Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Joaquina González, Cerdanyola i Bali


9 Març 2021 Redacció: Andrea Rodríguez

Població: Cerdanyola del Vallès


La Joaquina González, una cerdanyolenca de 54 anys, va decidir endinsar-se en una nova experiència. Fa sis anys que viu a Bali (Indonèsia), cosa que al principi només era per fer turisme. Coneixem la seva història. 

 

  • Per quin motiu vas decidir viure a fora?

Al principi d’emprendre aquest viatge nosaltres no teníem en el cap quedar-nos a viure a Bali, la veritat. Volíem anar allà, fer turisme i aprendre la cultura d’allà.  

A més, amb la gent amb qui havíem parlat sobre la idea d’anar a Bali i que havien fet el viatge, només ens parlaven bé de la seva experiència, de manera que encara teníem més ganes de fer-lo. A nosaltres ens encanta viatjar i teníem en el cap fer algun viatge així.  

Quan ens vam decidir a anar a Bali la nostra idea era estar-hi sis mesos i recórrer tota la illa, però ens va acabar agradant tant que vam decidir viure allà. Hem estat vivint a Bali durant sis anys.  

 

  • Et va costar prendre la decisió?

Arrel que ens vam decidir finalment per fer el viatge, una vegada allà va ser quan vam decidir quedar-nos. A Catalunya no en trobava en una bona situació ja que en aquells moments no tenia feina. De manera que, aquest va ser un dels motius pel qual ens va impulsar a fer el viatge i, un cop allà, a quedar-nos. 

A més, com ens encanta viatjar vam tenir l’excusa perfecte per decidir-nos a fer el viatge i viure una nova experiència lluny de casa.  

 

  • Com va ser el procés d’adaptació?

Durant aquests anys vivint a Bali la veritat que no hem tingut cap problema pel que fa a l’adaptació. Des del principi ens hem adaptat a un nou país i hem après a fer coses que abans no sabíem i veure les coses d’una altra manera.  

Des que vam arribar a Bali també ens ha ajudat molt que la gent sigui tan amable i estigui disposada en tot moment a ajudar-te. Ens hem sentit molt bé i còmodes en aquests sis anys que hem estat fora. No trobem el moment a tornar i seguir gaudint de la nostra vida allà.  

 

  • A on t’allotjaves?

Nosaltres quan vam arribar a Bali, com en teoria anàvem només a fer turisme, vam optar per instal·lar-nos a un hotel. A més, també vam contractar a un guia per gaudir d’una experiència més intensa i recórrer tota l’illa de la millor manera possible. Amb el pas del temps, vam decidir-nos per mirar una casa i instal·lar-nos. Quinze dies després vam trobar el lloc perfecte per quedar-nos a viure i així ho vam fer.  

Ens va agradar tant l’experiència que va ser en aquell moment quan vam decidir a quedar-nos a viure. Bali ha estat una experiència molt impressionant a nivell personal. 

 

  • Amb quines dificultats t’has trobat a Bali?

La veritat que no hem tingut molts problemes, però un dels més importants ha estat el tema de la immigració. Nosaltres cada dos mesos havíem de sortir del país, ja que anàvem com a turistes, i havíem de pagar cada mes 35$. Un altre dels problemes que hem tingut ha estat l’idioma, ja que a Indonèsia, en el moment que surts de les zones turístiques només es parla en balinès i bahasa i la comunicació es fa difícil.  

 

  • Què t’ha aportat viure fora?

Bali, sens dubte, ha estat una experiència única a nivell personal. Per suposat que la recomano a tothom qui tingui pensant en fer-ho. Viure fora, i més a Bali, t’obra molt la ment i et dona pas a viure moltes experiències. La cultura d’allà és molt diferent a la d’aquí Catalunya i també fan les coses d’una manera diferent.  

A part, viatjar també comporta aprendre el seu idioma i la veritat que és una experiència molt bonica i positiva.  

A més, una de les coses que m’emporto de Bali és la religió, ja que allà és molt diferent que a la d’aquí a Espanya i aprens moltes coses i ho veus tot d’una manera molt diferent.  

 

  • Com vas viure el tema de la Covid-19?

Nosaltres no hem viscut la Covid-19 a Bali, ja que ens trobàvem aquí a Catalunya. No obstant, no descartem en cap moment tornar i seguir amb la nostra vida allà a Bali. 

Estem esperant a veure com evoluciona la pandèmia, tant aquí com allà, per prendre una decisió. 


 

............................................

ENTREVISTA PATROCINADA PER ARTIS CLÍNICA DENTAL (SABADELL)

ARTIS CLINICA DENTAL SABADELL

 


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès