Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Víctor Font, candidat a la presidència del FC Barcelona


12 Gener 2021 Redacció: Marc Atanasio

Imatges: cedides

Població: Granollers


Víctor Font Manté (Granollers, 12 d’agost de 1972) és un empresari català, cofundador i CEO de Delta Partners Group. A més, és un dels fundadors del Diari ARA, diari que s’edita a Barcelona des de 2010. No obstant això, Víctor Font és notícia perquè ha fet oficial la seva precandidatura per a les pròximes eleccions a la presidència del FC Barcelona, que se celebraran el pròxim 24 de gener de 2021. A través de la plataforma “Sí al futur”, l’empresari granollerí ha creat un projecte amb el qual porta treballant des de fa anys i espera poder liderar el nou futur del club. En el moment econòmic tan complicat que viu al club, sumat a la pandèmia de la COVID 19, la carrera electoral per a la presidència del FC Barcelona entra a la fase més decisiva. Ara mateix hi ha 9 candidats, rècord de la història del club, però no tots arribaran a l’últim tram, ja que primer hauran de passar el tall de les 2.257 firmes. De moment, els candidats que ja han presentat la seva candidatura de manera oficial són Joan Laporta, Agustí Benedito, Xavier Vilajoana, Emili Rousaud, Jordi Farré, Toni Freixa, Lluís Fernàndez Alà, Pere Riera i el mateix Víctor Font. Per això, avui us portem al candidat granollerí per conèixer de primera mà en què consisteix el seu projecte de ‘Sí al futur’.

En primer lloc, m’agradaria saber què ha portat a Víctor Font a presentar-se a les eleccions per a la presidència del FCB?

En primer lloc, és la Il·lusió que tinc des de ben petit el fet de poder servir al club. Primer perquè porto el Barça a la sang des de sempre, però després també perquè hi ha hagut anècdotes que m’han marcat. Recordo quan era petit que un dia amb el meu pare vaig fer un viatge amb l’equip que em va impactar molt, en el qual vaig pensar si algun dia em pogués permetre ser a prop de la institució i servir-la, seria una gran il·lusió. Per altra banda, perquè la meva formació professional i la meva experiència m’han permès fer durant aquests anys un diagnòstic de la situació del club i hem estat treballant per trobar una solució, que és, bàsicament, el fet de tenir el millor talent al servei del club.

Com es va viure des de ‘Sí al futur’ tot el procés de la moció de censura contra la junta de Bartomeu?

Doncs bàsicament va ser com el final d’una etapa que tant de bo que no hagués hagut d’acabar amb un procés de moció, ja que les mocions són situacions molt excepcionals. Tenint en compte on havia arribat al club tant en el vessant esportiu, l’econòmic com l’institucional, jo crec que hauria estat millor que la junta directiva anterior hagués fet un pas al costat i hagués permès que un nou projecte hagués entrat sense necessitat d’impulsar aquesta moció.

Tenint en compte la situació en la qual ens trobem, t’esperaves trobar a tants candidats en la lluita per la presidència del FCB?

La veritat és que no, sí que ha estat una sorpresa, ja que davant de la complexitat de la situació que es troba el club, penso que només aquells que ho tenim treballat, estem en situació de poder fer front al repte. Per tant, el fet que hi hagi hagut tants socis que s’hagin llançat a la carrera electoral, és un indicador que el club és ben viu i com més propostes hi hagi, millor pel Barça.

En el teu cas, fa temps que estàs amb el programa de ‘Sí al futur’ i durant aquests últims mesos has intentat explicar els pilars bàsics del projecte a través de videoconferències. Com hauria canviat la teva manera de comunicarte en una situació diferent?

Primerament no hauríem fet tantes trobades virtuals, ja que la gent no hauria agafat aquest hàbit de connectarse virtualment. En aquest sentit, hi hauria hagut moltes més conferències presencials, que ja les vam començar a fer en el 2019. Totes aquestes trobades les estàvem fent per tot el territori i hauria continuat sent una realitat.

Sempre has dit que el club necessita un canvi i has destacat la figura del soci. En quin sentit han de canviar les coses per donar més pes al soci?

No és que hagi perdut pes el soci, és que mai l’ha tingut. Els socis votem quan hi ha eleccions, però després en el dia a dia del club, els socis no comptem pràcticament per res. D’aquesta manera, creiem que el vital és assegurar que som consistents amb el model de propietat, que posem al soci centre i que al soci se l’ha d’escoltar i pot participar en les decisions del club. Per tant, cal democratitzar d’una vegada per totes la institució.

A partir d’aquí, la situació econòmica del club és molt delicada. Cert que els jugadors ja han arribat un acord per a la rebaixa salarial, però és això suficient per solucionar els problemes del club?

No, sense cap mena de dubte. Això ha estat, bàsicament, endarrerir la solució del problema, ja que s’han diferit aquests pagaments, però no s’ha reestructurat l’estructura de despeses. Ara tenim molts menys ingressos dels que teníem i trigarem un temps a tornar al nivell d’ingressos que teníem abans de la pandèmia. Per tant, és imprescindible fer una reestructuració de la despesa.

