puntvalles

El 112 rep unes 400 trucades per la plujaLes afectacions s'han concentrat a les comarques de Tarragona, en especial al litoral

 
El telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 397 trucades durant tot l'episodi de pluges d'aquest diumenge, que van afectar especialment el litoral de les comarques de Tarragona, on els ruixats van anar acompanyats de fortes ratxes de vent que van produir la caiguda d'objectes com arbres i mobiliari urbà. Aquestes incidències es van afegir a les inundacions d'alguns carrers i baixos en zones urbanes i l'activitat elèctrica va deixar diversos municipis sense subministrament elèctric. Va ser el cas, per exemple, de Mont-roig del Camp, Viladecans, Castelldefels i Vacarisses i Sabadell. Concretament, més de 6.600 abonats es van quedar sense llum però el van anar recuperant a través de les reconnexions automàtiques.
Protecció Civil ha desactivat l'alerta del pla Inuncat i només queda activat en prealerta perquè aquesta tarda encara es pot produir alguna tempesta local a les comarques de Girona, tot i que amb menor intensitat.

D'altra banda, destaca l'afectació d'un llamp en una indústria química de Valls, que va causar un incendi en la torre de la instal·lació i va requerir l'actuació dels seus serveis d'autoprotecció per extingir-lo. No es van produir danys personals ni afectacions greus a l'exterior.

Les 397 trucades rebudes durant tot l'episodi van generar 230 expedients. La majoria de trucades, per comarques s’han fet des del Baix Camp 117; Tarragonès 96; Baix Llobregat 37; Osona 23; Baix Penedès 21; Vallès Occidental 19; Barcelonès 14; Alt Penedès 12; Alt Camp 11; i Ripollès 7. Pel que fa a municipis, la majoria de trucades s’han fet des de Reus 75; Cambrils 39; Tarragona 30; Collbató 19; Salou 19; Calafell 19; Calldetenes 17; El Catllar 13; Vila-seca 11; i Viladecans 10.

D’aquestes trucades s’han passat 202 avisos als Bombers de la Generalitat: 126 avisos a la demarcació de Tarragona; 26 avisos a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord, 20 avisos a la Regió d’Emergències Metropolitana Sud; 12 avisos a la Regió d’Emergències de Girona; 9 avisos a la Regió d’Emergències de les Terres de l’Ebre; 6 avisos a la Regió d’Emergències Centre; i 3 avisos a la Regió d’Emergències de Lleida. La majoria dels avisos han estat arbres caiguts a la via, elements estructurals a punt de caure pel vent i alguna petita inundació de baixos.

Pel que fa el llindar de 20 litres per metre quadrat es va superar en municipis com Falset, amb 23,5 litres per metre quadrat; Siurana (25,7 litres), Vinyols i els Arcs (22,4 litres), Riudoms (30,8 litres) i Horta de Sant Joan (21,3 litres).

Els Mossos d'Esquadra impedeixen que tres homes robin en una casa de Sant Cugat del Vallès

Els presumptes van intentar accedir a l'immoble a través del jardí i hi buscaven bicicletes.   ACN San...

La Moncloa diu que una convocatòria d’eleccions autonòmiques per part de Puigdemont paralitzaria el 155

L’executiu espanyol preveu aprovar la intervenció al Senat entre dijous i divendres que ve.   ACN Madri...

Montcada expressa el seu malestar després que Renfe hagi cancel·lat una reunió per abordar la seguretat al municipi

L'empresa ferroviària justifica la decisió per les "reiterades convocatòries de vaga general" i la "in...

Sànchez i Cuixart demanen

Els dirigents de les entitats sobiranistes apareixen en dos vídeos que s'han difós per les xarxes socials. &...

Puigdemont sobre la presó a Sànchez i Cuixart:

El president veu "molt mala notícia" la decisió de la jutgessa.   ACN Barcelona .- El president de la ...