Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Fira Guia’t i Portes ObertesLes portes obertes al Vallès, al març

Abans de fer la preinscripcions o decidir-se per uns estudis o uns altres, és oportú aprofitar les jornades de portes obertes dels centres per a informar-se al màxim per a trobar allò que s’adeqüi més als nostres interessos i necessitats. Tot i que les dates varien en funció de cada centre, el període de portes obertes començarà a partir del mes de març i s’allargaran en alguns casos fins el mes d’abril.

Els centres públics, privats i concertats d'educació infantil, primària i secundària de Granollers inicien les jornades de portes obertes aquest mes. Els diferents centres educatius obriran les portes per explicar els projectes educatius respectius i mostrar les instal·lacions a les famílies. S'han programat diverses reunions  informatives així com visites guiades, entre setmana i també dissabte i diumenge, per facilitar l'assistència.

Els centres educatius de les Franqueses faran Jornades de Portes Obertes durant les properes setmanes, principalment durant el mes de març (maig en el cas dels estudis de batxillerat i cicles formatius). Encara s’està pendent de rebre quan seran les dates de preinscripcions.

Les Jornades de Portes Obertes tenen com a objectiu que els pares i mares i els futurs alumnes puguin conèixer de prop els diferents equipaments educatius municipals així com els seus projectes educatius.

A Mollet del Vallès, les escoles públiques d’educació infantil i primària obriran entre el 10 de març i el 19 de març; els instituts d’educació secundària, entre el 4 de març i el 18 de març; els centres concertats, entre el 4 de març i el 18 de març. Per a informació concreta dels centres, cal consultar la informació particular.

Pel que fa al Vallès Occidental, Sabadell també iniciarà el període de portes obertes a les escoles el març. L’horari de portes obertes dels centres es compren entre l’1 de març i el 20 de març; i els centres concertats, des del 4 de març fins l’11 de març.

 

 
La Fira Guia’t arriba enguany a la vuitena edició. La mostra exposarà tot el ventall d’ensenyaments postobligatoris professionalitzadors que s'ofereixen a la comarca del Vallès Oriental.

La Fira tindrà lloc el 4, 5 i 6 d'abril, a la nau Dents de Serra de Roca Umbert, i està organitzada pel Consell Comarcal, la Xarxa de Transició Escola i Treball (XTET) i l’Ajuntament de Granollers amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Durant 3 dies, els visitants de la Fira, individuals o com a grup, podran participar a conferències, tallers i taules rodones, a més de visitar el recinte i els estands. Els visitants també podran fer consultes puntuals i parlar amb orientadors professionals que tractaran d’ajudar als alumnes, famílies i adults a dibuixar el circuit formatiu i/o professional més adequat a cada persona. 

Tot i que la fira s’adreça especialment als alumnes de 4t d’ESO, la tarda del dimecres 5 d'abril està pensada per un públic més gran. Aquest dia, a part de poder visitar els estands informatius i l’exposició, es pot assistir a la xerrada que tindrà lloc a la Sala d’Actes de la Biblioteca Roca Umbert.

La Fira Guia’t és un projecte sorgit de la voluntat de la Xarxa Transició Educació Treball que coordina el Consell Comarcal del Vallès Oriental i està formada per les entitats següents: Ajuntament de Granollers, les Franqueses del Vallès, Parets del Vallès, Cardedeu, Canovelles, la Garriga, Lliçà d’Amunt, la Llagosta, la Roca del Vallès, Llinars de Vallès, Montmeló, Santa Maria de Palautordera, Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà de Vall, Sant Feliu de Codines, Martorelles, Montseny, Mancomunitat Intermunicipal de la Vall del Tenes, Unió Intercomarcal CCOO Vallès Oriental-Maresme, i UGT Unió Comarcal del Vallès Oriental.

Empreses i comerços

Rep les notícies d'última hora