Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Quirze del Vallès rebatejarà el carrer Alfons XIII com a U d'OctubreÉs el resultat d'un procés participatiu en què hi han pres part 562 veïns de la localitat.

ACN Sant Quirze del Vallès .- Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) eliminarà el carrer Alfons XII del nomenclàtor local i rebatejarà aquesta via com U d'Octubre. Així ho han decidit els ciutadans del municipi mitjançant una votació popular en què hi ha pres part 562 veïns de la població. En concret la proposta ha rebut 249 vots, el que representa un 44,95% del total. Aquest procés participatiu també ha servit per posar nom a la Sala Històrica de la Patronal que s'anomenarà Sala Josep Brossa i a la Sala Nova d'aquest equipament que passarà a dir-se Sala Salut Pastor. La Comissió de Nomenclàtor del municipi va reunir-se dimarts per donar llum verda a aquestes modificacions.
El procés participatiu es va iniciar el 12 de febrer, quan la ciutadania va poder presentar més de 400 propostes de noms. D'entre aquestes, la Comissió de Nomenclàtor va portar a votació les tres que més suport van tenir. 

Per la Sala Històrica de la Patronal les opcions plantejades eren Lluís Maria Xirinacs, Caterina Albert, i Josep Brossa. En el cas de la Sala Nova els finalistes van ser Muriel Casals, Salut Pastor i Pepe Rubianes. Pel que fa al carrer Alfons XIII, els ciutadans havien d'escollir entre U d'octubre, carrer de la República Catalana i Llibertat.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Torra demana a l'Estat un diàleg "sincer" i no de "fotografia" després de la petició de reunió de Pedro Sánchez

Mauri demana una resposta "intel·ligent" i amb la "no violència com a bandera" a la "provocació" de portar el Consell de...

Jordi Cabré guanya el 59è Premi Sant Jordi amb la novel·la ‘Digues un desig’

‘El país dels cecs’, de Víctor García Tur, s’emporta el Mercè Rodoreda de contes i narracions, i Carles Rebassa e...

Rodalies redueix a un 66% els serveis mínims a Catalunya

Els serves mínims a Catalunya han quedat fixats en un 66% a Rodalies en hores punta Un tren cada dues hores. Aquest...

Manuel Bustos, condemnat a 3 anys de presó per retirar multes de trànsit a familiars quan era alcalde de Sabadell

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Manuel Bustos a 3 anys de presó per haver ordenat a la Policia Local la retirada de...

Sabadell celebra la condemna de Bustos que ajuda a "tancar una etapa de males pràctiques" per evitar "que torni a passar"

L'ealcalde de Sabadell haurà de fer front a tres anys de presó i vuit anys d'inhabilitació de càrrec públicL'Ajuntamen...