Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Escena grAn, Segueix combinant grans noms del panorama artístic amb obres de talent local


1 Agost 2019 Redacció: Marta Olivé

Imatges: cedides

Població: Granollers


Escena grAn és un projecte que coordina i unifica en una única cartellera les programacions del Llevant Teatre, Teatre Auditori de Granollers, la Roda d’Espectacles Infantils, Teatre Auditori Can Palots, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Sala de concert Nau B1 i el Centre Cultural de Granollers. Hem volgut parlar amb els seus responsables dels sis anys d’història del projecte i de les cites que acollirà la nova edició. Com expliquen, “Escena grAn és un projecte comú que ens permet oferir una cartellera molt variada i un mateix punt d’accés a la compra d’entrades la qual cosa suposa un millor coneixement del públic al qual ens dirigim”.

Com ha estat l’evolució del públic que ha gaudit d’Escena grAn al llarg d’aquests sis anys? Ha anat en increment?
L’evolució del públic ha estat molt positiva, sobretot amb espectadors fidels, ja que amb els abonaments hem vist com hem passat de 500 abonats al 2014 a més de 1.000 abonats el 2018. En termes general hem vist com passàvem de la Temporada 2013/2014 de tenir 55.800 entrades venudes a passar 2018/2019 a 72.000 entrades. Estem especialment contents amb l’evolució de Can Palots,ja que a la temporada del 17/18 es van vendre 2.640 entrades i aquest temporada 18/19 han augmentat fins a 3.481.

Al respecte, quin és el perfil del vostre espectador? De Granollers capital o també teniu gent de la resta de la comarca?
Partint de la idea que la cartellera d’espectacles que ofereix Escena grAn és molt eclèctica, el perfil dels espectadors d’Escena grAn també ho és. Tenim públic adult, jove, familiar, nadons... Però si ens fixem en la procedència dels nostres espectadors, sabem que el 66% venen de fora de Granollers. El públic de Granollers representa el 35% del nostre públic. És per això que existeix aquesta voluntat de suma i cooperació entre els diferents espais públics de la zona per esdevenir la cartellera de referència comarcal i unes de les més reeixides a nivell nacional. Una relació natural de treball i complementarietat que enriqueix, sens dubte, la cartellera d’Escena grAn.

Parlant de la nova edició, arrencarà el 21 de setembre amb la Gran Gala inaugural. Què ens en podeu explicar?
La cartellera escènica i musical de Granollers i Canovelles arrencarà amb aquesta gran gala inaugural que es preveu plena de sorpreses i bona música. Una cita anual de retrobament després de les vacances i de tret de sortida a la nova programació que ja s’ha convertit en un imprescindible per a molts dels nostres espectadors. Els Amics de la Unió oferiran peces del seu espectacle estrella de la temporada passada: Revolutioni el periodista Eloi Vila, que ja ens va visitar al juliol per presentar la programació, serà l’encarregat de conduir una gala plena de bon humor i bones vibracions.

Escena Gran inclourà més de 120 espectacles en la seva nova edició. Preveieu quins seran els que esgotaran entrades més ràpidament?
Tindrem una temporada amb més de 120 espectacles, una seixantena en aquesta primera part de programació, de setembre a gener, i 60 espectacles més en la segona part de la temporada, que anirà de febrer a juny. Pensem i esperem que la venda vagi molt bé. De fet, ja hem esgotat les entrades d’una sessió del musical Across the Univers Project i hem posat a la venda una segona funció. L’èxit d’aquest musical està sent, per tant, indiscutible. També van molt bé les vendes d’obres de teatre amb grans noms al capdavant com Jerusalem, amb Pere Arquillué; Desconnexió, amb Clara Segura i Bruno Oro; La Tendresa, de Dagoll Dagom i T de Teatre; o La dansa de la venjança, protagonitzat per Pablo Derqui. Els concerts de Mishima, Delafé, Lildami i Pupil•les també preveiem que seran un èxit de públic, així com les propostes teatrals Lapònia i Ovelles del Teatre Auditori Can Palots.

Quina novetat destacaríeu?
Escena grAn segueix combinant grans noms del panorama artístic amb obres de talent local. Aquesta combinació és, precisament, el que ens diferencia i el que ha estat la marca del Teatre Auditori i del conjunt dels espais que programem Escena grAn. Tenim molt clar que el compromís amb el territori és prioritari i, per això, busquem “el bo i millor”, perquè sigui una cartellera atractiva, i alhora ho combinem amb un munt de propostes locals d’extraordinària qualitat.
Com a novetat, m’agradaria destacar les tres funcions accessibles que programem en aquesta primera part de temporada: Jerusalem, Cinco horas con Mario i La dansa de la venjança. Espectacles amb serveis d’audiodescripció, subtitulació, bucle magnètic individual i ajuda auditiva per seguir fent més accessibles els espectacles i la cultura en general i treballar en la línia de la inclusió i la igualtat d’oportunitats.

