Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Barcelonès, el Vallès Occidental i el Gironès, les comarques més innovadores de CatalunyaUn estudi de la Diputació de Barcelona constata que la innovació s'ha anat repartint per les comarques catalanes en els darrers anys.

ACN Barcelona .- La Diputació de Barcelona ha presentat aquest matí l’’Estudi dels sistemes d’innovació comarcal a la demarcació de Barcelona’ que analitza els índexs d’innovació a tot Catalunya i a la demarcació de Barcelona de l’any 2009 al 2016. Segons l’estudi, el Barcelonès ocupa la primera posició d’aquest rànquing ja que disposa dels millors sistemes d’innovació comarcals amb diferència, seguida del Vallès Occidental, el Gironès, el Baix Llobregat, el Tarragonès, el Vallès Oriental, La Garrotxa, l’Alt Camp, el Bages i el Segrià. El Barcelonès és la comarca més innovadora de Catalunya, seguida amb força distància del Vallès Occidental i el Gironès, per aquest ordre. Així ho constata l''Estudi dels sistemes d'innovació comarcal a la demarcació de Barcelona', elaborat per la Diputació de Barcelona i que analitza l'evolució de comarques catalanes entre el 2009 i el 2016. Les tres primeres mantenen la posició que tenien el 2015, si bé en quarta posició hi trobem el Baix Llobregat, una comarca que millora respecte l'any anterior. En cinquè lloc hi ha el Tarragonès i en sisè el Vallès Oriental, que perd dues posicions. La Garrotxa, en setena posició, perd una posició. En vuitè lloc hi ha l'Alt Camp i en novè el Bages, que recula un lloc. El Segrià és la desena de la llista. Segons l'estudi, la innovació s'ha anat repartint per les comarques catalanes al llarg dels darrers anys.
L’estudi analitza diferents indicadors per definir la qualitat dels sistemes d’innovació, com són el nivell de formació especialitzada, exigència dels mercats, estratègies competitives, emprenedoria, suport financer, la capacitat d’incorporar la innovació a la producció del territori, entre altres. Altres factors que es tenen en compte són el coneixement en idiomes estrangers de la població o la proximitat a infraestructures científiques. 

El rànquing situa 10 de les 12 comarques barcelonines en el Top20. El Barcelonès obté una puntuació en l'índex de 67,7. La segona més innovadora, el Vallès Occidental, en té deu menys, 56,9 punts. 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental

Sumem Parets entrega 600 € a associacions amb projectes solidaris

  Sumem Parets premia amb 600 euros les entitats del municipi que realitzin projectes altruistes. Ho fan a trav&eacut...

Investiguen dos membres d'Adif pel descarrilament mortal d'un tren a Vacarisses

Es tracta d'un "legal representant" de l'empresa pública i un treballador "sense responsabilitats directives" El Ju...

Desarticulada una organització que cultivava marihuana a València i Rubí per distribuir-la a Holanda i Dinamarca

La Policia Nacional deté tretze persones i intervé unes 3.000 plantes amb un pes superior als 200 quilos La ...

La secretària general de Cerdanyola es querella contra l'alcalde després que l'executiu local l'hagi expedientat

Escolà acusa la funcionaria de l'Estat de "manca de professionalitat i ètica" i afirma que "ha abusat de la seva posició...

Granollers crea un itinerari ciclable que connectarà el nord de la ciutat amb l’estació de Granollers Centr

A finals d'aquest mes s'obre l’itinerari per a bicicletes que comença al carrer Girona i arriba fins a la pla&...