Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

El Museu Thermalia presenta el nou curtmetratge 'Op. 32' rodat a Caldes de Montbui

18 Maig 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Caldes de MontbuiEn poques ocasions es pot assistir a la presentació d'un audiovisual projectat en el mateix espai on ha estat rodat i acompanyat d'una actuació posterior de la protagonista.

Tot això és el que passarà en la presentació del curtmetratge 'Op. 32' que organitza el Museu Thermalia els dies 22 (19.30h) i 23 (12h) de maig, a la Sala Noble de l'Espai Can Rius. Reserva d'entrades gratuïtes a  www.caldescultura.cat

'Op. 32' és una producció catalana-moldava del col·lectiu audiovisual vallesà amb base a Caldes de Montbui, Plans Films (www.plansfilms.com), seleccionada al Boden International Film Festival 2021 de Suècia.

El curtmetratge està dirigit per Vicenç Ferreres, i protagonitzat per les actrius calderines Lola Rascón i Elisabeth Esteve i per la pianista Daniela Bîrsa, vinculada a Caldes, i la seva mare Liuba Bîrsa. La música la signa el també calderí Ramon Solé.

El curt va ser filmat per Roger Riera, Nando Caballero i Vicenç Ferreres el passat desembre a la Sala Noble de Can Rius i serà en el mateix espai on va ser filmat on es podrà veure. 

Després de la projecció, hi haurà un concert de piano a càrrec de Daniela Bîrsa i Josep Maria Ricomà. El curtmetratge tracta, entre d'altres temàtiques, la pandèmia de la Covid-19, la cultura i la immigració, i està inspirat en la història real d'una de les protagonistes.

La "cultura segura" signa la base del guió d'aquest curt

Enmig de la pandèmia provocada per la Covid-19 s'organitza un concert de música clàssica en una sala noble. La Maria i la Vera són dues treballadores del servei de neteja que, en el seu primer dia de feina, ho han de deixar tot a punt perquè l'esdeveniment sigui un èxit de "cultura segura".

Aquesta és la primera incursió a la ficció de la productora Plans Films, que des de 2014 ha fet documentals de temàtica cultural i musical, seleccionats a festivals de Portugal, Mèxic i Argentina i al Festival Internacional de Documentals Musicals In-Edit de Barcelona.

 

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

caldes de montbui


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès