Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Òmnium organitza una marató cultural de nou hores el 22 d'abril

13 Abril 2018 Redacció:



La jornada es durà a terme a Santa Perpètua de Mogoda i els beneficis es destinaran a la caixa de solidaritat.

ACN Barcelona .- Òmnium Cultural i l'entorn de Jordi Cuixart organitzen per al proper diumenge 22 d'abril una marató de gairebé nou hores de música i cultura a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). Per ara han confirmat assistència una quarantena de músics, actors, periodistes i poetes en un acte que porta per títol 'Cultura contra la repressió'. El cartell, encara obert, compta amb Gossos, Brams, Animal, Gemma Humet, Roba Estesa i Quartet Mèlt; i actors com David Selvas, Anna Sahun i Sílvia Bel, entre molts d'altres. La marató cultural és una iniciativa de la família de Cuixart i es durà a terme al Parc de la Ribera de Santa Perpètua, municipi natal del president d'Òmnium, just el dia que Cuixart farà 43 anys. De fet pretén ser un homenatge a Cuixart però també als dirigents empresonats i "a l'exili". En roda de premsa aquest dijous, el vicepresident de l'entitat sobiranista, Marcel Mauri, ha defensat la cultura "com a palanca de canvi" i "antídot contra la intolerància". "Mentre uns canten a la mort nosaltres volem cantar a la vida", ha resolt el músic Gerard Quintana. Els beneficis de la jornada, amb entrada oberta i taquilla inversa, aniran a la caixa de la solidaritat.
Mauri ha insistit en convertir l'acte de diumenge 22 en una jornada reivindicativa, amb la música per protagonista, per transformar així "el dolor i la ràbia que molta gent sent". "En un país que volem just i lliure la cultura ha de ser valor fonamental, palanca de canvi, per vèncer la por, l'arbitrarietat i la barbàrie; [...] un antídot contra la intolerància, la repressió i la por", ha afegit en roda de premsa a la seu de l'entitat sobiranista. 

De fet, ha apel·lat a la "resposta unitària i solidària" de la cultura durant el franquisme per clamar ara contra "la retallada de drets". El cartell encara és obert però hi ha una quarantena d'artistes confirmats en un format que vol ser familiar -començarà a partir de les 11.30h i acabarà a les 20h. "Que els músics cantin, que els escriptors parlin, recitin, amb tota la seva intensitat en un acte multidisciplinari", també amb bestiari popular, gegants i castells, ha explicat Mauri. 

A la roda de premsa també hi ha participat Pol Leiva, nebot de Cuixart i membre de l'Associació Catalana pels drets Civils. Leiva ha explicat que la marató cultural és l'evolució d'una "petita bogeria" que va idear la família del president d'Òmnium, empresonat a Soto del Real des del 16 d'octubre del 2017. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès