Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Les vides negres importen

Redacció: Maricarmen Moya

Imatges: Cedides

Càrrec: Regidora de Mollet en ComúEl divendres 1 de juliol a Mollet com a moltes ciutats i pobles de Catalunya van haver-hi convocatòries unitàries contra la mort a les fronteres i en concret la massacre a Melilla.

La convocatòria a la nostra ciutat impulsada per Mollet Acull amb el suport de quasi 30 entitats socials i polítiques són l'expressió de la solidaritat amb la comunitat subsahariana que aspirant també com éssers humans a una vida millor.
Les imatges a la tanca a la frontera entre Nador i la ciutat autònoma de Melilla van ser esfereïdores, per culpa de l'ús desproporcionat de la força per part dels cossos policials marroquins i espanyols que va provocar la mort d'almenys 37 persones.

La ciutadania no podem mirar capa un altre costat, les vides negres també importen. Per això des de Mollet en Comú volem condemnar la violència dels cossos policials i la política il·legal de devolució en calent.

Cal que les institucions europees i el Govern de l'Estat protegeixin i garanteixin els drets humans i la vida de les persones que decideix immigrar, habilitant vies legals i segures per arribar a territori europeu.

Cal reclamar el Govern de l'Estat a obrir una investigació per aclarir els fets ocorreguts i derivar responsabilitats polítiques i penals als responsables de la tragèdia, acompanyat a què el president del govern espanyol retiri les seves declaracions realitzades elogiant la tasca repressiva de la policia.

Per acabar, cal una política migratòria que reconegui les imprescindibles aportacions de la ciutadania immigrada a l'estabilitat demogràfica i al creixement del mercat laboral al nostre país i desenvolupar polítiques d'acollida i inclusió.


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

Guia comercial del Vallès