Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Sabadell denega la llicència per fer un tanatori de la Rambla Ibèria de la ciutatL'empresa funerària Mémora va fer una sol·licitud per instal·lar un equipament amb cinc sales i un aparcament.

ACN Sabadell .- L'Ajuntament de Sabadell ha denegat la sol·licitud de llicència d'obres majors de la funerària Memora per instal·lar un tanatori a la rambla d'Ibèria del municipi. El consistori ha emès un informe desfavorable argumentant que la petició no disposa d'un estudi de detall que l'acompanyi. Segons apunta el govern en un comunicat, ha donat a l'empresa un termini perquè presenti les al·legacions que consideri oportunes. L'executiu ha comunicat la decisió a la plataforma ciutadana Tanatori No i a l'Associació de Veïns de Gràcia, que van expressar les seves reticències perquè aquest projecte tirés endavant.
L'executiu afirma que un cop analitzat el planejament urbanístic vigent, i d'acord amb la Modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació (PGMO) de Sabadell en l'àmbit de la Rambla d’Ibèria (MPG-3), per adequar aquest edifici per fer-hi un tanatori cal prèviament redactar un estudi de detall que reculli les condicions fixades per la MPG-3.

A més, indica que l'edifici en qüestió, on fins ara es fabricaven estructures metàl·liques, es troba inclòs en el catàleg del Text refós del Pla Especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PE-122), amb un nivell de protecció volumètrica.

L'empresa Mémora, primer grup funerari de l'Estat, va presentar el 2 de febrer a l'Ajuntament un projecte per instal·lar un tanatori a l'antiga nau de l'empresa Lindab, ubicada al número 139 – 141 de la Rambla Ibèria. La proposta incloïa cinc sales de vetlla, un oratori i un aparcament.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Educació garanteix places per a tots els germans d’alumnes preinscrits a P3 a l’escola La Trama de Sabadell

El Departament demanarà un augment de ràtio si els 29 sol·licitants formalitzen la petició per accedir al centreEl Depa...

La jutge del cas Mercuri tanca la instrucció de les peces dels abocaments a Can Xupa i dels favoritismes a Sitjas Motor

S’investiguen 17 responsables polítics, càrrecs públics i empresarisEl jutjat d’instrucció número 1 de Sabadell ha...

ASAJA adverteix que els activistes que van entrar a la granja de Sant Pere de Vilamajor podrien introduir la pesta porcina

El sindicat defensa que el recinte compleix totes les normatives sanitàriesEls sectors ramaders d’ASAJA han advertit que...

El Codi Civil català permet viure amb una nova parella sense extingir el dret d'ús de l'habitatge familiar

Un jutjat de Cerdanyola sentencia contra el criteri del Suprem i el Codi Civil espanyol i diu que només es pot treur...

Torra canvia el llaç groc per un de blanc amb una franja vermella

El president Torra canvia la pancarta de "presos polítics i exiliats" per una de nova, blanca amb una franja vermell...

Empreses i comerços