puntvalles

Dispositiu especial pel Gran Premi de MontmelóEl Servei Català de Trànsit en col•laboració amb la Policia de la Generalitat — Mossos d’Esquadra, estableixen un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu del Fórmula 1 Gran Premi d’Espanya  Pirelli 2017, que se celebra els propers 12, 13 i 14 de maig al Circuit de Barcelona-Catalunya de Montmeló.

 El dispositiu, que estarà actiu a partir de demà divendres i s’allargarà tot el cap de setmana, es gestionarà conjuntament des del Centre de Coordinació (CECOR), situat al Circuit de Barcelona-Catalunya amb l'objectiu de millorar la fluïdesa augmentant la capacitat viària i intentant disminuir la longitud i la durada de les retencions, així com minimitzar les demores en el temps de recorregut a la xarxa interurbana de l’entorn i accés al circuit; garantir la seguretat viària general; i assegurar la seguretat ciutadana abans, durant i després del Gran Premi de F1. 

Fluïdesa d'accés i velocitat responsable

El Servei Català de Trànsit establirà mesures especials de trànsit per facilitar l’accés i la posterior sortida del circuit en les millors condicions de fluïdesa i seguretat viària possibles. Per aquest motiu, s’habilitaran diferents carrils addicionals tant d’entrada al recinte com de sortida, amb l’objectiu de minimitzar les afectacions viàries que hi haurà sobretot diumenge, tant d’entrada al circuit com en el procés de buidatge de la instal·lació.

*El Centre d’Informació Viària de Catalunya (CIVICAT), com a centre neuràlgic de la gestió de la mobilitat a Catalunya, organitza i coordina en temps real, les actuacions de gestió de trànsit que es duen a terme a la xarxa viària interurbana catalana, en col·laboració contínua amb la Policia de la GeneralitatMossos d’Esquadra i els diferents titulars de les vies. A més, informa de manera permanent i contínua de la situació de la mobilitat i el trànsit i de les possibles incidències durant aquests dies perquè els usuaris coneguin la situació a les carreteres catalanes. El Servei Català de Trànsit realitzarà la gestió operativa i el seguiment del dispositiu de trànsit des del CIVICAT, que estarà connectat amb el Centre de Satèl·lit de Gestió de Trànsit i Coordinació Local, ubicat al propi circuit, per tal de gestionar la mobilitat d’una manera més ràpida i eficaç i detectar qualsevol incidència viària que es produeixi a la xarxa viària catalana.

Coincidint amb la celebració del Fórmula 1 Gran Premi d’Espanya Pirelli 2017 aquest cap de setmana, el Servei Català de Trànsit i el Circuit de Barcelona-Catalunya han posat en marxa una campanya de conscienciació viària als exteriors de la instal·lació esportiva. Aquesta acció de sensibilització, que pota com a lema “La carretera no és el Circuit”, té l’objectiu d’alertar dels riscos de la velocitat excessiva i de la importància de respectar els límits de velocitat a la xarxa viària. La velocitat excessiva és una de les principals causes d’accidentalitat i per aquest motiu, la campanya incideix en què s’ha de practicar una conducció responsable respectant els límits de velocitat establerts, per la pròpia seguretat i la dels altres, i que la conducció esportiva o amb velocitats elevades només es pot fer en instal·lacions construïdes i dissenyades específicament per aquest ús.

Evitar robatoris i furts

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra desplegarà un ampli dispositiu per a garantir la mobilitat i la seguretat d’aquest esdeveniment esportiu. Durant aquests tres dies hi participaran 611 efectius de diferents àrees i unitats de la Regió Policial Metropolitana Nord (RPMN) com les Unitats de Seguretat Ciutadana i les Unitats d’Investigació de les diferents comissaries, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, l’Àrea Regional de Trànsit, la Sala de Comandament i l’Àrea Regional de Policia Administrativa. També hi seran els efectius de l’Àrea de Seguretat en el Transport Metropolità i diverses unitats especialitzades dels serveis centrals.

