Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


El Circuit de Barcelona - Catalunya confia que el Gran Premi de F1 generarà un impacte econòmic de 180 MEURLa previsió és que 94.000 espectadors participin en la cita i que més de la meitat d'aquests arribin de fora de l'Estat espanyol.

ACN Montmeló .- El Circuit de Barcelona - Catalunya es prepara aquests dies per la seva prova estrella, el Fórmula 1 Gran Premi d'Espanya Emirates 2018 que enguany arriba a la 28 ena edició. En una entrevista amb l'ACN, el president de la instal·lació, Vicença Aguilera, ha explicat que confia que més de 94.000 espectadors participaran en aquesta cita esportiva que generarà un impacte sobre l'economia catalana de 180 MEUR. Aguilera ha indicat que el 55% dels visitants que arribaran a Montmeló (Vallès Oriental) són de fora de l'Estat espanyol, tenen una edat mitjana de 45 anys i es gastaran el doble de la despesa que sol fer un turista corrent que visita Catalunya, al voltant de 1.000 euros. Segons el president del Circuit, l'actual context social i polític no està repercutint de forma negativa en l'activitat de l'equipament, que afirma genera prop de 10.000 contractes de feina temporals cada any.
Vicenç Aguilera considera que la celebració d'aquesta prova, que sovint ha estat qüestionada per aquells que no veuen amb bons ulls que les administracions públiques subvencionin activitats d'aquestes característiques, és "essencial per Catalunya". Assegura que el Circuit "és l'instrument per fer-la possible" i adverteix que l'impacte que genera sobre l'economia catalana és de 180 MEUR. Així mateix remarca que l'activitat global del Circuit es tradueix en 340 MEUR d'ingressos pel país i una recaptació d'impostos de 40 MEUR. "Que s'inverteixi una mica en el Circuit per poder fer una prova com la Fórmula 1 a nivell de Catalunya suposa un balanç positiu perquè generem molt més impostos del que les administracions ens puguin subministrar a nosaltres a través dels ajuts". 

Alhora subratlla el paper del Circuit com a "pal de paller" de totes les activitats relatives al món del motor que es duen a terme al territori. "No solament les curses, també la part tècnica, l'enginyeria o la formació", comenta Aguilera que posa com a exemple el Grau d'Enginyeria d'Automoció que es fa a Granollers, els alumnes del qual poden participar en els tests de la Fórmula 1. "Són activitats importants que generen un teixit econòmic, social i industrail que reforça l'existència del Circuit al Vallès", considera.

Bones perspectives

El responsable del Circuit afirma que les perspectives per aquest 2018 són bones perquè l'esport en sí "ha anat millorant". Així mateix diu que "s'estan prenent mesures perquè sigui més interessant". Per tot plegat preveu que l'afluència de públic serà similar a la de 2017 quan 94.000 espectadors van prendre-hi part. 

El perfil mitjà de l'espectador de la Fórmula 1 és el d'una persona de 45 anys, que passa quatre dies a Catalunya i que gasta el doble que un turista corrent – prop de 1.000 euros -. El responsable del Circuit revela que el 55% del públic que assisteix a la cita és de fora de l'Estat espanyol. 

Víctor Bertrán, ganador de la primera prueba del Catalunya Pro Tour 2018 celebrada en Golf La Roca

El joven jugador se impuso con un resultado de menos 5 en la primera parada del circuito catalán de profesionales de...

El CN Les Franqueses es fa amb tres medalles internacionals

Els sincronistes del Club Natació Les Franqueses, Txell Mas i Pau Ribes, aconsegueixen una medalla de plata en equip...

Terrassa i Rubí condemnen una batussa que va haver diumenge entre jugadors de dos equips de futbol al camp Sant Pere Nord

La disputa es va produir enmig d’un partit de categoria Juvenil i dues persones van resultar ferides. ACN Terrassa ....

La Roca Solidari recapta diners ara per l'Oncotrail

L'equip de La Rocs Solidari recapta diners per a la investigació contra el càncer en el seu nou projecte espo...

Todo a punto para un Espíritu de Montjuïc con récord de inscritos

Un total de 244 automóviles de competición, la gran mayoría de ellos espectaculares clásicos, c...