Diari digital del Vallès Oriental i Occidental 

Temps ara
Weather Icon
( - )

Escapa't RuralEl turisme rural o agroturisme és l'activitat turística que es realitza en un espai rural, habitualment en petites localitats (menors de 1.000 o 2.000 habitants) o fora del casc urbà en localitats d'una mida més gran. Típicament, i en algunes zones de manera obligada, s'estableixen en edificis històrics o de construcció tradicional de la comarca.

  

Catalunya disposa d’una xarxa d’establiments d’allotjament rural d’alta qualitat. Estem parlant d’una forma diferent de gaudir del temps lliure, no és simplement una forma de viatjar sinó que hi ha qui parla que és fins i tot una forma de viure.

 

Tipus d'indrets de turisme rural

Casa rural: un edifici que consta de diverses habitacions amb elements comuns, com són els banys, la sala i la cuina. Freqüentment, es sol compartir amb els propietaris, encara que disposen d'una zona privada. En cas de que hi visquin els propietaris, es sol llogar per habitacions (tipus hotel, amb serveis alimentaris) o completa (casa de lloguer complet, que es coneix amb el nom de turisme rural independent) per a grups.


Allotjament rural: és el més semblant a un apartament turístic, però habitualment amb elements diferenciadors de les àrees rurals (tipus de construcció, decoració, etc.). Solen comptar amb cuina pròpia, bany, sala i un nombre indeterminat d'habitacions.


Hotel rural: acostumen a ésser allotjaments de major mida, amb un nombre reduït d'habitacions  i compten amb restaurant, i servei diari de neteja de les habitacions. El funcionament és similar al d'un hotel convencional, però amb les limitacions de la seva mida.

Centre de turisme rural: habitualment correspon a un petit complex on hi ha allotjament (possiblement amb diverses modalitats), restaurant, i instal•lacions, material i monitors per a la pràctica d'activitats a la natura.

Fes clic a la comarca on vols escapar-te:

Empreses i comerços

Rep les notícies d'última hora