Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Institut escola, un projecte col•lectiu

Redacció: Montserrat Folguera

Imatges: Montserrat Folguera

Càrrec: Mestra de l’escola Lluís Piquer i regidora a l’oposició del Grup Municipal Ara Parets ERC.Institut escola, un projecte col•lectiu


L’any 1998, quan vaig arribar com a mestra a l’escola Lluís Piquer el centre començava el desdoblament de la segona línia. Després de 23 anys, l’atzar ha fet que torni a viure un altre repte: la construcció del nou Institut escola de Parets del Vallès. 

I quan dic construcció no només em refereixo a patir, altra vegada unes obres. Perquè, per estrany que sembli,  aquesta és la part més senzilla. La feina més important és i serà la d’integrar dos centres educatius: l’Institut de secundària la Sínia, ubicat en aules prefabricades a Can Fradera des de fa més de 9 anys, i l’Escola d’infantil i primària Lluís Piquer, que s’hauran de fusionar en un de sol. 

De moment, els equips directius dels dos centres han entomat la iniciativa i ja s’han posat a treballar. Per començar han creat una comissió que pretén portar a terme la transició de la manera menys traumàtica possible.

L’esforç de la comissió  hauria d’anar acompanyat de l’oferiment, per part de l’Ajuntament de Parets, de poder participar en la redacció del projecte d’execució del nou equipament. Em consta que hi ha hagut una trobada dels equips directius amb tècnics municipals i que s’han escoltat les seves propostes. Esperem que en el moment de la redacció del projecte, aquestes quedin recollides. 

Els regidors del grup municipal d’Ara Parets Esquerra Republicana, tampoc volem quedar al marge d’aquest projecte de poble. Va ser durant els 19 mesos del Govern Plural que l’alcalde Jordi Seguer, va liderar-lo. 

Nosaltres vam creure en el nou institut escola i no només com un equipament escolar, el vam plantejar com un espai de trobada per a les entitats culturals i esportives. Esperem que el nou govern aprofiti l’oportunitat de deixar-nos participar aportant propostes abans que els tècnics es posin a treballar.

Montserrat Folguera és diplomada en Magisteri i llicenciada en Filosofia i Lletres, especialitat Pedagogia. Mestra de l’escola Lluís Piquer i regidora a l’oposició del Grup Municipal Ara Parets ERC.
 


Els reportatges més vistos


Rep les notícies d'última hora

La vostra privacitat és important per a nosaltres

Tant els nostres socis comercials com nosaltres fem servir cookies a la nostra web per personalitzar contingut i publicitat, proporcionar funcionalitats a les xarxes socials i analitzar el nostre trànsit. Fent clic, accepteu l'ús d'aquesta tecnologia a la nostra web.

Guia comercial del Vallès