Des d’un principi has deixat clar que el projecte de ‘Sí al futur’ té com a pedra angular a Xavi Hernández. Què passaria amb Koeman i en què afecten les últimes paraules de Xavi del seu compromís amb Qatar?

Ell és ambaixador del Mundial de Qatar de 2022 i ho seguirà sent independentment de qualsevol altra feina que tingui. Això no amaga el fet que és públic i conegut que ell té una clàusula Barça en el seu contracte i que tan aviat el club el necessiti, ell està disposat a venir a treballar pel club. En aquest sentit, el gran avantatge que nosaltres tenim és que hem estat aquests darrers anys treballant amb ell per construir un projecte que tingui solidesa, pugui retornar la il·lusió i, sobretot, que doni garanties d’èxit.

Un dels temes que hi haurà de medià el president que entri és la renovació de Messi. Tots sabem el que va passar a l’estiu, però veus viable i necessari mantenir al Leo?

És estratègic, tant des d’un punt de vista esportiu, en curt-mig termini, com des d’un punt de vista econòmicinstitucional, en mig-llarg termini. En aquest sentit, hem d’oferir-li un projecte guanyador, al qual ell sempre ha explicat que es necessita. Per això, és per aquí on nosaltres estem treballant i estem en plena confiança que quan li expliquem, li semblarà atractiu. Des d’un de vista econòmic és evident que tots ens hem d’ajustar a les noves realitats, però la voluntat que aquest acord amb Messi sigui a mig-llarg termini, i fins i tot, vagi més enllà de quan deixi de jugar, ens ha de permetre trobar una solució que sigui beneficiosa per a totes les parts.

Una de les claus de la grandesa d’aquest club és el valor que se li ha donat a La Masia, però els últims anys sembla que s’ha perdut aquesta essència. Com preteneu recuperar aquest valor?

Les paraules se les emporta el vent, ja que aquesta realitat és la que ha passat mentre qui hi havia al club continuava dient que La Masia no es toca. Per això, crec que és imprescindible posar al capdavant del projecte esportiu a persones que creguin que el talent de casa ha de tenir prioritat. A més, també s’han de crear les condicions perquè aquest talent pugui arribar a jugar al primer equip. Només amb persones que tinguin els coneixements necessaris per fer que això pugui ser realitat, ho podrem aconseguir.

Has presentat a diversos membres dins l’organigrama de la teva candidatura, però m’agradaria destacar el nom d’Antoni Bassas. En què pot beneficiar el fet de tenir a un comunicador com ell dins l’equip?

Doncs imagineu-vos-ho. L’Antoni seria responsable del ganivet de presidència, en seria el president i un referent per a molts barcelonistes. A més, ens permetria millorar la política comunicativa del club, assegurar que tenim un barcelonista que ens representi, que tingui la sensibilitat i la visió de què significa el Barça, la seva història i les seves realitats com a institució. Per tant, seria un gran honor i una gran sort pel Barça que un professional i una persona com l’Antoni Bassas pogués estar al servei del club.

Si acabes arribant a la presidència, la teva candidatura seria la junta directiva amb més presència femenina, ja que has presentat fins a 5 dones. Què creus que pot suposar aquest canvi, tant pel club com pel paper de la dona dins el panorama esportiu?

Per nosaltres normalitzar el paper de la dona en el club és clau. La realitat de la societat en la qual vivim és aquesta i dins de la massa social hi ha més de 30.000 sòcies amb molt talent i amb moltes capacitats. El que passa és que mai s’han sentit interpel·lades per poder agafar rols de responsabilitat dins del club i això és el que nosaltres volem canviar. Tot això demana tenir dones que agafin responsabilitats en l’àmbit directiu, continuar donant un impuls o redoblant l’aposta pels equips femenins en tots els esports i assegurar que en les estructures executives hi hagi dones que agafen rols de responsabilitat. Els resultats de qualsevol projecte, si neixen de la diversitat, són millors. Hem d’apostar per aquest creixement i intentar comptar amb un equip femení per totes les seccions del club.

Creus que el moment de crisi sanitària que ens està tocant viure i la forta crisi econòmica que viu el club, pot afectar d’alguna manera al resultat d’aquestes eleccions?

Pels resultats no ho sé, però en el procés segur, ja que serà molt més complicat recollir signatures. A més, durant el dia de les votacions també ens trobarem amb complicacions, ja que hi haurà gent que no reunirà les condicions per poder-se desplaçar i anar a votar. Per això, nosaltres hem intentat potenciar modalitats modernes com el vot electrònic fossin eines que estiguessin a disposició del club i pels socis, davant aquesta situació tan excepcional. De moment, hem aconseguit que hi hagi més punts de votació i veurem com evoluciona la pandèmia en les pròximes setmanes.

Per últim, les eleccions són el 24 de gener, en mig d’una temporada complicada i estranya. Què és el primer que faríeu en el cas de ser la candidatura guanyadora?

Bàsicament posar en marxa l’estructura esportiva que tenim treballada, que serviria per donar estabilitat i suport al Ronald Koeman i al seu staff. Creiem que aquesta estabilitat és clau per assegurar que el talent que tenim se senti ben ajudat i acompanyat. Estem viu a totes les competicions i hem d’aspirar a guanyar-ho tot aquest any.

 

 


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès