Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

“Hem incorporat al David Parra i a jugadors de 3a Divisió, i estem intentant fer una plantilla competitiva”


14 Juliol 2020 Redacció: Marc Atanasio

Imatges: cedides

Població: Mollet del Vallès


Entrevista Jordi Candela, President del CF Mollet UE

Jordi Candela (Mollet del Vallès, 1955) va entrar a la presidència del CF Mollet UE a l’estiu de 2018 quan el club va anunciar que Feliu Tura deixava el seu càrrec, després de 10 anys, per problemes de salut. En aquell moment, Jordi Candela era el vicepresident primer i, per tant, era el relleu natural. D’aquesta manera, van presentar una junta amb 12 persones i la FCF ho va acceptar. Des de les hores, Jordi Candela dirigeix el CF Mollet UE. Recordem que el primer equip va aconseguir, la temporada passada, l’ascens a la Primera Catalana després d’una temporada on l’equip dirigit per Jordi Gallardo va començar amb molts dubtes, però que a poc a poc es va anar estabilitzant i va acabar superant a l’Artesà de Segre en el playoff d’ascens. No obstant això, el retorn a la Primera Catalana no ha estat del tot positiu, ja amb Jordi López a la banqueta del primer equip, el Mollet ha realitzat una temporada on no ha pogut ser regular i ha tingut molts problemes.

A més, aquest any, Jordi Candela ha hagut de viure una de les situacions que ningú s’hagués imaginat. A mitjans del mes de març vam veure com tot el futbol es quedava aturat per culpa de la pandèmia de la COVID 19. Una crisi que ha afectat de manera molt dura a tots els clubs catalans. No obstant això, sembla que tot es va relaxant i el CF Mollet UE ja es prepara per a la nova temporada que vindrà, amb un nou projecte liderat per David Parra i una nova estructura tècnica del club. Recordem que el primer equip continuarà a Primera Catalana, ja que la FCF va decidir finalitzar la temporada amb ascensos però sense descensos. D’aquesta manera Jordi Candela ens parla de la situació actual del club i com es prepara la següent temporada.

-    Quina és la situació actual del club després d’aquesta pandèmia?
Doncs la situació del club després de tot el que ha succeït és la de començar a planificar ja tota la pròxima temporada. A finals del mes de juny vam fer una presentació de tot el que seria la nova plantilla del primer equip. A més, també vam presentar el campus d’estiu que durarà tot el mes de juliol i estem esperant que la Federació Catalana de Futbol ens digui quan s’espera que comenci el campionat. D’aquesta manera, quan la FCF ho autoritzi, començarem a planificar tot el sistema de dins del club, que enguany tindrem 41 equips, i d’aquesta manera començar a treballar ja en la pròxima temporada, que s’espera que comenci a finals de setembre, com diuen.

-    Veus encertada la decisió que s’ha pres per part de la FCF de donar per finalitzades les competicions amb ascensos, però sense descensos?
Si mirem la nostra situació, lògicament que ho valorem positivament, la veritat és que ens ha ajudat, ja que en el moment de l’aturada, l’equip estava en descens, i dintre de tot, ens ha sigut beneficiós. No obstant això, el campionat si hagués continuat, encara quedaven 11 jornades per davant i està clar que ens haguérem pogut salvar, però és una incògnita i mai se sap que hagués passat. De totes maneres, per nosaltres ha sigut una bona notícia que es prengués aquesta decisió.

-    Amb aquesta decisió, com creus que es veurà afectada la competició a la pròxima temporada?
La veritat és que és una decisió que no depèn de nosaltres, però si és veritat que no fa gaire he parlat amb un directiu de la FCF i ells creuen que tot pinta que la competició té previst que es pugui reprendre a finals de setembre, principis d’octubre. A més, també hauran de valorar si no hi ha cap repunt, si no hi ha cap contagi general o alguna altra que cosa que pugui afectar a la competició. Si no hi ha cap imprevist durant aquest temps, la decisió que sembla més ferma és la d’arrencar a finals de setembre, principis d’octubre.

-    Quina valoració fas del treball que s’està fent en el futbol base del club?
La valoració que fem del treball del futbol base és que ara hem incorporat dos o tres coordinadors més i hi ha un nou organigrama del club molt més important que la temporada passada. A més, també hem incorporat dos nous directius, com és l’Oriol Olivé, que és un home amb molta experiència al futbol, i a l’Antonio Yetor. Amb això, ens està ajudant a tirar endavant un club tan important com el que tenim. També tenim unes instal·lacions molt importants, amb dos camps d’herba, dos annexes i aproximadament uns 41 equips repartits en les diferents categories. D’aquesta manera, esperem que tot vagi bé.

