puntvalles

El jutge belga deixa Puigdemont i els quatre consellers en llibertat provisional amb mesures cautelarsNo podran abandonar Bèlgica, hauran de notificar una residència fixa al país i presentar-se sempre que els requereixin davant de la justícia o la policia.

 

ACN Brussel·les .- El jutge d'instrucció de Brussel·les ha deixat en llibertat provisional el president Carles Puigdemont i els quatre consellers que són a la capital belga, Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig. Després de prendre'ls declaració aquest diumenge, el magistrat flamenc ha decidit que poden sortir amb mesures cautelars. En concret, el jutge els ha demanat que no abandonin Bèlgica sense permís, que notifiquin una residència real al país i que es presentin davant de la justícia en cada citació o quan els ho requereixi la policia. La decisió del jutge de deixar-los en llibertat provisional, segons ha confirmat en un comunicat, no es pot apel·lar. El jutge ha pres aquesta decisió seguint la petició que havia fet la pròpia fiscalia de demanar la llibertat provisional del president i els consellers.
Les declaracions de Puigdemont, Comín, Serret, Ponsatí i Puig s'han fet per separat, en sessions a porta tancada i en presència, només, dels seus advocats i un traductor. Han començat cap a les 16 hores i s'han allargat fins ben entrada la nit. Tots cinc han sortit de la fiscalia en una furgoneta blanca prop de la mitjanit. 

"La fiscalia de Brussel·les confirma que el jutge instructor, havent escoltat totes les persones requerides, ha pres una decisió aquesta nit sobre les cinc ordres de detenció europees emeses per Espanya. La petició feta aquesta tarda per la fiscalia de Brussel·les per a la llibertat provisional de totes les persones buscades ha estat acceptada pel jutge instructor", ha confirmat la fiscalia en un comunicat. 

El jutge té ara 15 dies per decidir si accepta la petició d'extradició que fa Espanya o no. En cas que accepti, Puigdemont i els consellers poden presentar un recurs al tribunal d'apel·lació, que hauria de decidir en 15 dies més.

Aquest tribunal ha d'escoltar totes les parts per prendre una decisió. En cas que de nou decidís extradir-los, encara hi hauria una altra possibilitat de recurs que enviaria el cas al tribunal de cassació. Aquest tribunal de cassació té 30 dies més per decidir. En total, un procés que es pot allargar dos mesos, amb 30 dies més en casos excepcionals, fins al màxim dels 90 dies. 

El PDeCAT trenca el pacte de govern amb el PSC a Parets del Vallès

Els demòcrates asseguren que la relació amb els socialistes ha estat "immillorable" però reconeixen qu...

Una pancarta gegant per exigir l'alliberament dels presos polítics encén C's de Sant Cugat del Vallès

El govern local ha penjat el cartell després que manifestants unionistes estripessin el que hi havia anteriorment. ...

ERC i el PSC de La Roca signen un manifest conjunt per rebutjar l'actuació del govern espanyol des del 20 de setembre

Lamenten la represàlia "política i jurídica" envers les institucions catalanes i les intervencions del...

Puigdemont diu a 'Le Soir' que "una solució diferent de la independència és possible"

El president assegura que està disposat a acceptar la realitat d'una altra relació amb Espanya.   ACN ...

La CUP es presenta el 21-D per "materialitzar" la república i reivindica que per ser irreversible ha de ser "social"

Gabriel afirma que la seva veu serà "clau" davant els que es diuen sobiranistes però defensen "ni DIU ni 155"...