puntvalles

Desarticulats dos grups dedicats al tràfic de drogues i robatoris violents en domicilis de les comarques barceloninesS'han detingut tretze persones i s'han intervingut substàncies estupefaents, diners en efectiu i una gran quantitat de joies, aparells electrònics i altres objectes robats.

 

ACN Barcelona .- La Guàrdia Civil, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, ha desarticulat dos grups criminals que es dedicaven al tràfic de drogues i als robatoris violents en domicilis en una operació que s'ha desenvolupat en els darrers mesos a Catalunya, València i Màlaga. L'operació, anomenada 'Pioners', va acabar amb tretze persones detingudes i la intervenció de substàncies estupefaents, diners en efectiu i una gran quantitat de joies, dispositius electrònics i articles robats en assalts violents a domicilis de les comarques barcelonines.
La investigació va començar a València arran d'una operació contra el narcotràfic en la qual apareixien diverses persones presumptament vinculades a les comarques barcelonines. La Unitat Orgànica del Poder Judicial de la Guàrdia Civil es va incorporar a la investigació fa un any i va descobrir que, a més de les activitats de narcotràfic, una sèrie de membres d'aquesta organització també es dedicava a assaltar habitatges amb violència i intimidació. La Guàrdia Civil va contactar aleshores amb els Mossos d'Esquadra, responsables de la investigació d'aquest tipus de delictes a Catalunya, per poder relacionar l'activitat dels investigats amb fets concrets. 

Modus operandi

Els integrants de l'organització obtenien la informació de les cases que pretenien assaltar a través de diferents persones que hi havien treballat com a empleats domèstics o que hi havien prestat serveis ocasionals. En un habitatge, van saber que podien entrar per una finestra ja que el tancament estava espatllat. En un altre cas els van informar que, en un domicili habitat per una parella, l'home sortia de casa a les 8 del matí i desconnectava l'alarma mentre la dona es quedava a casa dormint. 

En una altra ocasió es van fer passar per treballadors de Correus per obtenir dades de les bústies i, quan ja havien recopilat aquesta informació, van simular ser policies i van lliurar una citació judicial. Van aprofitar que en el domicili hi havia una dona sola i així van accedir-hi de forma discreta. 

Assalt frustrat a Les Franqueses del Vallès

Quan es va iniciar l'operatiu policial, els integrants d'aquesta organització criminal havien planejat l'assalt a un domicili de Les Franqueses del Vallès (Vallès Oriental), on viu una persona propietària de diversos locals i habitatges llogats, la renda dels quals cobrava entre els dies 1 i 5 de casa mes. Tot i la planificació, l'assalt va ser frustrat per l'actuació policial. La Guàrdia Civil i la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra, que va aportar informació per esclarir els fets investigats, van registrar diferents domicilis. 

Aquesta fase de l'operació va acabar amb la detenció de cinc persones d'origen dominicà i una d'origen espanyol i es van intervenir substàncies estupefaents, diners en metàl·lic i una important quantitat d'objectes i joies que s'haurien obtingut amb activitats delictives. 

Una segona fase per investigar les activitats de narcotràfic

Els investigadors van continuar seguint les activitats de narcotràfic en una següent fase, en què van ser detingues set persones, quatre de les quals van ser posades a disposició judicial, una d'origen dominicà, dos, equatorià i un, veneçolà. Tres van ser detinguts a Marbella i tres a Barcelona. 

Les investigacions han acabat amb dues organitzacions criminals desarticulades, una de les quals comptava amb una infraestructura per traficar amb importants quantitats de cocaïna tant a nivell estatal com en altres països de la Unió Europea. L'altra es dedicava als robatoris violents en habitatges. També s'ha desarticulat un punt de venda de cocaïna a Rubí (Vallès Occidental), que es realitzava en sengles habitatges ocupats, i s'ha desmantellat una plantació interior de marihuana.

En el marc de l'operació, es van fer tres registres a Rubí, un a Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental), dos a Màlaga i un a Cornellà de de Llobregat (Baix Llobregat), i es van decomissar 1.327 grams de cocaïna, 110 plantes de cànnabis, 45 grams de cabdells de marihuana, 21.805 euros en metàl·lic, joies, rellotges i aparells electrònics relacionats amb els robatoris amb violència i intimidació en habitatges. 

Els ciutadans que van patir robatoris poden comprovar si són els propietaris dels objectes intervinguts a la pàgina web de la Guàrdia Civil, a l'apartat 'efectes recuperats'. 

La històrica empresa tèxtil Bros presenta un ERO per tancar la planta de Sabadell

La companyia al·lega "motius econòmics" i una baixada de la producció.   ACN Sabadell .- La his...

L'autòpsia descarta indicis de criminalitat en la mort de les dues persones trobades en un pis de Badia del Vallès

El Consell Comarcal ha obert un expedient per analitzar l'actuació de l'empresa d'atenció domiciliària...

Disset intoxicats de diversa consideració en un incendi d'habitatge a Terrassa

Onze d'ells van ser evacuats a l'Hospital i a la Mútua de la ciutat tot i que cap en estat greu.   ACN Terras...

Els Mossos investiguen la mort de d'una dona i el seu fill en un pis de Badia del Vallès

La policia apunta que no s'han trobat "indicis clars de criminalitat" i indica que resta a l'espera dels resultats de l'aut...

El balanç de trànsit del cap de setmana es tanca amb un mort

Les principals retencions d'aquest diumenge s'han registrat a la B-23 a Sant Joan Despí i Esplugues.   ACN Ba...