Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Ángel Aguirre: "La clau per fer créixer l'E.C. Granollers i tirar endavant el projecte és tenir un nou camp"


2 Agost 2021 Redacció: Yaiza Miranda

Imatges: Raquel Duro

Població: Granollers


" La clau per fer créixer el club i tirar endavant el projecte és tenir un nou camp"

La candidatura per a la presidència de l’EC Granollers va ser única i unànime: Àngel Aguirre, de 59 anys i comercial de professió, es va proclamar com a màxim directiu de l’entitat granollerina el passat mes de juny. Aguirre era el vicepresident del club des del gener del 2019 al costat de Juan Castillo, que fa unes setmanes va comunicar que deixava la presidència per motius personals. El nou mandatari granollerí porta a la sang l'ECG perquè el seu avi, Jaume Ventura, ja havia estat jugador i directiu; i posteriorment, ho va ser també el seu pare, Àngel Aguirre. El nou president va complir amb la tradició familiar, perquè als anys 80 ja havia jugat al primer equip de l'ECG, tot i que ell, ha donat un pas més enllà i s’ha convertit en president.

Sl l'EC Granollers destaca per alguna raó vers altres clubs de la comarca, és pel futbol base. Quina creu què és la seva clau? S'ha de cuidar perquè aquest pugui servir al primer equip?

Nosaltres creiem que el present i el futur està en la base. Per això des de que vàrem entrar l'actual Junta al club, es va fer un projecte, comandat per Nama Sports, per potenciar la pedrera però, al mateix temps, sense oblidar el primer equip i que en uns anys es pugui nodrir en un 60% d'aquesta pedrera. Tot i que és un treball que els fruits tarden en arribar, ja estem començant a recollir certs resultats i estem guanyant categories en la base.

Quines són les sensacions després d'aquest primer mes com a president de l'Esport Club Granollers?

Les sensacions són bones. S'ha de tenir en compte que ja portem tenim certa trajectòria i una línia de continuïtat amb els anteriors tres anys formant part de la directiva del club.

Com afrontes la temporada i els pròxims sis anys de presidència?

Des del club, tothom estem molt il·lusionats, en especial amb el primer equip i en com van acabar aquesta temporada. Tenim moltes ganes d'encarar la temporada vinent i confiem que la joventut de la plantilla ens doni alegries. Som una junta directiva continuista perquè el que hem fet és que ens mantenim tots, només canviem peces. Per exemple, Castillo vol seguir com a directiu. Tenim un projecte engrescador.

Com a vicepresident de l'anterior junta, t'esperaves la dimissió d'en Juan Castillo?

N'havíem parlat alguna vegada, però tan sols és un canvi de càrrecs. Ell segueix amb nosaltres com a vicepresident i seguirà aportant tot el que pugui al club.

La teva candidatura va ser l'única que es va presentar a les passades eleccions de l'EC Granollers. Et va sobtar?

O el fet d'haver estat vicepresident et deixava les portes obertes? A causa de la situació actual de la pandèmia i el bon funcionament del club, segons el meu parer, pensava que seria difícil que algú volgués presentar-se.

Ja estaves a l'anterior junta, es produiran canvis respecte a l'anterior gestió o mirareu de seguir el camí que portava al club?

Com s'ha mencionat, portarem una línia de continuïtat semblant als últims  tres anys. Segurament, es poden fer algunes coses millor, però en general estem satisfets i volem seguir per aquest camí.

Com valora les noves cares de la nova junta directiva?

Positivament, ja que poden aportar noves idees i frescor. Coneixen de primera mà el club i de ben segur que ens ajudarem entre tots.

Aquest darrer tram de temporada ha estat revolucionari amb les incorporacions a la direcció del club. Javi Pérez es convertia com a nou entrenador del primer equip el passat mes de juny també. Com valores la seva incorporació? Has pogut parlar amb ell? Tot s'ha de dir, i és que dins del món del futbol Javi Pérez és una persona molt valorada. Que el puguem tenir nosaltres és tot un luxe que hem de saber aprofitar i crec que pot aportar molt al creixement de la nostra plantilla i, sobretot, molta experiència.

Ja que es va formar a les categories de futbol base del club i a més va arribar a jugar en el primer equip. També la seva família va ser part de la història de l'EC Granollers. Havies imaginat arribar a ser president d'aquesta entitat?

No. Ni m'ho havia plantejat. Ser Directiu sí que ho contemplava, ja que des de petit havia viscut el Club des de la base. A més, havia de seguir la saga familiar.

Quin objectiu es planteja l'EC Granollers de cara a la pròxima temporada?

Sabem que la configuració de la plantilla del primer equip té un cert risc, però inicialment volem que la gent gaudeixi veient l'equip i, també, lluitar per posicionar-nos en una zona de confort.

En aquest sentit, creus que NamaSports pot continuar la seva feina amb el club?

Sí. És primordial que el projecte el comandin ells. Són grans professionals i així ho han demostrat en aquests tres anys. La gestió del Club ha de ser Professional, i aquesta tasca la poden desenvolupar molt bé. Per la nostra banda, la part Institucional del club la podem desenvolupar la Directiva i acabar col·laborant junts.

Recentment s'ha donat a conèixer que l'EC Granollers ha establert un acord de col·laboració amb la UE Cornellà. Com creus que afectarà aquest nou conveni al club? Podria perjudicar a jugadors del planter amb projecció de futur?

Crec que és un acord molt interessant per les dues parts. A nosaltres ens permet tenir jugadors joves de qualitat, que de segur que faran integrar de manera més senzilla els que pugin del futbol base.

Tots sabem que el salt de categoria entre juvenil i el primer equip sol ser dur per als jugadors joves. Heu considerat la possibilitat de crear un filial perquè aquesta diferència no sigui tan gran?

Hem parlat d'aquesta possibilitat, però de moment creiem que és millor la cessió a clubs de la comarca. Considerem que per al jugador és una manera d'evolucionar i, a més a més, també és una forma amb la qual podem col·laborar amb Clubs propers i potenciar el futbol del Vallès Oriental.

Aquest any, tot i la pandèmia, el club ha acomiadat una temporada d'un somni aconseguint classificar-se per disputar els play-offs d'ascens a Segona Divisió B. Després d'aquesta fita, l'EC Granollers s'ha imaginat poder aspirar a més?

L'any passat va ser una temporada inoblidable i que els jugadors ens van fer gaudir i molt. Aquest any intentarem arribar el més amunt possible, però sense una pressió afegida. El dia a dia ens farà veure les possibilitats reals de l'equip.

Sabem que la situació no ha estat fàcil, que molts partits s'han jugat a porta tancada i que, aficionats i seguidors no han pogut suportar al club. Però, quin pes tindran els socis d'ara endavant?

Els socis del club no en són molts, però el que si són és fidels. El jugador necessita l'escalfament del públic. Per altra banda, i dintre de les funcions de l'actual directiva, tenim previst fer una campanya de socis, per vincular una mica més el club a la ciutat.

Fa uns anys que se sent parlar sobre una possible remodelació de les instal·lacions del club i, fins i tot, rumors sobre un nou terreny de joc a Palou. Fins a quin punt creus que això és important? I com es troba ara mateix la situació?

La clau per fer créixer el Club i tirar endavant el projecte és tenir un nou camp. El nostre és un dels camps de Tercera Divisió que està més desfasats. Palou era la primera opció, però han sorgit certs problemes legals que han endarrerit les noves instal·lacions. Aquest és un tema que depèn de l'Ajuntament. Hem parlat amb l'alcalde i està treballant per trobar una solució que benefici a ambdues parts.


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès