Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Tancament d'una línia de P3 a l'escola Puiggraciós

Redacció: Lorena Ortiz i Paniagua

Imatges: cedides

Càrrec: mestra de música i delegada de CCOO Educació Pública a la zona de Vallès Oriental i Maresme.TANCAMENT D’UNA LÍNIA DE P3 A L’ESCOLA PUIGGRACIÓS

A mitjans de febrer d’aquest curs escolar 2020-2021 el llavors Conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, assegurava a diversos mitjans de comunicació que les ràtios de P3 baixarien fins a 22 o 23 alumnes per docent de cara al proper curs escolar. Va anunciar que s’adoptaria aquesta mesura per evitar el tancament de grups a causa de la disminució en la matrícula i va afirmar que una cosa que no farien seria tancar grups. No obstant això, va reconèixer que es tancarien grups de P3 en casos puntuals on, després d’acordar-ho amb els ajuntaments i els centres, oferirien un grup menys.

Això últim és el que ha acabat passant a l’escola Puiggraciós, a La Garriga, on està previst el tancament d’un dels seus dos grups de P3 pel proper curs escolar 2021-2022. Davant d’aquesta fet, un grup de pares i mares del centre afectat ha decidit mobilitzar-se aquests darrers dies de curs per evitar perdre una d’aquestes línies.

Aquesta retallada de línia de P3 no és la primera vegada que passa al municipi: fa tres anys el Departament d’Educació ja va retallar una línia a l’escola Giroi. Aquesta situació de supressió de grups escolars també s’està patint a d’altres indrets.

Enfront del criteri del Departament d’Educació que es basa en que la supressió de línies és per causa d’una caiguda de la natalitat, CCOO, així com també altres entitats de la comunitat educativa, defensem que el que cal fer en aquest cas és reduir ràtios per tal de millorar la qualitat.

Un cop comentat això, explicar que la primera actuació del col·lectiu es va dur a terme el passat dijous 3 de juny a les 18h de la tarda a la Plaça de l’Església, davant mateix de l’Ajuntament del municipi. Les famílies van elaborar una sèrie de pancartes que, posteriorment, van penjar en llocs amb molta visibilitat del municipi. També es va realitzar la lectura d’un manifest i es va iniciar una recol·lecta de signatures.

Les famílies van voler fer palès que no és moment de tancar línies, sinó tot el contrari, i més tenint en compte l’excepcionalitat del curs escolar que està a punt de finalitzar i demanen a l’Ajuntament que, enlloc d’optar per tancaments, vetlli per abaixar les ràtios a 23 alumnes als grups de P3 pel curs vinent de les escoles del municipi evitant, d’aquesta manera, possibles tancaments ara i en un futur. També demanen incrementar l’oferta de places públiques al municipi ja que, en conseqüència d’aquesta mala gestió, hi ha hagut 2 famílies que, pel curs vinent, han optat per realitzar les preinscripcions dels/ de les seus/seves fills/es a la concertada o privada.

Aquestes famílies reben el suport de vàries associacions de mares i pares i de famílies d’altres centres públics del municipi així com de CCOO Educació i d’altres sindicats presents a Educació.


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès