Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

L'Ajuntament de Sabadell denega la llicència per fer un tanatori de la Rambla Ibèria de la ciutatL'empresa funerària Mémora va fer una sol·licitud per instal·lar un equipament amb cinc sales i un aparcament.

ACN Sabadell .- L'Ajuntament de Sabadell ha denegat la sol·licitud de llicència d'obres majors de la funerària Memora per instal·lar un tanatori a la rambla d'Ibèria del municipi. El consistori ha emès un informe desfavorable argumentant que la petició no disposa d'un estudi de detall que l'acompanyi. Segons apunta el govern en un comunicat, ha donat a l'empresa un termini perquè presenti les al·legacions que consideri oportunes. L'executiu ha comunicat la decisió a la plataforma ciutadana Tanatori No i a l'Associació de Veïns de Gràcia, que van expressar les seves reticències perquè aquest projecte tirés endavant.
L'executiu afirma que un cop analitzat el planejament urbanístic vigent, i d'acord amb la Modificació puntual del Pla General Municipal d'Ordenació (PGMO) de Sabadell en l'àmbit de la Rambla d’Ibèria (MPG-3), per adequar aquest edifici per fer-hi un tanatori cal prèviament redactar un estudi de detall que reculli les condicions fixades per la MPG-3.

A més, indica que l'edifici en qüestió, on fins ara es fabricaven estructures metàl·liques, es troba inclòs en el catàleg del Text refós del Pla Especial de Protecció dels Béns Arqueològics, Mediambientals i Arquitectònics de Sabadell (PE-122), amb un nivell de protecció volumètrica.

L'empresa Mémora, primer grup funerari de l'Estat, va presentar el 2 de febrer a l'Ajuntament un projecte per instal·lar un tanatori a l'antiga nau de l'empresa Lindab, ubicada al número 139 – 141 de la Rambla Ibèria. La proposta incloïa cinc sales de vetlla, un oratori i un aparcament.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Torra demana a l'Estat un diàleg "sincer" i no de "fotografia" després de la petició de reunió de Pedro Sánchez

Mauri demana una resposta "intel·ligent" i amb la "no violència com a bandera" a la "provocació" de portar el Consell de...

Jordi Cabré guanya el 59è Premi Sant Jordi amb la novel·la ‘Digues un desig’

‘El país dels cecs’, de Víctor García Tur, s’emporta el Mercè Rodoreda de contes i narracions, i Carles Rebassa e...

Rodalies redueix a un 66% els serveis mínims a Catalunya

Els serves mínims a Catalunya han quedat fixats en un 66% a Rodalies en hores punta Un tren cada dues hores. Aquest...

Manuel Bustos, condemnat a 3 anys de presó per retirar multes de trànsit a familiars quan era alcalde de Sabadell

L'Audiència de Barcelona ha condemnat Manuel Bustos a 3 anys de presó per haver ordenat a la Policia Local la retirada de...

Sabadell celebra la condemna de Bustos que ajuda a "tancar una etapa de males pràctiques" per evitar "que torni a passar"

L'ealcalde de Sabadell haurà de fer front a tres anys de presó i vuit anys d'inhabilitació de càrrec públicL'Ajuntamen...