Els agents de Seguretat Ciutadana garantiran la seguretat a tot el recinte interior i el perímetre exterior. En les zones d’accés al circuit es comptarà amb la col·laboració de les policies locals de Granollers, Montmeló, Parets del Vallès i Montornès del Vallès. S’estableix un operatiu d’helicòpter per a donar suport a la seguretat des de l’aire i agents especialitzats controlaran el subsòl.

A l’exterior del circuit, enfront de l’accés oest, s’instal·larà una Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC), des d’on s’atendrà a ciutadans que hagin estat víctimes d’un delicte per tal que denunciïn els fets. Enguany, també s’habilitarà una OAC mòbil a la parada de Rodalies a Montmeló.

Agents de l’Àrea de Seguretat en el Transport Metropolità (ASMET) en col·laboració amb altres unitats desplegaran un operatiu de vigilància per tal d’evitar o minimitzar els furts i/o robatoris en combois, estacions de tren, punts d’arribada i sortida dels autobusos llançadores i aparcaments de vehicles de Montmeló i de les poblacions de les rodalies.

També cal destacar que els Mossos controlaran que la venda de localitats es faci als llocs habilitats. La Unitat Regional de Policia Administrativa vetllarà perquè no es dugui a terme la venda o revenda il·legal d’entrades. A més a Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit (SIAVT) al telèfon gratuït 900 100 268 7 més, realitzarà la inspecció de tot el servei de seguretat privada present al circuit.

La celebració del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 atrau una gran quantitat d’aficionats a l’automobilisme de competició, molts dels quals accediran en vehicle privat o en autobusos llançadores. Per aquest motiu, mossos de trànsit establiran mesures especials d’ordenació del trànsit per afavorir l’entrada i el buidatge de vehicles i assistents al recinte.

D’altra banda, intensificaran els controls preventius de drogo-alcoholèmia i de velocitat a la franja nocturna durant el cap de setmana a les zones properes al circuit per tal d’evitar incidències viàries. Dispositiu de Bombers de la Generalitat Els Bombers de la Generalitat activaran un dispositiu especial format per 9 dotacions amb 24 efectius de bombers que cobriran la seguretat interior i exterior de la cursa durant el desenvolupament del Gran Premi. Aquest operatiu especial es complementarà amb el dispositiu de guàrdia habitual dels bombers de la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (REMN). No obstant això, en cas que es produís una gran emergència a les instal·lacions del circuit, tant a l’interior com a l’exterior, la resta d’efectius de les altres regions d’emergència també donarien suport i cobertura si fos necessari.

Aquest any 2017, s’estima que al Gran Premi acudeixin uns 170.000 aficionats durant els dies 12, 13 i 14 de maig, una xifra que representa un 3% més que  la registrada l’any passat. Es preveu que les jornades de celebració de l’esdeveniment esportiu siguin d’elevada  mobilitat pel que fa a la circulació, sobretot, diumenge, 14, quan l’assistència pot arribar als  90.000 espectadors.

Enxampen 'in fraganti' tres homes quan robaven en un habitatge de Granollers

Als detinguts se'ls relaciona amb dos robatoris més amb força a domicilis d'Esparreguera i Pallejà. &...

Cap de setmana amb dues víctimes mortals a les carreteres i autopistes catalanes

Destacar també que un menor d'edat que anava en bicicleta va perdre la vida en un xoc amb un cotxe dins el nucli de ...

Rescaten dos ciclistes accidentats a Sant Celoni i a Vallromanes

Es tracta d'una dona de 54 anys amb possible fractura dorsal i un home de 59, amb fractura de tíbia.   ACN Sa...

El PDeCAT trenca el pacte de govern amb el PSC a Parets del Vallès

Els demòcrates asseguren que la relació amb els socialistes ha estat "immillorable" però reconeixen qu...

Una pancarta gegant per exigir l'alliberament dels presos polítics encén C's de Sant Cugat del Vallès

El govern local ha penjat el cartell després que manifestants unionistes estripessin el que hi havia anteriorment. ...