Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Cugat projecta construir un miler de pisos de lloguer protegit fins al 2030L'objectiu del consistori és aconseguir que el 5% de tots els habitatges del municipi siguin d'aquest tipusa.

ACN Sant Cugat del Vallès .- L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha planificat la construcció de mil pisos de lloguer protegit per facilitar l'accés a l'habitatge als veïns del municipi. Els pisos s'aniran edificant des d'ara i fins a l'any 2030. De moment, fins a l'any 2023 es preveu fer una inversió global de 46 milions d'euros, segons ha quedat recollit al Pla d'Acció 2030. L'objectiu que es marca el consistori és aconseguir que el 5% de tots els habitatges de Sant Cugat siguin de lloguer protegit, en concret 1.857 dels 37.149 habitatges que es calcula que hi haurà aquell any al municipi. Es tracta d'un intent de "contenir" els preus del mercat lliure, segons s'ha informat des de l'equip de govern.
Des de l'Ajuntament s'indica que d'aquests 1.857 habitatges, l'empresa pública Promusa ja en té construïts 459 i que en els propers anys es preveu edificar-ne 1.087 més. Així mateix, està previst que altres promotors públics o privats facin 311 pisos més.

Per fer possible els objectius d'aquest Pla d'Acció, Promusa té previst invertir inicialment 46 milions d'euros fins a l'any 2023, dels quals l'Ajuntament n'aportarà un 30%. 

El ple municipal d'avui ha aprovat amb els vots del PDeCAT, PSC i ICV-EA (ERC, C’s, CUP i PP s'han abstingut) una transferència de 10 milions d'euros entre el 2019 i fins al 2023 a Promusa. El pressupost del 2018 ja en preveu una de 2 milions, de tal manera que la quantitat global serà de 12 milions.

Entre el 2018 i el 2020 es preveu lliurar 110 pisos i entre el 2021 i el 2023, 197 més. La resta de promocions es construiran fins a l'any 2030 en els nous desenvolupaments urbanístics de la ciutat.

Paral·lelament, l'Ajuntament ha concretat un fons econòmic per recuperar habitatges protegits de venda a través del sistema de tempteig i retracte. La recompra d'aquests habitatges servirà per incorporar-los al parc de lloguer protegit. Cada any s'hi destinarà un mínim de 300.000 euros

Entra en funcionament el nou radar de tram a l'AP-7 a Santa Perpètua de Mogoda

És un dels tres radars que Trànsit va anunciar que instal·laria al llarg de l'estiuEl Servei Català de Trànsit (STC) h...

Trànsit i Territori estudien habilitar un carril exclusiu per a motos en una via d'entrada a Barcelona com a prova pilot

La mesura té l'objectiu de reduir l'alta sinistralitat del col·lectiu El Servei Català de Tràn...

Cau una banda de lladres que robava vehicles per encàrrec i els enviava al nord d'Àfrica

Els Mossos han detingut vuit persones a qui acusen de sostreure una setantena de cotxes a Barcelona i l'àrea metropo...

Localitzat sa i estalvi el jove de 16 anys desaparegut a Argentona des de dimecres

Mossos i Guàrdia Civil havien fet un crida a la col·laboració ciutadania per trobar el noi, veí...

Rescaten il·lesos dos excursionistes d'un pou de l'avenc de Castellsepera, a Vacarisses

Una familiar ha donat l'avís i ha facilitat la ruta prevista pels homes de manera molt detallada Els Bombers de la ...