Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Entrevista a Joan Castillo, el nou president de l’Esport Club Granollers


5 Març 2019 Redacció: Marc Atanasio

Imatges:


El futbol base s’ha de cuidar perquè aquest pugui servir al primer equip”

 

Joan Castillo és ratificat com a nou president de l’Esport Club Granollers després de la dimissió de Xavier Abolafio.

 

Després de la dimissió de Xavier Abolafio a finals del mes de desembre, Joan Castillo (Màlaga, 1951) ha estat presidint, de manera provisional, la junta de l'EC Granollers. No obstant això, no ha estat fins a finals de gener d'aquest any quant l'assemblea de socis ha ratificat a Juan Castillo com a nou president del club. A més, els socis també van aprovar els nous càrrecs de la que serà la nova junta directiva. Amb l'entrada del nou projecte, parlem amb el senyor Castillo perquè ens expliqui les noves propostes de la junta directiva.


Quines són les sensacions després d'aquest primer mes com a president de l'Esport Club Granollers?

Són bones, jo estic gaudint molt amb l’equip, que feia temps que no gaudia. De moment veig que és un equip que li agrada jugar i que tant l’entrenador com el Xavi Pérez estan amb la mateixa sintonia. S’està treballant molt bé, jo estic content i confio molt amb ells. Per ara s’està fent molt bona campanya i el tema d’apropar-se al playoff és la il·lusió, però els resultats ja vindran dia a dia.

Ja estaves a l'anterior junta, es produiran canvis respecte a l'anterior gestió o mirareu de seguir el camí que portava al club?

Ja s’han produït canvis amb l’entrada de gent nova. De moment ja ha entrat l’Àngel Aguirre de vicepresident, l’Esteve Vilarrassa de segon vicepresident i diferents vocals. Hi ha alguns companys que estan, però que encara no està acabat de canviar tot, però a poc a poc aniran dimitint uns i entraran de nous. Ara la junta que hi ha ja és quasi tota la nova i és una mica la continuïtat d’ells, però amb una altra manera de fer i portant, futbolísticament, el club de manera més professional.

Com valora les noves cares de la nova junta directiva?

Molt bé, perquè tots vénen del futbol, la majoria han jugat i han estat a la casa. L’Esteve Vilarrasa no, però el seu pare ja havia estat president del club, està molt vinculat amb el Granollers, coneix tot el seu funcionament i és molt conegut a molts equips.

Etvas incorporar al club a l'estiu passat, creus que ha evolucionat des que està dins la junta directiva?

Sí, la meva intenció és aquesta. La junta té uns objectius que es basen en el tema social. Nosaltres estem dintre del funcionament del club, com els socis o elsespoònsors, és a dir tot el ram social en representació de tota la comarca. Per altra banda, està el tema professional, administratiu i esportiu, que això ho porta l’empresa NamaSports. De moment ho està portant molt bé i les persones que hi treballen són molt professionals, que es dediquen al futbol 100% i això es transmet a totes les categories. Treballant d’aquesta manera, els resultats surten. Al futbol base potser tenim algun problema amb alguns equips que no acaben de tirar bé, ja que hi ha la possibilitat que baixin de categoria. No obstant això, quan un projecte és nou, has de començar de nou en tots els seus aspectes.

Era important pel club l'entrada d'una empresa tan professional com Nama Sports?

Si, jo sé de la seva professionalitat i com porten la seva empresa. A més, jo hi he treballat i els hi he ajudat en alguna ocasió, i tinc plena confiança amb ells. Sé que ells miraran al màxim pel Granollers, i perquè estigui ben representat a totes les categories. L’objectiu del futbol base és que la majoria d’equips estiguin a la màxima categoria. Per tant, això és una feina que no és fàcil, sinó que necessita un temps. Tot i això, com s’està treballant, els fruits acabaran arribant.

Ja que ets va formar a les categories de futbol base del club i a més va arribar a jugar en el primer equip. Havies imaginat arribar a ser president d'aquesta entitat?

No, la veritat és que no. Jo he estat futbolista des de ben petit, m’agrada molt el futbol i he estat aquí i en diferents equips. Però per sobre de tot m’agrada el futbol, altres coses no, però el futbol sí. Per tant, parlar de futbol puc estar molta estona i gaudeixo. No m’imaginava aquest rol de president, però el rol de president de la junta actual, no és el mateix que el de fa uns anys. L’empresa Nama porta tot el tema esportiu i nosaltres el tema social. De moment estic molt còmode amb l’equip, la gent que ho porta i amb tota l’organització.

Com a vicepresident de l'anterior junta, t'esperaves la dimissió d'en Xavier Abolafio?

No, però segons tinc entès, hi ha hagut una evolució i un desgast amb els anys. La veritat és que al Xavi se li ha d’agrair molt la seva feina des que va entrar, ja que es va jugar uns diners i que el club potser no estaria on estar avui. Que s’hagi portat millor o pitjor, això ja són coses que poden passar. En definitiva, crec que és un desgast i potser hi havia altres coses que li generaven més interès. L’empresa Nama m’ho va proposar i la primera pregunta que els hi vaig fer, va ser: Com tractareu el futbol base?, crec que aquí està la clau. Avui en dia ha canviat tot, ja que abans es depenia dels socis, avui el club ja s’ha de mantenir amb altres aspectes. Per tant, el futbol base s’ha de cuidar perquè aquest pugui servir al primer equip.