Amb aquest cartell com a teló de fons, quines expectatives teniu de cara a la nova temporada?
Les expectatives, amb aquesta cartellera de luxe, són molt bones.Esperem que tothom pugui gaudir dels espectacles i aprofitar també els descomptes, abonaments i serveis que oferim, que en són molts!
Són també moltes les activitats paral•leles que oferim, al voltant dels espectacles i relacionades amb les arts escèniques en general, i molt interessant el projecte de música clàssica que estem programant amb les formacions residents del Teatre Auditori de Granollers (l’Orquestra de Cambra de Granollers, Veus – Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor de Cambra), amb directors i artistes convidats de renom que ens acompanyaran al llarg d’aquests mesos. Cal remarcar també l’interessantíssim projecte de l’artista convidat del Teatre Auditori i totes les millores que anem introduint en temes d’accessibilitat per seguir apropant a tot tipus de col•lectius les arts escèniques. Amb tot, pensem que la nova temporada serà un èxit i suposaràuna gran experiència vital a tothom que ens vulgui acompanyar.

Pes específic té també la programació infantil. Com ha estat el procés d’elaboració del nou calendari?
La programació infantil ha estat sempre una de les nostres prioritats perquè considerem que, uns equipaments com els nostres, han d’acompanyar el públic des del principi i en totes les
Etapes de la vida. La infància és, a més, primordial en la creació d’hàbits, en el procés de creixement... i és per això que Escena grAn ofereix una programació familiar rica i atractiva, pensada molt especialment pels més petits i començant ja des dels 0 anys, amb el nostre recentment estrenat “Cicle de Nadons”. Música, dansa, teatre, titelles, música clàssica... els petits tenen un munt de propostes per triar!

Però la vostra cartellera També inclou les activitats 360º. Quin és l’objectiu que busqueu amb aquesta programació paral•lela?
És una programació orientada a acabar d’arrodonir els espectacles i ampliar i millorar l’experiència de l’espectador que ve al teatre. Volem que la relació amb la cultura pugui transcendir més enllà de l’espectacle i, per això, facilitem que l’espectador pugui aprofundir abans, durant i després de la funció. Tot allò que a l’espectador el permeti aprofundir, reflexionar i créixer, creiem que s’ha d’impulsar. Tallers, presentacions prèvies, converses amb els artistes després de la funció, assajos oberts al públic... Activitats 360º que permeten fer una volta completa a l’entorn de la proposta artística.

I quines activitats destacaríeu del programa previst?
A part de les activitats 360º que giren entorn a l’espectacle, tenim activitats no relacionades estrictament amb la programació però que van al voltant de les arts escèniques en general i tenen una vessant més formativa. És el cas dels Cursos de la Universitat Popular de Granollers que s’impartiran al Teatre Auditori sobre la música i altres formes artístiques i de coneixement, l’activitat Llegir al Teatre, que permet gaudir de la lectura i desxifrar textos teatrals des d’una nova mirada i les activitats del Centre d’Arts en Moviment a Roca Umbert, amb un munt de tallers i activitats vinculades a la dansa, el circ i el teatre.
Voldria destacar, però, en el cas del Teatre Auditori, un projecte que fa dos anys que impulsem i que és molt singular: l’artista convidat. A data d’avui han estat residents del teatre, durant una temporada sencera, l’artista Vicenç Viaplana i la companyia La Conquesta del Pol Sud i, enguany, tindrem a Les Impuxibles, amb Clara i Ariadna Peya, com a convidades. Una residència que té la voluntat d’aprofundir en les propostes artístiques i generar alhora pensament crític a través d’activitats de formació amb diferents col•lectius de la ciutat i de processos d’investigació, difusió i participació.

En darrer terme, quins projectes de futur teniu?
Escena grAn té la voluntat de suma des dels seus inicis i, per això, voldríem incorporar programacions tan estables de la ciutat com el Festival de Jazz o el Cicle de Música dels Vitralls.
Un altre dels objectius és consolidar el model artístic participatiu i clarament compromès amb el territori, així com seguir ampliant l’experiència de l’espectador amb les arts escèniques abans, durant i després dels espectacles. En definitiva, tenim el repte de fer front a una nova realitat social que situa el públic en el centre per fer un model cultural més obert i participatiu, al servei de la ciutat.


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès