Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Mercè Conesa tanca la porta de manera definitiva al PSC a l'Ajuntament de Sant Cugat

14 Abril 2018 Redacció:



L'alcaldessa confirma la total ruptura entre PDeCAT i els socialistes després de la separació temporal de la tardor de l'any passat a causa del 155.

ACN Sant Cugat del Vallès .- L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha fet oficial la ruptura total i definitiva de l'aliança de govern entre el PDeCAT i el PSC. L'acord es va suspendre el 3 de novembre de l'any passat, després de l'aplicació de l'article 155 i abans de les eleccions autonòmiques del 21 de desembre. Tot i que en aquell moment es deixava la porta entreoberta a una possible entesa de futur entre les dues formacions, els mesos han anat passant i aquest divendres Conesa ha oficialitzat el trencament definitiu, plantejant la possibilitat, ara, d'entendre’s amb ERC-MES no només de manera puntual al ple, també amb un pacte de govern amb els republicans.
Mercè Conesa ha explicat que l'equip de govern ha decidit fer aquest pas endavant perquè la situació política segueix com estava. "Entenem que hem de prendre una determinació perquè amb les circumstàncies del 155 i dels presos polítics no creiem que sigui adient continuar amb el pacte que teniem", comenta Conesa. 

D'aquesta forma l'alcaldessa s'ha mostrat disposada a apropar-se a d'altres forces del ple i ha reiterat que el millor escenari passaria per un pacte amb els republicans. "Sempre hem dit des del minut zero que l'acord ideal és amb ERC perquè en el seu dia ens vam presentar amb una llista conjunta amb Junts pel Sí i nosaltres avui tornem a oferir la mà estesa a aquest partit per si volen entrar a govern". Tot i això ha advertit que aquesta formació "ha tingut una actitud de menysteniment" que l'executiu santcugatent no ha aconseguit comprendre. 

El ple de Sant Cugat del Vallès està format per 24 regidors. El PDeCAT compta amb 11 representants i la segona força és la CUP, amb tres. La segueixen C's (3), ERC (3), ICV-EUiA (2), PSC (1), PP (1) i un regidor no adscrit que inicialment pertanyia a la CUP.

Un pacte amb ERC atorgaria la majoria absoluta a l'executiu liderat per Conesa.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès