Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Judit Neddermann, la cantant més famosa del Maresme


1 Octubre 2021 Redacció: Marta Olivé

Imatges: cedides

Població: Vilassar de Mar


Judit Neddermann, la cantnat més famosa del Maresme, torna als escenaris desprès de la pàndemia. Donarà concerts per tota Catalunya incloent el Vallès. 

Aqui us deixem una entrevista on podreu conèixer-la millor!
Gaudiu-la com hem fet nosaltres!

Combines els concerts en solitari amb d’altres amb la banda i també col•laboracions dalt l’escenari com Adri González, Isaac Coll, Toti Soler o Clara Peya. Quin luxe no?

Totalment. El triple concert de la Mercè de Barcelona em va fer una il•lusió especial perquè, per exemple, les cançons que fa avui en dia la Clara Peya estan inspirades en l’època en la que vaig treballar amb ella. De fet, va ser amb ella que vaig descobrir què és cantar en català i castellà, perquè jo fins als 18 anys només ho havia fet en anglès. Treballar amb ella em va fer créixer molt com a cantant.
També és un privilegi compartir cartell amb en Toti Soler, tot un referent que va obrir molt de camí pel que fa a la música mediterrània amb influència folk i bevent dels clàssics. De fet, ell ha marcat molt el camí del Pau Figueras, que ha tenyit la meva música i que forma part d’una família que, si no hagués conegut, no sé què hauria fet amb la meva música.

Els teus concerts poden ser tant en format solitari com amb la banda. De què depèn?

Doncs faig els concerts en diferents formats perquè la indústria així ho demana. M’agrada molt més tocar amb la banda al complert, però el cas dels concerts en solitari al cap i a la fi suposen per al públic poder accedir al moment de la creació de les cançons, quan les cantava sola. Per contra, el format de banda s’apropa molt més a les cançons com es troben al disc.
Per mi actuar amb la banda al complert és el meu somni perquè tinc la sort de comptar amb músics de molta qualitat i, fins i tot, últimament he afegit a dos coristes, cosa que sempre m’ha encantat perquè des de petita he gaudit molt amb la música afroamericana i allà hi ha molts cors. Per sort, el projecte ha anat creixent i molts teatres i auditoris han començat a confiat en el format gran i puc actuar amb tota la banda.

Com has viscut aquest any i mig de pandèmia?

Justament per aquesta flexibilitat en els formats hem pogut seguir treballant des que es va acabar el primer confinament i ha estat increïble. Quan va començar tot justament havia pogut desprendre’m de les feines extres que tenia per poder viure (des de dirigir una coral, fer classes...) i quan tot va passar vaig pensar “Déu meu!”. Poc a poc, però, es va anar obrint tot i vàrem poder arrencar amb els concerts en petit format. A més, en el meu cas una de les claus és que la gent està asseguda i es podien fer els concerts seguint les mesures de seguretat. Al respecte, destacaria la gran feina feta per la meva management .... perquè al llarg dels darrers anys hem anat cuidant molt la nostra xarxa de programadors i s’ha notat molt. Per la seva banda, el públic també ha respost molt bé i m’he sentit molt estimada perquè jo precisament, quan més coses passen més necessito cantar.


Sense deixar de banda el tema de les col•laboracions, com ha estat l’experiència de fer un duet amb Alejandro Sanz amb “Este segundo”?

Va ser tot molt sorprenent i màgic. L’Alejandro va descobrir la meva música a través d’una amiga seva, una periodista catalana a qui van agradar les meves cançons i li va fer arribar a ell. Després de venir a un concert meu i explicar-me que l’Alejandro s’estava pensant treballar a partir d’una cançó meva –cosa que em va fer al•lucinar- finalment em va trucar ell mateix. La col•laboració ha estat molt bona i he quedat molt contenta també pel fet d’incorporar el català perquè és una manera de potenciar la llengua en aquest món que prou costa.

Tens alguna col•laboració que t’agradaria fer especialment?

Fins ara he anat fent el meu camí i han estat els propis cantants que m’han anat trucat. No em plantejo amb qui m’agradaria col•laborar, tot i que evidentment n’hi ha desenes amb els que m’agradaria treballar. De moment ja ho he pogut fer amb grans artistes com Joan Manuel Serrat, Miguel Poveda i potser amb una persona amb qui m’agradaria treballar és la Rozalen, a qui admiro per com canta i pel missatge que transmet, a més de la seva implicació amb vàries lluites socials.

Parlant de treballar amb altres professionals, també has estat molt relacionada amb el món del teatre. Què t’agradaria seguir fent en aquest àmbit?

De moment, no tinc cap altra projecte teatral, tot i que m’ha agradat molt composar la música per l’obra “Canto jo i la muntanya balla” “, l’adaptació teatral de la novel•la homònima escrita per Irene Solà, una obra en la que he estat dirigida per Joan Arqué i en Guillem Albà amb dramatúrgia de la Clàudia Cedó.
El meu camí sempre l’enfoco per fer cançons, però estic molt oberta a fer coses noves i a que les meves cançons siguin una llavor per a nous projectes. Al respecte, sempre dic que  m’agradaria molt fer música per al cinema. Sempre dic que m’agrada molt posar música al món.

I des de fa un any també a la ràdio amb “El cançoner Nedermann” on han estat protagonistes des dels Beattles, Oques Grasses, Joan Manuel Serrat o la Beyoncé amb una gran interpretació amb les Sey Sisters. Què ens tens preparat per a aquesta temporada?

Aquest és un projecte que ha gaudit molt. Va ser el presentador del Via lliure, en Xavier Bundó, que em va trucar per fer-me la proposta de fer una secció setmanal. Poc a poc la secció ha anat creixent i resulta tot un repte per mi per pensar en què centrar-la i, des de la primera que vaig centrar en la figura d’en Ferran Palau, hem fet coses molt xules. M’he tornat a sentir com si fes el treball de recerca del Batxillerat (riu) amb aquesta secció i realment la gaudeixo molt cada setmana!

En què creus que es basa el seu èxit?

Per exemple, durant el segon confinament vaig incorporar a la secció a la meva germana o al meu pare perquè, clar, era a casa i m’he anat esforçant motl de forma orgànica per tirar endavant la secció. 
Crec que part de l’èxit ha estat anar combinant música molt coneguda amb d’altra que no ho és tant però que m’agrada molt, cosa que m’agrada perquè em converteixo en un altaveu de la seva feina. Un altre dels aspectes que intento sempre és que la secció de la ràdio sigui paritària, donant veu a la música de les dones també. És un gran altaveu per aconseguir-ho i cal aprofitar-lo ara que tinc l’oportunitat.

Per acabar, quins projectes de futur tens per endavant?

Començarem a preparar concerts a duet amb un contant que es diu Vernat, qu és de Sabadell i que crec que tothom ha de descobrir. 
Per a aquests concerts prepararem un repertori a duet combinant el meu repertori amb el seu i algunes versions també. Ho estrenarem de cara a la primavera de 2022. Segur que serà una proposta que agradarà molt!
 


Guia comercial del Vallès