Donat el salt important entre el juvenil i el primer equip, us heu plantejat fer un filial per no perdre aquests jugadors que pugen?

Jo no sóc partidari de fer un equip filial. Jo crec que es poden cedir jugadors a altres equips d’altres categories perquè agafin rodatge, però fer un segon equip no ho veig. El que si veig, és tenir el juvenil, cadet, infantil i aleví a una categoria superior, i els equips que venen per darrere, en una categoria per sota. D’aquesta manera es poden donar als fruits al primer equip. Avui en dia, al primer equip hi ha dos jugadors i algun altre que agafen del juvenil. Abans era al revés, ja que la categoria de futbol base d’aquí havia estat molt alta. En definitiva la base és aquesta per poder nodrir al primer equip.

Quin objectiu us plantegeu d'ara cap endavant?

El futur és aquest, que la majoria d’equips estiguin a la categoria més alta i el primer equip es pugui nodrir d’aquest futbol base. És evident que caldrà fitxar gent, tot i que hi ha no seran tants, s’ha de mirar de tenir un equilibri. La qualitat d’aquí ha d’estar i l’orgull dels jugadors d’aquí per haver jugat al Granollers ha d’estar present.

Amb el primer equip s’ha imaginat poder aspirar a més?

Això és un treball del dia a dia, és a poc a poc. No és un objectiu que s’hagi pensat, és dia a dia i no es pot fer a curt termini. No obstant això, a llarg termini, depenent com es vagi en les categories inferiors i del tema econòmic, ja es veurà.

En aquest aspecte, creus que NamaSports pot aportar aquest punt de professionalització?

Sí, l’empresa està aportant molta professionalització al club. Encara hi ha coses que s’estan fent, però Nama pretén, en l’àmbit esportiu, portar tots els equips a la màxima categoria, i administrativament, s’està també fent un treball genial. La veritat és que es dediquen únicament a això i ho porten amb molta professionalització. El que estan intentant és que el club no depengui de Nama, és a dir, que ells mateixos ens proporcionin els mateixos ingressos de coses que vinguin del propi entorn de la ciutat. Pel que fa a la comunicació hi ha hagut una volta de 360 graus i s’ha de mirar de potenciar. A més, ja hi ha empreses que ens han trucat perquè valoren el nostre treball. En uns anys, esperem que el club estigui en una situació econòmica molt millor de la que estàvem.

Aquesta comunicació externa és vital pel club, no?

Molt, és clau pel desenvolupament del projecte. Abans venia un president, un empresari, que volia posar diners i que per tant els volia recuperar. Ara, Nama vol que s’estigui ben comunicat i que la imatge del Granollers sigui important dins la comarca. El seu objectiu és recuperar aquest aspecte de ser el referent de la comarca com ho era abans. El Granollers ha de tornar a ser un referent, i els jugadors han de voler venir aquí pel treball que s’està fent. Són els nens i els entrenadors els que han de treballar per assolir els objectius.

Ja que has estat professor en moltes escoles, el valor de la docència és important per un president d'un club de futbol?

Jo vaig estar de monitor d’Educació Física a moltes escoles de primària de la zona. Vaig estar tractant molt amb els nens i a mi grada molt poder ensenyar totes les coses que un va aprenent. Els nens són com unes esponges i això ho notes, ja que veus el progrés. Els pares han d’animar als nens i motivar-lo, i és molt important que vegin que el seu fill progressa.

Què pensa el Granollers respecte als actes lamentables que s’estan vivint a molts camps de futbol i que no tenen res a veure amb l’esport?

El Granollers no permetrà que hi hagi pares o fills que no estiguin en sintonia amb l’educació, la formació i el comportament del club. Des de la directiva i el patrocini de Nama ho tenim molt clar.

Quin pes tindran els socis en aquesta nova etapa del club?

El club seguirà sent dels socis. El club ha fet un contracte amb Nama, perquè ells facin la gestió esportiva i administrativa. La junta està portant tot el tema social.

Hi havia una proposta per remodelar les instal·lacions del club. Fins a quin punt creus que això és important? I com es troba ara mateix la situació?

El tema és el camp nou que ja fa molts anys que s’està parlant. Ara fa temps que està aturat tot el tema. No obstant això, s’està estudiant, però remodelar aquest no té massa sentit. La veritat és que s’ha de donar una imatge més decent i s’ha de mirar d’adequar a les categories a les quals aspira el club.

Algun aspecte més que t’agradaria destacar?

Si, des d’aquí m’agradaria fer una crida a totes aquelles persones que algun cop hagin estat vinculades al club, i tinguin documents guardats a les seves cases, perquè es posin en contacte amb nosaltres. Un dels nostres objectius principals és mirar de recuperar l’arxiu històric del club.


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès