Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


Denunciat a La Jonquera el conductor d'un autocar, veí de Sabadell, que circulava amb excés de pes i duia paquets en lloc de passatgersEl xofer, que en total va cometre set infraccions greus i una de lleu, tampoc tenia el Certificat d'Aptitud Professional ni el permís per conduir a un tercer país.

ACN La Jonquera .- Els Mossos d'Esquadra han denunciat el conductor d'un autocar a La Jonquera (Alt Empordà) per cometre set infeccions de trànsit greus i una de lleu. Els fets tenir lloc el 4 de maig mentre feien un control de transports a l'AP-7. Els agents van aturar el bus, que feia la ruta internacional entre Almeria i Bèlgica i que duia un remolc. Durant la inspecció, van comprovar que no duia passatges i que els seients estaven ocupats per diversos paquets i mercaderia. El remolc, a més, va quedar immobilitzat, perquè circulava amb 5,5 tones de pes quan el màxim autoritzat són 3,5. El conductor no va poder acreditar qui era el propietari del material del remolc, no tenia el Certificat d'Aptitud Professional, ni el de conductor d'un tercer país. A més, l'autocar tenia la ITV caducada i el transportista no havia fet les anotacions manuals de desplaçaments. La llista d'infraccions greus inclou també la falta de discos de diagrama. En total, les infraccions comeses suposen una sanció d'11.804 euros.
Un autocar que transportava mercaderies enlloc de passatgers. Això és el que es van trobar els Mossos que feien un control de transports a l'AP-7 a La Jonquera divendres passat. Després de fer totes les inspeccions, van constatar que estava cometent set infraccions greus del reglament de trànsit i una altra de caràcter lleu.

El conductor del vehicle, un home de 35 anys de nacionalitat marroquina i veí de Sabadell, conduïa un autocar amb remolc que cobria la ruta internacional entre Almeria i Bèlgica. La primera infracció que van comprovar els agents és que els seients de passatgers estaven ocupats per paquets i mercaderia. El remolc, a més, circulava amb excés de pes. Concretament, hi duia 5,5 tones quan el pes màxim autoritzat és de 3,5. Per això, li van immobilitzar.

El conductor no va poder justificar a qui pertanyien les mercaderies que duia al remolc i tampoc tenia ni el Certificat d'Aptitud Professional ni el de conductor en un país tercer. A més, no havia fet les anotacions manuals de desplaçaments ni portava discos de diagrama. El bus també tenia l'ITV caducada.

Els agents van denunciar el conductor per les set infraccions previstes al Reglament d'Ordenació de Transports Terrestres i al Reglament General de Circulació, que suposen una sanció total d'11.804 euros.

L'autocar va poder reprendre el trajecte l'endemà dels fets, un cop resoltes les irregularitats.

Un pres de Quatre Camins s'enfila al sostre d'un dels edificis del complex

L'home hi ha pujat cap a dos quarts de set i a dos quarts de dotze encara hi era Un pres del centre penitenciari de Quatre...

El Grup Especial d'Intervenció dels Mossos fa baixar el pres enfilat unes cinc hores a Quatre Camins

L'intern va pujar en un dels sostres del centres a dos quarts de set de la tarda El Grup Especial d'Intervenció del...

Terrassa vol incentivar les empreses a trobar solucions als problemes de les persones majors de 80 anys que viuen soles

El consistori impulsa un projecte pilot per sensibilitzar les companyies i fomentar la responsabilitat social corporativa ...

L'Hospital de Terrassa s'escalfarà amb la caldera de biomassa forestal més gran de Catalunya

S'alimentarà de 3.200 tones de fusta de boscos de gestió sostenible i generarà energia suficient per a...

Montcada i Reixac transformarà els pilars de la C-33 en una galeria d'art

La localitat acollirà el Festival MIRA'MIR amb l'objectiu "d'abandonar l'estigma de ciutat dormitori, de municipi de...