Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Denunciat a La Jonquera el conductor d'un autocar, veí de Sabadell, que circulava amb excés de pes i duia paquets en lloc de passatgersEl xofer, que en total va cometre set infraccions greus i una de lleu, tampoc tenia el Certificat d'Aptitud Professional ni el permís per conduir a un tercer país.

ACN La Jonquera .- Els Mossos d'Esquadra han denunciat el conductor d'un autocar a La Jonquera (Alt Empordà) per cometre set infeccions de trànsit greus i una de lleu. Els fets tenir lloc el 4 de maig mentre feien un control de transports a l'AP-7. Els agents van aturar el bus, que feia la ruta internacional entre Almeria i Bèlgica i que duia un remolc. Durant la inspecció, van comprovar que no duia passatges i que els seients estaven ocupats per diversos paquets i mercaderia. El remolc, a més, va quedar immobilitzat, perquè circulava amb 5,5 tones de pes quan el màxim autoritzat són 3,5. El conductor no va poder acreditar qui era el propietari del material del remolc, no tenia el Certificat d'Aptitud Professional, ni el de conductor d'un tercer país. A més, l'autocar tenia la ITV caducada i el transportista no havia fet les anotacions manuals de desplaçaments. La llista d'infraccions greus inclou també la falta de discos de diagrama. En total, les infraccions comeses suposen una sanció d'11.804 euros.
Un autocar que transportava mercaderies enlloc de passatgers. Això és el que es van trobar els Mossos que feien un control de transports a l'AP-7 a La Jonquera divendres passat. Després de fer totes les inspeccions, van constatar que estava cometent set infraccions greus del reglament de trànsit i una altra de caràcter lleu.

El conductor del vehicle, un home de 35 anys de nacionalitat marroquina i veí de Sabadell, conduïa un autocar amb remolc que cobria la ruta internacional entre Almeria i Bèlgica. La primera infracció que van comprovar els agents és que els seients de passatgers estaven ocupats per paquets i mercaderia. El remolc, a més, circulava amb excés de pes. Concretament, hi duia 5,5 tones quan el pes màxim autoritzat és de 3,5. Per això, li van immobilitzar.

El conductor no va poder justificar a qui pertanyien les mercaderies que duia al remolc i tampoc tenia ni el Certificat d'Aptitud Professional ni el de conductor en un país tercer. A més, no havia fet les anotacions manuals de desplaçaments ni portava discos de diagrama. El bus també tenia l'ITV caducada.

Els agents van denunciar el conductor per les set infraccions previstes al Reglament d'Ordenació de Transports Terrestres i al Reglament General de Circulació, que suposen una sanció total d'11.804 euros.

L'autocar va poder reprendre el trajecte l'endemà dels fets, un cop resoltes les irregularitats.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Santi Baró: "Les riuades 62 al Vallès Occidental, la catàstrofe natural més gran a Espanya"

Retrata a 'La filla de la tempesta' la immigració andalusa a Catalunya dels 60 i com Terrassa va patir els aiguats ...

Mor un noi de 14 anys atropellat per un tren mentre caminava per les vies a Gualba

El menor anava amb un amic Mor un noi de 14 anys atropellat per un tren mentre caminava per les vies a Gualba (Vallè...

El Consorci Viari de la Catalunya Central exigeix a la Generalitat que mantingui els descomptes a la C-16

El col·lectiu reclama que no s'apugin els preus fins a la implantació de la vinyeta   El Consorci Viar...

Montcada i Reixac reclama a Adif que acceleri les obres per millorar la seguretat dels passos a nivell

El consistori recorda que l'actuació hauria d'estar ja en marxa i que ni tant sols s'han adjudicat els treballs L'A...

Els robatoris en domicilis a Sant Cugat del Vallès van disminuir el 2018 per primer cop en 12 anys

Els Mossos d'Esquadra en van registrar 664, un 5% menys que l'any anterior Els robatoris en domicilis a Sant Cugat del Val...