Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Denunciat a La Jonquera el conductor d'un autocar, veí de Sabadell, que circulava amb excés de pes i duia paquets en lloc de passatgersEl xofer, que en total va cometre set infraccions greus i una de lleu, tampoc tenia el Certificat d'Aptitud Professional ni el permís per conduir a un tercer país.

ACN La Jonquera .- Els Mossos d'Esquadra han denunciat el conductor d'un autocar a La Jonquera (Alt Empordà) per cometre set infeccions de trànsit greus i una de lleu. Els fets tenir lloc el 4 de maig mentre feien un control de transports a l'AP-7. Els agents van aturar el bus, que feia la ruta internacional entre Almeria i Bèlgica i que duia un remolc. Durant la inspecció, van comprovar que no duia passatges i que els seients estaven ocupats per diversos paquets i mercaderia. El remolc, a més, va quedar immobilitzat, perquè circulava amb 5,5 tones de pes quan el màxim autoritzat són 3,5. El conductor no va poder acreditar qui era el propietari del material del remolc, no tenia el Certificat d'Aptitud Professional, ni el de conductor d'un tercer país. A més, l'autocar tenia la ITV caducada i el transportista no havia fet les anotacions manuals de desplaçaments. La llista d'infraccions greus inclou també la falta de discos de diagrama. En total, les infraccions comeses suposen una sanció d'11.804 euros.
Un autocar que transportava mercaderies enlloc de passatgers. Això és el que es van trobar els Mossos que feien un control de transports a l'AP-7 a La Jonquera divendres passat. Després de fer totes les inspeccions, van constatar que estava cometent set infraccions greus del reglament de trànsit i una altra de caràcter lleu.

El conductor del vehicle, un home de 35 anys de nacionalitat marroquina i veí de Sabadell, conduïa un autocar amb remolc que cobria la ruta internacional entre Almeria i Bèlgica. La primera infracció que van comprovar els agents és que els seients de passatgers estaven ocupats per paquets i mercaderia. El remolc, a més, circulava amb excés de pes. Concretament, hi duia 5,5 tones quan el pes màxim autoritzat és de 3,5. Per això, li van immobilitzar.

El conductor no va poder justificar a qui pertanyien les mercaderies que duia al remolc i tampoc tenia ni el Certificat d'Aptitud Professional ni el de conductor en un país tercer. A més, no havia fet les anotacions manuals de desplaçaments ni portava discos de diagrama. El bus també tenia l'ITV caducada.

Els agents van denunciar el conductor per les set infraccions previstes al Reglament d'Ordenació de Transports Terrestres i al Reglament General de Circulació, que suposen una sanció total d'11.804 euros.

L'autocar va poder reprendre el trajecte l'endemà dels fets, un cop resoltes les irregularitats.

Entra en funcionament el nou radar de tram a l'AP-7 a Santa Perpètua de Mogoda

És un dels tres radars que Trànsit va anunciar que instal·laria al llarg de l'estiuEl Servei Català de Trànsit (STC) h...

Trànsit i Territori estudien habilitar un carril exclusiu per a motos en una via d'entrada a Barcelona com a prova pilot

La mesura té l'objectiu de reduir l'alta sinistralitat del col·lectiu El Servei Català de Tràn...

Cau una banda de lladres que robava vehicles per encàrrec i els enviava al nord d'Àfrica

Els Mossos han detingut vuit persones a qui acusen de sostreure una setantena de cotxes a Barcelona i l'àrea metropo...

Onze joves artistes participaran en la XXI Biennal d'art contemporani català

L’art emergent català se cita a Sant Cugat el proper mes de setembre Sant Cugat del Vallès acollir&agr...

Mor als 91 anys l'escriptora Lluïsa Forrellad, premi Nadal l'any 1953

Després de cinc dècades de silenci, l'any 2006 va reaparèixer amb la novel·la 'Foc latent' L'e...