puntvalles

SEPMAG Systems comença a exportar a la Xina tecnologia de fabricació de kits de diagnòstic mèdicL'empresa catalana, amb seu a Cerdanyola del Vallès, tanca un acord amb un distribuïdor xinès i ven els seus quatre primers dispositius al país asiàtic

 

ACN Cerdanyola del Vallès .- L'empresa catalana SEPMAG Systems ha començat a exportar a la Xina dispositius basats en la tecnologia de separació de partícules per fabricar reactius que detecten malalties com l'hepatitis o la SIDA. La companyia, amb el suport de l'agència pública ACCIÓ a través de l'Oficina Exterior de Comerç i d'Inversions a Beijing, ha tancat un acord amb el distribuïdor local Zenmindes per introduir al país asiàtic aquests productes. Concretament, ja ha venut quatre dispositius a empreses de diagnòstic i centres de recerca xinesos, el valor dels quals oscil·la entre els 5.000 i els 100.000 euros. Aquesta tecnologia permet, amb l'ajut d'imants, generar un camp magnètic que permet separar diferents tipus de partícules i, a partir d'aquí, poder fabricar reactius, un dels components dels equips de diagnòstic mèdic per a malalties com les esmentades, a través de la sang, l'orina i altres tipus de mostra.
Fundada el 2012 i amb seu al Parc Tecnològic de Cerdanyola del Vallès, SEPMAG Systems exporta un 90% de la seva producció a països de la UE, els Estats Units, el Japó i, ara, la Xina. La seva facturació anual se situa al voltant de vuit milions d'euros i compta amb vuit treballadors repartits entre les instal·lacions catalanes, als Estats Units i el Japó. Entre els seus clients es troben reconeguts laboratoris com Biokit, Grífols i Roche.

"En els darrers cinc anys, la Xina ha apostat pel desenvolupament de les tecnologies de dia gnòstic basades en partícules magnètiques i ha esdevingut un mercat potencial per introduir-hi la nostra tecnologia que resol els problemes d'estandaritzar, validar i escalar els processos de separació, que necessiten volums de treball cada vegada més grans per respondre a una demanda creixent", ha apuntat el responsable científic de l'empresa, Lluís M. Martínez. L'acord amb el distribuïdor local, "que coneix el mercat xinès però també està acostumat a tractar amb empreses europees", permet "minimitzar les possibles diferències entre les dinàmiques de treball d'ambdós territoris", subratlla.

Amb un creixement econòmic del 6,7% el 2016, actualment hi ha 5.193 empreses catalanes que exporten a la Xina. L'any passat, les vendes de Catalunya al país asiàtic van arribar als 1.308 milions d'euros, un 9% més respecte que l'any anterior. Les exportacions catalanes suposen el 26% de les exportacions estatals en aquest país.

Montcada expressa el seu malestar després que Renfe hagi cancel·lat una reunió per abordar la seguretat al municipi

L'empresa ferroviària justifica la decisió per les "reiterades convocatòries de vaga general" i la "in...

Sànchez i Cuixart demanen

Els dirigents de les entitats sobiranistes apareixen en dos vídeos que s'han difós per les xarxes socials. &...

Puigdemont sobre la presó a Sànchez i Cuixart:

El president veu "molt mala notícia" la decisió de la jutgessa.   ACN Barcelona .- El president de la ...

El Govern estudia crear un Banc central de Catalunya amb 500 empleats i una entitat financera pública

El Departament d'Economia argumenta en un document que "no hi ha cap risc de perdre els estalvis" en el camí cap a l...

Puigdemont ofereix a Rajoy una reunió per obrir una negociació de dos mesos i li demana que reverteixi la

El president replica Rajoy amb una carta on no respon explícitament si s'ha declarat la independència per&ogr...