Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Com afronta Escena grAn la nova temporada?


28 Setembre 2020 Redacció: Marta Olivé

Imatges: Cedides pel Teatre Auditori de Granollers

Població: Granollers


Entrevista a Tracy Sirés, directora d'Escena grAn

La Covid-19 ha tingut un impacte important en l’economia i ha tocat especialment al món de la cultura. No obstant, el sector ha treballat amb força per tal de recuperar una normalitat que, amb la seguretat sempre com a primer objectiu, ofereix als espectadors la possibilitat de gaudir d’obres de teatre i concerts que tan vàrem anyorar durant el confinament. Escena grAn no és cap excepció, així que hem volgut parlar amb la seva directora, Tracy Serés, perquè ens expliqui quins seran els plats forts de la programació 2020-21 i com s’han adaptat per oferir al públic totes les garanties que gaudiran de la cultura amb total seguretat.

Amb Tortell Poltrona com a convidat estrella per a la presentació de la nova temporada, Escena grAn arrenca amb força per recuperar el pes de la cultura.

En primer lloc, per què Tortell Poltrona com a amfitrió de la gala de presentació de la temporada?
La Gala sempre ha estat un tret de sortida a la temporada i ho volíem fer amb energia i somriures. Per això vam pensar amb el Tortell Poltrona, hem viscut i estem vivint una època estranya i les propostes de circ són una via d’escapament. Artista de KM0.

La gala ja té les entrades exhaurides. Demostra això que la gent demanda cultura després de tants mesos sense poder-ne gaudir?
Crec que sí. També s’ha de tenir en compte que ara mateix tenim la restricció del 50%, per tant, aquelles propostes que de van dirigides al gran públic, o que poden despertar més ràpid l’interès, s’exhauriran més ràpidament. 

Com esteu vivint l’inici d’una temporada tan atípica?
Amb expectativa, és difícil comparar-la amb cap altre anterior, ja que les circumstàncies són totalment diferents. Estem adaptant i canviant algunes de les estratègies i accions. Tenim ganes que el públic torni a ocupar les platees i  puguin gaudir dels artistes a dalt de l’escenari. Farem els possibles perquè això sigui una realitat. 

Quines han estat les principals dificultats que heu hagut d’afrontar a l’hora d’agendar els espectacles?
Els calendaris principalment han costat, encaixar i reprogramar ha estat laboriós i que tot pugui adaptar-se a les noves realitats pressupostàries. Amb el 50% d’aforament, els ingressos canvien, i això fa que haguem de prendre algunes decisions. 

Suposo que una d’elles és la relativa a la seguretat. Quines mesures heu implementat per aconseguir que els espectacles siguin segurs?
Seguim les indicacions del Procicat i totes les mesures de seguretat les estem complint. Implica destinar més esforç en la neteja, la desinfecció i amb més de canviar la manera de gestionar les cues.  

Quin ha estat l’espectacle que més us ha costat lligar?
Cap en concret. La programació que tenim ara mateix per aquesta temporada, molta és de la temporada anterior. El que està costant és doblar les funcions d’aquells espectacles o concerts que preveiem que tindran èxit. 

De cara a incentivar que la gent vingui al teatre, quines accions heu portat a terme?
Hem intentant comunicar energia positiva i optimisme. L’eslògan de la temporada és amb moltes ganes, perquè creiem que, malgrat tot, la gent té ganes de fer, de viure, d’estar amb els seus i de no perdre el que més li agrada. I nosaltres, ens agrada la màgia que es crea entre el públic i els artistes. A banda de la comunicació, hem establert que les persones afectades per la crisi econòmica i que s’ha quedat a l’atur, volem que no deixin de venir al teatre i els facilitem el 50 % del descompte.  

Quin ritme de venda d’entrades porteu ara? Quines són les cites que estan generant més expectativa entre el públic?
Tenim un públic molt fidel amb el teatre. Els nostres abonats responen bé a les propostes.

Aquest primer trimestre tindrem Alguns dies d’ahir del Jordi Casanovas, T’estimo si he begut, de les T de Teatre i Dagoll Dagom, Señora de rojo sobre fondo gris amb el José Sacristán, Mrs. Dalloway, de Virgina Woolf i amb Blanca Suárez al capdavant i Mariana Pineda, un clàssic de Lorca protagonitzat per l’actriu Laia Marull. I pels amants del teatre també tenim petits caramels com Hubo, un muntatge delicat i intimista que fa homenatge a la vida rural o La vaca que riu, una obra impactant que s’endinsa en 
obra impactant que s’endinsa en la capacitat torturadora de l’ésser humà.

Moltes propostes diferents i molt interessants.

Amb tota aquesta programació com a teló de fons, quins objectius de futur us heu marcat des d’Escena grAn?
Continuar treballant en xarxa, compartint coneixement  sobre les arts escèniques. Tenim ganes d’oferir una programació que engresqui als usuaris i trencar les barreres d’accés que alguna gent pugui tenir. El treball de públics és una línia que potenciem.

I parlant de futur, hi ha algun espectacle/concert que no heu pogut aconseguir fins ara però que voldríeu oferir als espectadors de Granollers?
Ens agradaria molt portar la companyia Baro d’Evel amb l’espercatcle LÀ. És un espectacle impressionant, de petit format, però que qui l’ha vist surt “al•lucinat”. 

També ens encantaria portar “Las Canciones” de Pablo Messiez, director, dramaturg amb una trajectòria impressionant i que de ben segur que serà un èxit, si l’aconseguim portar!

Molt més que un teatre
La programació del Teatre Auditori de Granollers ofereix, temporada rere temporada, una cartellera amb més de 60 propostes de música, teatre, òpera, dansa i màgia. Espectacles de qualitat, adreçats a tot tipus de públics, que situen l’espectador com a protagonista absolut.

Però parlar del Teatre Auditori de Granollers és parlar, no només d’una cartellera de luxe, sinó també de grans projectes educatius i socials vinculats amb el territori, activitats adreçades a les escoles, tallers, converses, conferències prèvies i posteriors a l’espectacle, guies pedagògiques al voltant de diverses propostes escèniques, racons per a l’espectador, produccions pròpies de gran embergadura... 

Projectes que, en definitiva, fan del Teatre Auditori de Granollers un espai viu i obert a la cituadania.


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès