Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Cugat projecta construir un miler de pisos de lloguer protegit fins al 2030L'objectiu del consistori és aconseguir que el 5% de tots els habitatges del municipi siguin d'aquest tipusa.

ACN Sant Cugat del Vallès .- L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha planificat la construcció de mil pisos de lloguer protegit per facilitar l'accés a l'habitatge als veïns del municipi. Els pisos s'aniran edificant des d'ara i fins a l'any 2030. De moment, fins a l'any 2023 es preveu fer una inversió global de 46 milions d'euros, segons ha quedat recollit al Pla d'Acció 2030. L'objectiu que es marca el consistori és aconseguir que el 5% de tots els habitatges de Sant Cugat siguin de lloguer protegit, en concret 1.857 dels 37.149 habitatges que es calcula que hi haurà aquell any al municipi. Es tracta d'un intent de "contenir" els preus del mercat lliure, segons s'ha informat des de l'equip de govern.
Des de l'Ajuntament s'indica que d'aquests 1.857 habitatges, l'empresa pública Promusa ja en té construïts 459 i que en els propers anys es preveu edificar-ne 1.087 més. Així mateix, està previst que altres promotors públics o privats facin 311 pisos més.

Per fer possible els objectius d'aquest Pla d'Acció, Promusa té previst invertir inicialment 46 milions d'euros fins a l'any 2023, dels quals l'Ajuntament n'aportarà un 30%. 

El ple municipal d'avui ha aprovat amb els vots del PDeCAT, PSC i ICV-EA (ERC, C’s, CUP i PP s'han abstingut) una transferència de 10 milions d'euros entre el 2019 i fins al 2023 a Promusa. El pressupost del 2018 ja en preveu una de 2 milions, de tal manera que la quantitat global serà de 12 milions.

Entre el 2018 i el 2020 es preveu lliurar 110 pisos i entre el 2021 i el 2023, 197 més. La resta de promocions es construiran fins a l'any 2030 en els nous desenvolupaments urbanístics de la ciutat.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha concretat un fons econòmic per recuperar habitatges protegits de venda a través del sistema de tempteig i retracte. La recompra d'aquests habitatges servirà per incorporar-los al parc de lloguer protegit. Cada any s'hi destinarà un mínim de 300.000 euros

Agredeixen un veí de Matadepera per gravar uns individus que retiraven cartells exigint la llibertat dels polítics presos

Els fets van tenir lloc la nit de dimarts i la Policia Local va identificar els autors Un grup d'individus ha agredit un v...

Els Mossos aturen un cotxe amb la ITV sense passar i hi troben dues armes de foc i 13.500 euros en efectiu

La policia ha detingut tres persones que viatjaven a l'interior del vehicle per un delicte de tinença d'armes de focEls Mo...

Terrassa estrena el segon jutjat de família de la ciutat

Neix amb l'objectiu de descongestionar l'activitat judicial vinculada a aquest àmbit i compta amb una desena de treb...

Un home mor atropellat a la C-35 a Santa Maria de Palautordera (Vallès Oriental)

Amb aquesta víctima ja són 157 les persones que han perdut la vida en accidents de trànsit a Catalunya...

El Suprem reconeix als hereus d'una víctima d'Uralita el dret a reclamar la indemnització que hagués cobrat la vídua

La dona va morir dos anys abans que el TSJC li reconegués el dret a incrementar la seva pensió El Tribunal S...