puntvalles

Fira de l'Ascenció 2017L’ASCENSIÓ

 

Arriba de nou la Fira de l’Ascensió a Granollers, enguany amb X activitats que s’allargaran durant dos caps de setmana, l’últim de maig i el primer de juny. L’Art, els esports, el joc i la cultura seran els protagonistes de les festes.

La 67a edició de la Fira s’inaugurarà el dimecres 24 de maig a la Sala Francesc Tarafa. Serà allà on es llegirà el pregó que enguany va a càrrec de Carme Esplugas i Martí, professora de biologia i ciències naturals.

El parc firal serà, com és habitual, el centre neuràlgic de l’Ascensió tot i que més que mai aquest any es faran moltes activitats en altres espais de la ciutat.

 

 

Es manté la tradició

Dins la fira s’hi podran trobar els espais habituals que es mantenen des de fa anys. Del divendres 26 al diumenge 28 hi haurà l’espai del motor amb exposició de vehices dels diferents concessionaris de la ciutat. A part de l’exposició però, durant el dia hi haurà també cotxes infantils a pedals i simuladors de Fórmula 1 per provar.

 

 

La Fira Jugar x Jugar

La carpa Ayudar Jugando es convertirà de nou en el paradís dels amants dels jocs de taula, siguin de l’edat que siguin. Hi haurà tot tipus de jocs perquè els visitants descobreixin i paral·lelament es faran tallers de creació de jocs, tornejos com ara el campionat de catalunya de victus o de catan i fins i tot el lliurament de premis del X Concurs Ciutat de Granollers de Creació de Jocs, que serà el dissabte 27 de maig.

 

 

Festa esportiva

La gastronomia i l’esport també seran protagonistes. La primera estarà present a la mostra gastronòmica organitzada pel gremi d’hostaleria de la comarca que s’instal·larà des del dijous 25. En el mateix recinte es jugaran el XI torneig de futbol Fira i Festes de l’Ascensió, torneig de minivolei i rocòdrom.

 

 

D’activitats esportives també n’hi haurà fora del parc firal. El cap de setmana anterior a les festes, el Club Natació Granollers organitza el Trofeu de l’Ascensió, i el diumenge de festes, 28 de maig, els amants del running podran triar entre la 4a Cursa de l’Ascensió, cursa de muntanya de 5 o 10km; o la 8a Milla Urbana de Granollers, organitzada pel Club Atlètic Granollers.

 

 

Opcions alternatives d’anar a la Fira

Com cada any, des de l’Ajuntament s’ofereixen alternatives per arribar al recinte firal. Hi haurà bus gratuït del divendres al diumenge des de les 17h fins les 21h que farà el recorregut entre la plaça de la Constitució i el carrer Camp de les Moreres. Per altra banda dins el recinte hi haurà un aparcament de bicicletes vigilat per tots aquells que vulguin utilitzar aquest mitjà.

 

 

Les festes de l’Ascensió es reparteixen per la ciutat

 

Aprofitant el cap de setmana de festes, s’organitzaran activitats, exposicions i espectacles en diferents espais de Granollers.

Dissabte 20 de maig s’inaugurarà a La Tèrmica de Roca Umbert l’exposició “Els tancaments a la fàbrica 1977-78. Història dels inicis de les reivindicacions sindicals a Granollers”. També a Roca Umbert però en aquest cas a l’Espai d’Arts, s’inaugurarà “La pista infinita i altres nines russes”, un collage interdisciplinari a partir d’escenes de diari. A l’Ajuntament es podran veure els 430 anys de La Porxada en una exposició fotogràfica a càrrec de l’Arxiu Municipal de Granollers.

 

Els grans llibres de la ciutat

 

Precisament enguany La Porxada es tornarà a veure plena de palla i amb uns llibres gegants que només es poden llegir en aquestes dates. L’activitat “Fem un llibre” comptarà amb una nova edició. Els infants escriuran un conte i il·lustradors i il·lustradores de l’Institut Celestí Bellera hi posaran les imatges.

 

A nivell cultural La Porxada serà també escenari de sardanes, actuacions de l’Esbart Dansaire, trobades castelleres i cantada d’havaneres. I no pot faltar la passada de l’ascensió, que s’està convertint ja en tradició. Vuit recorreguts pel centre de la ciutat amb espectacles itinerants diferents.

 

L’ascensió als teatres

 

La companyia de teatre local Quatre per Quatre ocuparà el Teatre de Ponent al llarg de les festes amb la representació de “L’Auca del Senyor Esteve”, de Santiago Rusiñol. En el centenari de l’estrena d’aquest clàssic el director Frederic Roda ha volgut tornar a representar-lo.

 

El Teatre Auditori vol aprofitar per continuar amb la celebració dels seus 15 anys, en aquest cas amb una visita guiada teatralitzada el 26 i 27 de maig. El diumenge 28 serà el torn de “Infàmia” de Pere Riera amb grans actors com Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas, Anna Moliner i Francesc Ferrer.

 

La festa alternativa

 

Ja fa tres anys que diverses entitats de la ciutat van apostar per crear un espai alternatiu dins les Festes de l’Ascensió per aportar activitats més afins als seus interessos.

 

Seran dissabte 27 de maig al Parc del Congost i la jornada començarà amb una pedalada per l’entorn del circuit. Cap al migdia s’ha preparat un vermut musical amb el grup Esca del Pecat, integrat per en Titot i en David Rosell del grup BRAMS. Es seguirà amb un dinar popular.

 

Durant la tarda es farà una gimcana infantil i un tast de cervesa pels adults. També hi haurà una xerrada-taller on es presentarà el protocol contra les agressions sexistes que s’està treballant a Granollers de cara a les festes populars.

 

Per ultim el vespre s’iniciarà amb un correbars pels carrers de la ciutat que acabarà de nou al parc on hi haurà concert amb Lágrimas de sangre, Lokito Lopongo i PD Nanfu & Salasxic.