vies a Gualba (Vallè...

El Consorci Viari de la Catalunya Central exigeix a la Generalitat que mantingui els descomptes a la C-16

El col·lectiu reclama que no s'apugin els preus fins a la implantació de la vinyeta   El Consorci Viar...

Montcada i Reixac reclama a Adif que acceleri les obres per millorar la seguretat dels passos a nivell

El consistori recorda que l'actuació hauria d'estar ja en marxa i que ni tant sols s'han adjudicat els treballs L'A...

Els robatoris en domicilis a Sant Cugat del Vallès van disminuir el 2018 per primer cop en 12 anys

Els Mossos d'Esquadra en van registrar 664, un 5% menys que l'any anterior Els robatoris en domicilis a Sant Cugat del Val...