Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Portes violetes als locals de CCOO

Redacció: Lluïsa GonzálezCCOO de Catalunya posa en marxa el projecte "Portes Violetes" que té com a objectu principal que els nostres locals esdevinguin un punt de referència i de confiança per a les dones que pateixen violència masclista, un lloc segur on les dones esdevinguin subjectes de les seves decisions i on trobin una porta violeta per on poder trencar amb les violències, respectant en tot moment, des d'un model d'abordatge ecològic, les seves necessitats. 

Aquest programa és un valor afegit a l'hora de reforçar el que oferim a les dones en situació de violències masclistes i que s'adrecin a nosaltres. Volem funcionar com a nexe d'unió entre les dones afectades per la violència masclista i els recursos disponibles de cada territori per facilitar que puguin tenir accés a atenció jurídica, psicològica, sanitària i policial. També volem ser referent en l'abordatge de l'assetjament sexual a la feina i, per aquest motiu, treballarem en xarxa amb totes les nostres organitzacions. 

Es tracta de convertir els nostres locals en un referent de confiança per a les dones que ofereixi informació, orientació i acompanyament, contactes amb els recursos i serveis del territori, punt d'informació generalista o assessorament en termes laborals (especialment en matèria d'assetjament sexual i per raó de sexe) i que serveixi de punt de la xarxa de recursos i serveis de referència al territori com a contacte d'emergència en cas de tractar-se d'una situació de risc.

Les seus de CCOO esdevenen un espai més de la xarxa de recursos de Catalunya i se sumen a la lluita per una vida lliure de violències masclistes. 

Aquest projecte forma part del model d'atenció integral que estem implementant a CCOO de Catalunya.

Des de la UI CCOO al Vallès Oriental-Maresme-Osona fa molts anys que estem treballant en xarxa amb la xarxa de recursos per a dones amb alguns municipis i recursos del territori. Això farà que es pugui fer una millor atenció a les dones que pateixen violència masclista. 

Enguany més que mai el 25 de novembre és una data que esdevé un altaveu per denunciar i visibilitzar les violències masclistes. Unes violències que tenen una dimensió global, són estructurals i suposen un motiu d'altera constant per a tota la societat, institucions i organitzacions de tots els àmbits.

Des de la Unió Intercomarcal de CCOO del Vallès Oriental Maresme i Osona animen a tota la ciutadaia a participar en les activitats i actes que tenen llocs als municipis en commemoracó del 25 de novembre dia Internacional per a la NO violència vers les dones.

 

Els nostres reportatges

Diferents sectors del Vallès expressen la seva disconformitat davant les noves restriccions Més info

Diferents sectors del Vallès expressen la seva disconformitat davant les noves restriccions

Tots hem sabut que des d'aquest cap de setmana s'ha iniciat el ...

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços Més info

Serveis de desinfecció Covid-19 en comerços

Servei de Neteja Pere i Àngel    Equip de desinfecció d'interiors Covid-19 ...

El sindicat de la nova normalitat Més info

El sindicat de la nova normalitat

Article d'opinió: Raül González, Responsable de Comunicació de CCOO al Vallès Oriental, ...

No ets tu, és el teu cervell Més info

No ets tu, és el teu cervell

Podem reprogramar el nostre cervell per canviar la nostra realitat. Toñi Sáez, ...

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit Més info

Tips per aconseguir que una reforma sigui tot un èxit

Molts som els que hem viscut una reforma a casa nostra. Per ...

Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Empreses i comerços del Vallès