Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Sindicalisme de classe en temps de COVID19

Redacció: Quim FornésComissions Obreres ens hem adaptat però no ens hem aturat en quest difícil i dur temps de pandèmia causada pel Covid19. Durant tot aquest temps, que es fa llarg i pesat amb greus conseqüències sobre la salut i també laborals i socials, una pila d'experiències que hem realitzat per seguir atenent a la nostra afiliació i a la classe treballadora en general. 

El nostre sindicat, que ve de lluny, ha seguit endavant. No ha estat fàcil però amb l'experiència adquirida per anys de lluita, sobretot en el temps de la dictadura, ens hem sortit. Ens creixem amb les dificultats, habituats a tenir-les perquè fer sindicalisme de classe compromès a les empreses, sol ser feixuc i complexa. 

Els i les nostres delegades sindicals, els i les nostres assessores, el nostre servei jurídic, afiliació jubilada... hem realitzat una intensa atenció a la nostra afiliació. En la nostra Unió territorial que agrupa 3 comarques: Vallès Oriental, Maresme i Osona, durant el confinament hem trucat a milers de persones afiliades, interessant-nos per la seva salut personal i familiar, sobre la seva situació laboral, aclarint dubtes i preparant reclamacions quan ha calgut davant l'autoritat laboral. Aquesta ha estat una ingent campanya d'atenció i de suport moral i laboral que també s'ha fet a tota Catalunya. Ho hem pogut fer perquè la fusta amb la que està fet el nostre actiu sindical és de molt bona qualitat. Gent constant i compromesa. Aquí rau el motiu principal pel qua som la primera força sindical tant al nostre teritori com a la resta de Catalunya i també a l'Estat. 

També, després de l'obligat temps de confinament, hem reobert els nostres locals amb totes les mesures sanitàries pertinents per atendre presencialment. Les seccions sindicals i Federacions sectorials han realitzat centenars de gestions per atendre als treballadors i les treballadores, sobretot a les afectades per ERTOs. Hem col·laborat amb els treballadors i treballadores afectades per tancaments i acomiadaments com la solidaritat amb la plantilla de Nissan. 

Tota aquesta ingent activitat ara la volem recollir per mitjà de "la Caixa d'experiències" que hem endegat amb l'objectiu de fer un gran inventari que ens serveixi per deixar testimoni de la memòria col·lectiva de CCOO durant la pandèmia, així com el merescut reconeixement a tots els companys i companyes que ho fan realitat dia si dia també amb el seu esforç. 


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès