Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 


L'Ajuntament de Sabadell denega la llicència per fer un tanatori de la Rambla Ibèria de la ciutatL'empresa funerària Mémora va fer una sol·licitud per instal·lar un equipament amb cinc sales i un aparcament.

ACN Sabadell .- L'Ajuntament de Sabadell ha denegat la sol·licitud de llicència d'obres majors de la funerària Memora per instal·lar un tanatori a la rambla d'Ibèria del municipi. El consistori ha emès un informe desfavorable argumentant que la petició no disposa d'un estudi de detall que l'acompanyi. Segons apunta el govern en un comunicat, ha donat a l'empresa un termini perquè presenti les al·legacions que consideri oportunes. L'executiu ha comunicat la decisió a la plataforma ciutadana Tanatori No i a l'Associació de Veïns de Gràcia, que van expressar les seves reticències perquè aquest projecte tirés endavant.
L'executiu afirma que un cop analitzat el planejament urbanístic vigent, i d'acord amb la Modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació (PGMO) de Sabadell en l'àmbit de la Rambla d’Ibèria (MPG-3), per adequar aquest edifici per fer-hi un tanatori cal prèviament redactar un estudi de detall que reculli les condicions fixades per la MPG-3.

A més, indica que l'edifici en qüestió, on fins ara es fabricaven estructures metàl·liques, es troba inclòs en el catàleg del Text refós del Pla Especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PE-122), amb un nivell de protecció volumètrica.

L'empresa Mémora, primer grup funerari de l'Estat, va presentar el 2 de febrer a l'Ajuntament un projecte per instal·lar un tanatori a l'antiga nau de l'empresa Lindab, ubicada al número 139 – 141 de la Rambla Ibèria. La proposta incloïa cinc sales de vetlla, un oratori i un aparcament.

El Vallès Occidental crea el Portal de Polígons industrials del la comarca per facilitar la implantació d'empreses

Aquest territori compta amb 140 polígons, 2.000 ofertes de naus i 12.000 establiments disponibles. ACN Barber&agrav...

Sant Cugat instal·la fanals intel·ligents que s'encenen quan detecten un excés de soroll a la via pública

Els primers sensors d'aquestes característiques s'han col·locat a la plaça Barcelona de la poblaci&oac...

La Diputació obre una seu del Centre SPOTT d'atenció als menors amb addiccions a drogues a Mollet del Vallès

L'espai està ubicat a la masia de Can Lledó i atendrà menors de tot el Vallès Oriental. ACN Mo...

Els estudiants provoquen talls a l'AP-7 a Cerdanyola, A-7 a Tarragona i a la Ronda Litoral a Barcelona

S'han mobilitzat per reclamar una rebaixa de les taxes universitàries i en defensa de la vaga del 26-A. ACN Barcelo...

Els estudiants tornen a ocupar el rectorat de la UAB cinc anys després

És una "protesta simbòlica" contra el judici a 27 persones per l'ocupació del 2013 i una crida a la pa...