puntvalles

Recomanacions per Sant JordiEls preferits per Sant Jordi

 

Títols molt diferents competeixen aquests dies per ser els més venuts

 

S’acosta de nou el dia de l’amor, l’amor celebrat amb llibres i roses per amics, familiars i enamorats. Ja fa mesos que els escriptors es preparen per aquesta data i tots desitgen estar entre les llistes de llibres més venuts.

 

Tot i que els més venuts per Sant Jordi no es sabran fins llavors, hi ha diversos títols que fa setmanes que ocupen els primers llocs de la llista de la Cambra del Llibre de Catalunya i tot fa pensar que seran un èxit de vendes aquell dia.

 

En ficció en llengua catalana destaca Sílvia Soler amb Els Vells Amics, una obra sobre els somnis per complir, les decisions vitals, els valors i el pes de l'amistat en les nostres vides. La senyora Stendhal de Rafel Nadal tanca un cicle sobre els bàndols, el destí i la llibertat individual després de l’èxit La maledicció dels Palmisano. Una història que mescla realitat i ficció a la Catalunya de la postguerra.

 

Carlos Ruiz Zafón torna a ser èxit de vendes en la categoria de ficció en castellà, aquesta vegada amb El laberinto de los espíritus, el desenllaç de la saga de La sombra del viento. Elisabet Benavent també acumula èxits després de la saga de Valeria ara amb una història d’amor diferent sota el títol de La magia de ser Sofía. Per últim, Fernando Aramburu parla de la impossibilitat d’oblidar i la necessitat del perdó amb una història dels més de trenta anys de la vida a Euskadi sota el terrorisme.

 

                         

 

Tenir premi és garantia d’èxit

 

Tots els premiats en els certàmens literaris més destacats d’enguany es situen també entre els més venuts i amb moltes garanties d’èxit el dia de Sant Jordi.

 

Rosa de Cendra de Pilar Rahola, premi Ramon Llull; La fada negra de Josep Pla, premi Josep Pla; Mitja vida de Care Santos, premi Nadal i El setè àngel de David Cirici, premi Sant Jordi són els títols destacats en els certàmens catalans. Per altra banda l’editorial Planeta va voler donar el seu reconeixement a Dolores Redondo amb Todo esto te daré,una ficció amb grans dosis de misteri.

 

El creixement personal triomfa en la no ficció

 

Els llibres que fan referència a aspectes de l’auto coneixement i la millora d’un mateix estan guanyant molts adeptes els últims anys.

 

Així doncs, entre els més venuts en català hi ha la guia de receptes de Batuts Verds de Carla Zaplana, qui ja va tenir èxit amb el seu anterior llibre de sucs verds. Per altra banda, La magia del orden, que explica el mètode de Marie Kondo, segueix despertant interès tot i que ja va triomfar el Sant Jordi passat. Destrossa aquest diari és una aposta atrevida que sens dubte ha tingut molt èxit ja que després de dos anys a la venta, segueix a la llista dels més venuts. El lector ha de fer coses impensables amb aquest llibre. Per últim, Pau Donés integrant del grup musical Jarabe de Palo fa un repàs a la seva trajectòria musical i personal, molt marcada pel càncer de colon que ha superat recentment, en el llibre 50 palos.

 

Inspirar l’amor per la lectura als infants

 

Aquest és l’objectiu dels escriptors que es dediquen a crear les històries més creatives possibles per entretenir a petits i joves.

 

El monstre de colors d’Anna Llenas s’ha convertit en el millor amic dels infants des de fa dos anys que va sortir a la venta. Amb ell han après el llenguatge de les emocions i es troba permanentment en els primer llocs del rànking. Geronimo Stilton també fa temps que s’ha guanyat un forat entre els preferits dels petits, ara ho fa amb Al regne de la fantasia.

 

De quin color és un peto? i Todos tenemos un lado (oscuro) rosa són alguns dels títols que triomfen entre el públic juvenil.

 

                         

 

DESTACAT

 

Harry Potter ha marcat la infància i adolescència de moltes persones, i aquest any ho segueix fent. Amb Animales fantásticos y donde encontrarlos i la seqüela de Harry Potter y el legado maldito, J.K. Rowling ha fet realitat els somnis de molts fans de la saga que desitjaven poder seguir llegint les aventures del mag.