Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sant Quirze del Vallès rebatejarà el carrer Alfons XIII com a U d'OctubreÉs el resultat d'un procés participatiu en què hi han pres part 562 veïns de la localitat.

ACN Sant Quirze del Vallès .- Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental) eliminarà el carrer Alfons XII del nomenclàtor local i rebatejarà aquesta via com U d'Octubre. Així ho han decidit els ciutadans del municipi mitjançant una votació popular en què hi ha pres part 562 veïns de la població. En concret la proposta ha rebut 249 vots, el que representa un 44,95% del total. Aquest procés participatiu també ha servit per posar nom a la Sala Històrica de la Patronal que s'anomenarà Sala Josep Brossa i a la Sala Nova d'aquest equipament que passarà a dir-se Sala Salut Pastor. La Comissió de Nomenclàtor del municipi va reunir-se dimarts per donar llum verda a aquestes modificacions.
El procés participatiu es va iniciar el 12 de febrer, quan la ciutadania va poder presentar més de 400 propostes de noms. D'entre aquestes, la Comissió de Nomenclàtor va portar a votació les tres que més suport van tenir. 

Per la Sala Històrica de la Patronal les opcions plantejades eren Lluís Maria Xirinacs, Caterina Albert, i Josep Brossa. En el cas de la Sala Nova els finalistes van ser Muriel Casals, Salut Pastor i Pepe Rubianes. Pel que fa al carrer Alfons XIII, els ciutadans havien d'escollir entre U d'octubre, carrer de la República Catalana i Llibertat.

Terrassa mantindrà l'actual preu de l'aigua amb el canvi a la gestió pública

El pressupost de l'empresa pública i l'ordenança que estableix les tarifes del servei es debatran en el ple m...

Sant Cugat entregarà les claus dels pisos per a gent gran de l'avinguda Rius i Taulet el proper mes de novembre

Són 32 habitatges protegits de lloguer per a persones de la tercera edat i set més destinats a la taula d'Eme...

Amazon instal·larà a Barberà del Vallès el seu segon centre més gran a Catalunya

El gegant del comerç electrònic obrirà una instal·lació de 51.100 metres quadrats al pol...

Xavier Puig relleva James Ross al capdavant de l’Orquestra Simfònica del Vallès

El fins ara director titular deixa l’OSV per incompatibilitat amb compromisos professionals als Estats UnitsEl director d...

Terrassa s'adhereix al programa Reempresa Mercats Municipals per facilitar la transmissió i ocupació de les parades

Els usuaris interessats tenen a la seva disposició un Marketplace específic amb una oferta de més de 1...