Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

José Solivelles: "Sempre vaig dir que jo tornava sempre que Nama no tingués cap mena d’influència en el 1r equip i això és el que està passant ara"


8 Novembre 2021 Redacció: Marc Atanasio

Imatges: cedides

Població: Granollers


“Sempre vaig dir que jo tornava sempre que Nama no tingués cap mena d’influència en el 1r equip i això és el que està passant ara”

El passat 11 d’octubre, l’Esport Club Granollers van anunciar a través de les seves xarxes socials, que Jose Solivelles tornava a ocupar la banqueta del primer equip. Després que l’entrenador de Rubí fos destituit el passat estiu, venint d’haver realitzat una temporada històrica pel club granollerí, la situació actual del primer equip, sumada a la dimissió de Javi Pérez a la tercera jornada de lliga, han portat al club a tornar a confiar en Solivelles. D’aquesta manera, ara arriba a Granollers amb un equip totalment diferent del que va tenir la temporada passada i amb el repte de capgirar la mala dinàmica. Des de Gol Esports, hem volgut parlar amb ell per saber més sobre el seu retorn i els objectius de l’equip per tot el que resta de temporada, al grup V de la Tercera RFEF.


 

-    Primer de tot, què t’ha portat a prendre la decisió de tornar a Granollers?
Per jo poder tornar a Granollers, hi havia 3 coses que s’havien de complir. La primera, lògicament, eren les condicions econòmiques personals. La segona, se centrava en el projecte esportiu que hi havia, que estava basat en un equip sub23, el qual no era el que jo creia ni era el meu projecte i això s’havia de canviar. En aquest sentit, a mi m’han donat total llibertat en l’àmbit esportiu i farem incorporacions, al voltant d’unes 8-10 cares noves, no seran jugadors sub23, alguns sí potser, però el que hem de fitxar són jugadors experimentats i és el que farem. La tercera de les coses és que, com en el seu moment, la meva sortida va ser decidida per l’empresa NamaSports, que gestionava el club, jo sempre vaig dir que jo tornava sempre que Nama no tingués cap mena d’influència en el 1r equip i això és el que està passant ara.

-    Què has estat fent durant aquest curt temps, quatre mesos, fora de la banqueta granollerina? ¿Has seguit de prop a l’equip?
En general, he seguit al Granollers com he seguit a altres equips. Durant aquest curt temps he estat veient altres partits, tant de 3a RFEF, com de 2a i, fins i tot, algun de 1a. No obstant això, com tampoc ha passat gaire temps, tampoc ha donat temps a molta cosa.

-    T’esperaves que en tan sols tres partits es viuria una situació com aquesta a Granollers?
La veritat és que    jo intuïa que podrien tenir problemes, ja que jo des de fora veia que era difícil que en una categoria com la 3a Divisió poder tenir resultats a curt termini amb jugadors tan joves i, a més, que tots eren nous al club. No eren un grup de joves que podien venir d’un juvenil tots junts, sinó que realment es va fer un equip 100% nou i amb això és difícil. Per això, jo intuïa que pel que fa a resultats, patirien. El que sí que no podia intuir era que l’entrenador a la tercera jornada decideixi plegar, però això ja són decisions personals.

-    A més, venint d’una temporada passada que va ser històrica pel club, on vau disputar una promoció d’ascens, la situació és més difícil d’entendre, no?
Nosaltres havíem arribat a construir un equip on hi havia gent consolidada, gent que portava ja 3 anys amb nosaltres i que, en definitiva, ja entenien la nostra manera de jugar i es podia veure un bon joc, que ens va portar el premi de disputar un play-off. No obstant això, la realitat és que pel que sigui, van voler trencar amb tot això i ara toca pagar el preu, ser conscients d’on estem, tornar a començar quasi des de zero i intentar arribar, un altre cop, a un punt semblant en el qual estàvem l’any passat. 

-    En el moment que vas deixar el Granollers, vas valorar acceptar alguna altra oferta o preferies deixar passar el temps i esperar?
A l’estiu vaig tenir un parell d’equips en els quals sabia que era una de les opcions i lògicament que estava obert a anar algun altre lloc. Ara igual, el que passa és que el tema de Granollers ha anat tot molt ràpid, però realment van ser ells els primers a contactar, ja que encara no hi ha moviments en altres banquetes i tampoc és normal que en la jornada 3, un entrenador dimiteixi.

