Diari digital del Vallès Oriental i Occidental

Temps ara
Weather Icon
( - )

Olga Pey i Joan Garriga, Medalles de la Ciutat de Granollers

4 Octubre 2016 Redacció:



La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Granollers ha acordat iniciar l'expedient per atorgar per unanimitat la Medalla de la Ciutat 2016 a Olga Pey i Rufí (Granollers, 1938) i a Joan Garriga i Andreu (la Garriga, 1945).

Olga Pey ha estat i és una dona activa en el món cívic i cultural de Granollers, amb una àmplia trajectòria de més de 30 anys en el teatre amateur de Granollers, on va ser cofundadora de la companyia Acte Quatre. Primer amb Quatre per Quatre i després amb Acte Quatre, l'Olga ha participat com a actriu amb moltes obres de teatre arreu de Catalunya, en mostres i concursos, orgullosa de contribuir a relacionar Granollers amb la cultura. Per a aquesta faceta ha rebut diversos reconeixements i premis, entre els quals el primer premi com a actriu de repartiment en el Concurs de grups amateurs de Teatre “Ciutat de Tàrrega” (2014).
 
Destacades són també les col·laboracions voluntàries que ha fet amb Oncovallès-Fundació d'Ajuda Oncològica en què ha dirigit durant vuit anys un taller terapèutic d'expressió emocional, vinculat a la seva experiència com a actriu; i amb la parròquia de Sant Esteve de Granollers on encara exerceix com a catequista, tasca que fa més de quaranta anys que porta a terme. Professionalment va treballar els últims dotze anys, abans de la seva jubilació, a la Biblioteca de Can Pedrals de Granollers. Un cop jubilada va col·laborar com a voluntària en el programa Bibliosalut, el servei de lectura per als malalts i acompanyants de l'Hospital General de Granollers.
 
Joan Garriga, doctor en història contemporània i advocat, té una àmplia trajectòria en la investigació i divulgació de la història de la ciutat i de la comarca. Destaquen els seus treballs de recerca sobre la guerra civil i el franquisme, que han donat lloc a nombroses publicacions, entre els quals una vintena de llibres. En el més recent Cartes sense adreça al doctor Alfred Canal recupera i dignifica la memòria d’aquest eminent metge i ciutadà granollerí, de reconeixement internacional, represaliat pel règim franquista.
 
Ha estat  comissari dels actes de diversos aniversaris commemoratius del bombardeig de Granollers i des de fa molts anys ha contribuït a donar a conèixer els efectes de la Guerra Civil i el franquisme al nostre país, insistint en la necessitat de recordar fets com el bombardeig de Granollers perquè no tornin a succeir més. Ha estat director de l'Institut Antoni Cumella, director de l'estudis de l'AC, i director del Museu de Granollers i de la seva revista Lauro. Continua la seva activitat amb investigacions dins i fora de Catalunya a través de diverses col·laboracions amb mitjans de comunicació sobre temes de divulgació geogràfica, històrica i política. Entre d'altres, és membre del CEFID (Centre d'Estudis de l'Época Franquista i Democràtica, de la UAB), i  des del seu inici és membre assessor de Can Jonch. Centre de Cultura per la Pau.

PuntVallès: Diari Digital Comarcal del Vallès - Notícies d'última hora del Vallès Oriental i Occidental


Etiquetes relacionades:

Guia comercial del Vallès