-    He vist que s’estan fent molts canvis en l’estructura tècnica del club, quin és l’objectiu d’aquests canvis?
L’objectiu primer de tots aquests canvis és el d’intentar aguantar totes les categories: els dos equips de Cadet que els tenim a Preferent, el Juvenil que tenim a Preferent, i per descomptat, el primer equip a Primera Catalana. Pel que fa al primer equip, l’objectiu principal és el d’aguantar la categoria, després si l’equip funciona i els resultats acompanyen, no descartaríem el fet de pujar a 3a Divisió.

-    Pel que fa al primer equip, què creus que és el que ha fallat aquesta temporada?
Doncs la veritat és que ha fallat una mica tot. El hàndicap de no guanyar cap partit a fora és un problema bastant important. En la meva opinió, l’equip jugava molt bé, però faltava gol, tot i que tampoc ens en feien gaires i això va provocar que suméssim molts empats. D’aquesta manera, amb només empats no puges, més aviat baixes, i clar, tants empats, doncs va ser un hàndicap que ens va afectar molt. No obstant això, crec que hi havia bon equip, però en el futbol si no fiques la pilot dintre la porteria, arriba un moment que empatant o perdent, acabes baixant.

-    Què creieu que pot aportar l’arribada de David Parra com a nou tècnic del primer equip?
De moment sembla que amb la planificació que s’està fent, s’està veient un equip força competitiu. Hem pogut incorporar jugadors que provenen de 3a Divisió i s’està intentant que l’equip sigui el màxim de competitiu possible. El problema és que ara mateix hi ha entre 25 i 27 jugadors i en David haurà de fer uns descarts. A més, el que s’intentarà és que es pugui fer una pretemporada, sempre que la FCF ho autoritzi. Veurem com evoluciona el tema.

-    Amb l’arribada de nous fitxatges i renovacions de jugadors importants, quin és l’objectiu de l’equip per la temporada vinent?
L’objectiu principal és intentar mantenir la categoria i si es pot, perquè no, intentar pujar a 3a Divisió, sempre que els resultats i el joc acompanyin.

-    Tot i la situació que ens trobem tots, heu decidit anunciar el Campus d’Estiu, com creieu que es veurà afectada l’assistència?
Sí, el campus està actiu i de moment, sembla que tenim uns 120 jugadors inscrits i a finals del mes de juny es donarà inici a aquesta edició del Campus d’estiu amb totes les mesures pertinents. En principi, hi haurà unes persones que mesuraran la temperatura dels jugadors, tothom s’haurà de dutxar a casa seva i portar-se l’ampolla d’aigua pròpia. De moment estem molt contents amb l’assistència, ja que portem entre 120 i 130 nens inscrits.

-    L’aposta pel futbol femení seguirà sent ferma la temporada que ve?
De moment tenim 5 equips, coordinats tots pel Jose Aguilera, que continua un any més com a responsable del futbol femení del club. De veritat estem molt contents i esperem que tot segueixi progressant.

-    Què us va portar a iniciar un projecte com el de la creació de l’equip inclusiu? Com es preveu que evolucioni?
Sí, de moment tenim un equip de futbol inclusiu, que està dirigit pel Pedro, el senyor que porta el bar. En principi, es compta amb 10-12 nens i potser algun més que es pugui incorporar, però l’equip continua i s’espera que segueixi progressant.

-    El futbol català s’ha vist afectat amb aquesta pandèmia, com actuareu vosaltres amb les quotes del futbol base?
De moment, nosaltres ja hem incorporat que tindran uns petits descomptes en les quotes, ja que nosaltres també tindrem unes ajudes per part de la FCF amb les quotes de la mútua i tot el tema d’arbitratges. No obstant això, encara ho estem intentant d’acabar d’arreglar, però segurament que hi haurà unes ajudes per facilitar a les famílies dels jugadors en els pagaments de les quotes en el futbol base.

-    Per tant, la FCF està intentant ajudar als clubs catalans?
Sí, la FCF ja s’ha pronunciat i està intentant ajudar a tot el futbol català. La veritat és que estem molt contents i esperem que tot això arribi a la fi i tots els jugadors del nostre club es puguin beneficiar de totes aquestes ajudes.

-    Alguna cosa a afegir?
Doncs sí, afegir que nosaltres tenim previst un partit pendent entre els primers equips del Mollet i del Molletense, quan es pugui amb públic. El partit es faria aquí al Germans Gonzalvo i tota la recaptació seria per la lluita contra la COVID 19. El Molletense ja està informat, de la mateixa manera que la FCF, però de moment estem pendents de quan estigui autoritzat jugar amb públic, ja que com l’objectiu principal és el de recaptar diners, com més gent pugui venir, millor. De moment, tot depèn de quan es pugui jugar amb públic, i llavors farem aquest partit.
 


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès