Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Sabadell denega la llicència per fer un tanatori de la Rambla Ibèria de la ciutatL'empresa funerària Mémora va fer una sol·licitud per instal·lar un equipament amb cinc sales i un aparcament.

ACN Sabadell .- L'Ajuntament de Sabadell ha denegat la sol·licitud de llicència d'obres majors de la funerària Memora per instal·lar un tanatori a la rambla d'Ibèria del municipi. El consistori ha emès un informe desfavorable argumentant que la petició no disposa d'un estudi de detall que l'acompanyi. Segons apunta el govern en un comunicat, ha donat a l'empresa un termini perquè presenti les al·legacions que consideri oportunes. L'executiu ha comunicat la decisió a la plataforma ciutadana Tanatori No i a l'Associació de Veïns de Gràcia, que van expressar les seves reticències perquè aquest projecte tirés endavant.
L'executiu afirma que un cop analitzat el planejament urbanístic vigent, i d'acord amb la Modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació (PGMO) de Sabadell en l'àmbit de la Rambla d’Ibèria (MPG-3), per adequar aquest edifici per fer-hi un tanatori cal prèviament redactar un estudi de detall que reculli les condicions fixades per la MPG-3.

A més, indica que l'edifici en qüestió, on fins ara es fabricaven estructures metàl·liques, es troba inclòs en el catàleg del Text refós del Pla Especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PE-122), amb un nivell de protecció volumètrica.

L'empresa Mémora, primer grup funerari de l'Estat, va presentar el 2 de febrer a l'Ajuntament un projecte per instal·lar un tanatori a l'antiga nau de l'empresa Lindab, ubicada al número 139 – 141 de la Rambla Ibèria. La proposta incloïa cinc sales de vetlla, un oratori i un aparcament.

El fracàs escolar a l'ESO dels fills d'immigrants gairebé duplica el dels alumnes autòctons

Un estudi de la UAB revela que el 17,3% dels fills d'estrangers nascuts a l'Estat i el 29,2% dels estudiants procedents d'a...

Tanca Park Paladium, la darrera sala d'oci històrica de la Zona Hermètica de Sabadell

Només segueixen funcionant dos locals de l'espai i la previsió és que també abaixin la persiana...

Mor un treballadors en caure-li a sobre una biga de grans dimensions en una nau industrial a Santa Agnès de Malanyanes

La víctima és un veí de Sabadell de 55 anys Un treballador ha mort aquest dilluns al matí en c...

Sergi Mingote corona el Broad Peak, el primer dels sis vuit mils

L'alpinista paretà Sergi Mingota ha aconseguit avui, a les vuit del matí, hora local de Pakistan, corona...

La Diputació de Barcelona invertirà un milió d'euros per millorar la seguretat a la BV-1221 de Terrassa a Matadepera

L'objectiu, entre d'altres, és moderar el trànsit i protegir vianants i ciclistes La Diputació de Bar...