Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )
GRANOLLERS WEATHER

Mina demana al Col·legi d'Advocats de Terrassa que mediï per resoldre el conflicte sobre l'aigua amb l'AjuntamentEl ple municipal del mes de març ha d'aprovar de forma definitiva el canvi de model de gestió del servei.

ACN Terrassa .- L'empresa Mina Aigües de Terrassa, responsable del servei d'abastament d'aigua en aquest municipi des de 1942, ha reclamat al Col·legi d'Advocats de la localitat que intervingui com a mediador per resoldre el conflicte que manté amb l'Ajuntament. La companyia considera que la decisió de l'executiu local de gestionar directament el servei mitjançant una entitat pública empresarial de nova creació, està provocant "un litigi jurídic que pot afectar negativament a l’interès públic, la companyia, els drets dels treballador i els interessos del sectors empresarial i comercial". La petició arriba coincidint amb la celebració aquest mes de març del ple que haurà d'aprovar de forma definitiva el canvi de model de gestió d'aquest subministrament bàsic a la població.
Segons Mina i atès que algunes decisions de l'Ajuntament sobre la gestió de l'aigua, han estat "qüestionades jurídica i econòmicament" per especialistes, "genera preocupació que la nova forma de gestionar directa del servei pugui no ser ajustada a dret, amb les incerteses que això podria comportar per a la garantia d'un servei essencial", indiquen els responsables de Mina.

Per això l'empresa demana "una nova atmosfera de treball" que permeti reduir les diferències que separen totes dues parts, i incloure als usuaris industrials i comercials - que en el seu dia van ser exclosos - en la comissió d'estudi creada per a l'aprovació de la memòria per decidir quina era la forma de gestió "més sostenible i eficient".

També reclama poder participar en la decisió sobre la forma de prestació del servei, "un posicionament que ha de garantir tots els interessos i una solució equilibrada per a tota la ciutat".

Aprovació definitiva del canvi de model

La petició de Mina arriba pocs dies abans que se celebri el ple que ha d'aprovar de forma definitiva el canvi de model de gestió del servei d'abastament d'aigua a la ciutat. L'executiu plantejarà la creació duna Entitat Pública Empresarial Local anomenada Terrassa, cicle de l'aigua Epel. També s'elevarà al ple l'aprovació definitiva del reglament del servei municipal d’abastament d'aigua i els estatuts de l'entitat.

La decisió que prengui el Ple pot refermar la voluntat de la majoria del consistori que el passat 7 de setembre de 2017 ja va aprovar inicialment el canvi de model a la gestió pública, amb el vot favorable dels grups del PSC, de TeC, d'ERC-MES i de la CUP, que sumen 20 dels 27 regidors a l’Ajuntament de Terrassa. Després del corresponent període d'informació pública, que va finalitzar al novembre, els serveis municipals han estudiat les al·legacions presentades i han elaborat els informes corresponents, que es presentaran al Ple de març.

L'inici del nou servei

Si el ple aprova definitivament el canvi, per fer efectiva la gestió pública del servei, caldrà constituir el Consell d'Administració de l'empresa Terrassa, cicle de l'aigua Epel i donar continuïtat als treballs de preparació del nou servei. entre aquests destaquen l'adequació de les noves oficines i les eines informàtiques necessàries, i la incorporació a l'entitat pública de les persones que actualment treballen al servei de l'aigua de Terrassa.

Està previst que aquests treballs pel traspàs del servei s'allarguin fins a finals d'any, ja que l'Ajuntament vol assegurar que l'inici del nou servei es faci amb totes les garanties, cosa que fa necessària l'aprovació, per part del Ple, d'una darrera pròrroga forçosa. Una pròrroga que es proposa de 6 mesos (com les anteriors), i que serà efectiva per tant fins al 9 de desembre de 2018.

Salut tornarà a adjudicar les obres d'ampliació de les urgències del Taulí, que patiran un retard de mig any

El Departament retira la concessió a Acciona després que es modifiqués fins el 20% màxim legalEl concurs d'adjudicació...

El Calàbria Restaurant, de La Garriga, celebra el seu primer aniversari oferint un aperitiu aquest cap de setmana

El Calàbria Restaurant, de La Garriga, oferirà un aperitiu amb cava durant tot el cap de setmana per a celebr...

Commoció a Granollers per la mort de dos veïns de 19 anys en un accident de trànsit a Vallgorguina

L'Ajuntament ha suspès el ple municipal que s'havia de celebrar aquest dimarts La mort ahir dilluns al vespre de do...

Presó per a un jove acusat de captar menors per robar a domicilis de Santa Maria de Palautordera

També se l'acusa de quatre robatoris amb força a domicilis i d'un robatori i furt d'ús de vehicle Un ...

L'oposició de Terrassa suspèn la gestió del servei de neteja i recollida de residus del govern del PSC

TeC, ERC, CUP, PP i C's acorden aplicar mesures correctives immediates per a revertir la situació i fiscalitzar l'ev...