Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Barcelonès, el Vallès Occidental i el Gironès, les comarques més innovadores de CatalunyaUn estudi de la Diputació de Barcelona constata que la innovació s'ha anat repartint per les comarques catalanes en els darrers anys.

ACN Barcelona .- La Diputació de Barcelona ha presentat aquest matí l’’Estudi dels sistemes d’innovació comarcal a la demarcació de Barcelona’ que analitza els índexs d’innovació a tot Catalunya i a la demarcació de Barcelona de l’any 2009 al 2016. Segons l’estudi, el Barcelonès ocupa la primera posició d’aquest rànquing ja que disposa dels millors sistemes d’innovació comarcals amb diferència, seguida del Vallès Occidental, el Gironès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Vallès Oriental, La Garrotxa, l’Alt Camp, el Bages i el Segrià. El Barcelonès és la comarca més innovadora de Catalunya, seguida amb força distància del Vallès Occidental i el Gironès, per aquest ordre. Així ho constata l''Estudi dels sistemes d'innovació comarcal a la demarcació de Barcelona', elaborat per la Diputació de Barcelona i que analitza l'evolució de comarques catalanes entre el 2009 i el 2016. Les tres primeres mantenen la posició que tenien el 2015, si bé en quarta posició hi trobem el Baix Llobregat, una comarca que millora respecte l'any anterior. En cinquè lloc hi ha el Tarragonès i en sisè el Vallès Oriental, que perd dues posicions. La Garrotxa, en setena posició, perd una posició. En vuitè lloc hi ha l'Alt Camp i en novè el Bages, que recula un lloc. El Segrià és la desena de la llista. Segons l'estudi, la innovació s'ha anat repartint per les comarques catalanes al llarg dels darrers anys.
L’estudi analitza diferents indicadors per definir la qualitat dels sistemes d’innovació, com són el nivell de formació especialitzada, exigència dels mercats, estratègies competitives, emprenedoria, suport financer, la capacitat d’incorporar la innovació a la producció del territori, entre altres. Altres factors que es tenen en compte són el coneixement en idiomes estrangers de la població o la proximitat a infraestructures científiques. 

El rànquing situa 10 de les 12 comarques barcelonines en el Top20. El Barcelonès obté una puntuació en l'índex de 67,7. La segona més innovadora, el Vallès Occidental, en té deu menys, 56,9 punts. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

S'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per al pagament del lloguer 2019

Fins el 7 de juny es poden presentar sol·licituds a l'Agència d'Habitatge de Catalunya   Des del 16 d'...

El LECXIT celebra la seva quarta cloenda Una cinquantena de persones van assistir al final de curs del programa dissabte 13 d'abril al Teatre Auditori Polivalent

El LECXIT 2018-2019 va tancar la seva quarta edició amb l'habitual cloenda però aquest cop al Teatre Auditori...

El proper divendres 26 a les 19 h, a Can Serra, Sumem Esquerres a Parets farà una trobada amb joves

El divendres 26 a les 19 h, a Can Serra, Sumem Esquerres a Parets farà una trobada amb joves per tal d'escoltar les ...

Inici d'obres de construcció d'una vorera a la BV-5103 a Llinars del Vallès

Avuí dimarts, 23 d’abril, la Diputació de Barcelona iniciarà les bres de construcci&oacu...

Substitueixen la Senyera del Racó del Campanar de Sabadell per una estelada

Cap col·lectiu ha reivindicat l'acció i l'executiu local ha anunciat que la retirarà en les properes h...

Empreses i comerços