puntvalles

La Festa de l'Escudella arriba a CastellterçolLa Festa de l’Escudella de Castellterçol se celebrarà el proper dimarts 28 de febrer amb una fira com a principal novetat. La petita mostra, en què es podrà adquirir productes artesans i gastronòmics, s’organitzarà per primera vegada en aquesta edició.

La celebració, tradició al municipi, inclourà també animació amb speaker i un taller infantil relacionat amb el Carnestoltes al matí i un concurs passarel·la de Carnestoltes amb animació infantil a la tarda.

La principal protagonista de la festa serà, no obstant, l’escudella barrejada. La sopa, feta amb pasta d’arròs i fideus, condimentada amb les tradicionals espècies i amb l’acompanyament dels embotits de porc, talls magres de vedella, pollastres i cansalada anys enrere. Tot plegat no solament s’ha conservat sinó que fins i tot s’ha millorat i ha anat en augment a mida que han passat els anys. L’escudella s’ha tornat símbol i espectacle, tradició i costum, de manera que avui en dia es cuinen en el Call de l’Escudella unes 26/28 calderes d’un brou suculent i calòric capaç de donar refrigeri i calories a prop de tres mil persones i al mes desnerit.

La festa del Dimarts de l’Escudella a Castellterçol es remunta a mitjans del segle XVI, quan era cuinada pels vilatans amb els mitjans econòmics i materials que recollien amb almoines i espècies dels veïns del poble. La sopa es feia amb uns cinc o sis perols plens de tall per tal que la gent pogués agafar energies per a passar la quaresma i a la vegada convidar els forasters. Tots plegats gaudien d’aquest àpat que es repartia a la Plaça Vella. Actualment ja no es recullen almoines i la festa és costejada i potenciada per l’ajuntament

La Festa de l’Escudella és, per tant, una de les tradicions més ancestrals que té la vila i que s’ha conservat segle rere segle. Aquesta escalença s’havia celebrat a Sant Feliu, Caldes, festa de l’arròs de Sant Fruitós, o a Bagà, Pons i d’altres, més o menys de manera similar, tot i que algunes d’aquestes poblacions van deixar de dur-ho a terme i altres l’han recuperat modernament.

Montcada expressa el seu malestar després que Renfe hagi cancel·lat una reunió per abordar la seguretat al municipi

L'empresa ferroviària justifica la decisió per les "reiterades convocatòries de vaga general" i la "in...

Sànchez i Cuixart demanen

Els dirigents de les entitats sobiranistes apareixen en dos vídeos que s'han difós per les xarxes socials. &...

Puigdemont sobre la presó a Sànchez i Cuixart:

El president veu "molt mala notícia" la decisió de la jutgessa.   ACN Barcelona .- El president de la ...

El Govern estudia crear un Banc central de Catalunya amb 500 empleats i una entitat financera pública

El Departament d'Economia argumenta en un document que "no hi ha cap risc de perdre els estalvis" en el camí cap a l...

Puigdemont ofereix a Rajoy una reunió per obrir una negociació de dos mesos i li demana que reverteixi la

El president replica Rajoy amb una carta on no respon explícitament si s'ha declarat la independència per&ogr...