-    Ara, amb la temporada ja iniciada i amb un equip completament diferent del de la temporada passada, com afrontes aquest retorn?
El primer que s’ha de fer és canvis en la plantilla i cal dir que durant aquesta setmana ja es van incorporar cinc jugadors nous, que això comportarà cinc sortides. Durant la pròxima setmana també hi haurà un parell més de moviments. D’aquesta manera, la meva idea d’aquí al gener és que hi hagi un total de 9-10 moviments a l’equip, amb els quals es pugui millorar l’equip. El que està clar és que s’ha de fer un canvi radical i important, i el que hem de fer és intentar encertar la gent que vingui, que vingui a ajudar-nos, que aportin experiència i que, en definitiva, estiguin contrastats a la categoria. La situació és la que és, l’equip està últim i hem de sumar punts, però al final estem a dos punts del 12è i encara queda molt per acabar.
-    L’equip està en una situació bastant delicada després de 7 jornades, Com t’has trobat anímicament al vestuari?
El vestuari bé, però lògicament estaven una mica descol·locats, ja que feia dues setmanes que estaven entrenant sense entrenador i quan un vestuari pateix un canvi de tècnic, mai és fàcil. Tot i això, crec que en general la meva arribada ha estat bona pels jugadors i els hi ha donat estabilitat necessària. En definitiva, ha estat una bona acollida i serà positiu per tots. Respecte a la situació esportiva, no ens hem de posar nerviosos, ja que només portem sis partits jugats i queden molts partits per jugar. En canvi, si aquesta situació fos quedant deu partits, doncs estaríem tots més nerviosos, però ara hem d’estar tranquils.

-    Juntament amb la teva marxa, van sortir del club molts jugadors importants de la plantilla de la temporada passada. Ara hi ha capacitat per reforçar l’equip amb noves cares?
Al final, jo ara entro fent la tasca d’entrenador, però també portant la direcció esportiva del primer equip, que implica que pel que fa a la confecció de la plantilla tinc el 100% de la decisió.

-    Quin seria l’objectiu actual i com pot canviar en funció dels fitxatges que puguin anar arribant durant les pròximes setmanes?
En aquest cas, ni m’ho plantejo i el principal objectiu, el que tinc present, és guanyar el següent partit. El que penso és en intentar sortir com més aviat millor de la dinàmica negativa i sortir de la zona de descens. A partir d’això, no em plantejo res més, ja que no podem pensar en més coses quan l’equip va últim, anirem pas a pas i després ja veurem. Quan quedin deu partits ja veurem on estar l’equip, però no es poden plantejar més coses.

-    Com van ser les sensacions del teu “redebut” a la banqueta del Granollers en el partit davant l’Hospitalet?
Vaig notar que era una cosa que trobava a faltar. Vaig estar content, ja que era un partit al qual li tenia molta por, ja que la realitat és que jugàvem contra un dels equips més forts de la categoria, al seu camp, nosaltres portàvem només quatre dies de treball i era un partit que em feia por. Era el típic partit que et podia sortir malament i a sobre és com un primer cop de dir, ostres, la primera setmana i això. No obstant això, l’equip va estar molt bé, per sobre del que jo esperava i vam fer un molt bon partit. De fet, vam perdre el partit, però d’una manera bastant injusta, ja no és que fóssim mereixedors de l’empat, fins i tot, de la victòria.

-    Per capgirar la situació, entenc que t’has rodejat d’un bon equip. Qui t’acompanyarà en aquesta nova aventura al capdavant de l’equip granollerí?
He portat dues persones de la màxima confiança, un és el Carlos, que és el meu germà i farà les funcions de segon entrenador, i l’altre és l’Àlex Gotanegra, que farà de delegat. A partir d’aquí, la resta de l’staff continua, ja que, excepte l’entrenador de porters, la resta és gent que jo ja conec des de fa molts anys i és gent molt vàlida. En definitiva, tenim un bon grup de gent en el qual tothom pot ajudar i esperem que vagi bé i que tinguem la sort de cara amb els resultats.
 
-    Per últim, ja una pregunta més general. Aquest any, s’han fet un canvi en les competicions, on l’anterior 3a divisió ha passat a ser la cinquena competició estatal. Com valores com a entrenador aquests canvis de la Federació?
Crec que respecte a la Tercera Divisió, pel que fa al nivell, no afecta. Sí que és veritat que s’ha creat aquesta 1a RFEF, que abans no existia, però també és veritat que fins fa res, unes dues temporades, hi havia 21 equips a 3a i aquest any hi ha 17. Això implica que aquests tres que s’han quedat són equips potents. En canvi, si en fossin 21, et diria que hi hauria 4 equips que en situació normal, no estarien a 3a, però no és el cas, ja que és una categoria on hi ha 4 equips menys que els que hi havia fa dos anys. Això implica que hi hagi menys partits, però el nivell segueix sent el mateix amb equips molt potents.
 


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès